Dvostruki šampion Mate Pavić

Marin Čilić je u finalu singla Australian Opena nakon velike borbe izgubio od Švicarca Rogera Federera u pet setova (6-2, 6-7, 6-3, 3-6, 6-1), a Splićanin Mate Pavić je osvojio dva naslova u parovima i postao najveća vijest Melbournea! Prvo je u subotu slavio u konkurenciji muških parova sa Austrijancem Oliverom Marachom, a u nedjelju je sa Kanađankom Gabrielom Dabrowski slavio u mješovitim parovima. Čestitamo! - "Svima nam je bilo ugodno pratiti Australian Open, imati igrače u finalu u tri konkurencije velika je stvar. Mate Pavić je potvrdio talent koji ima za parove, strelovito napreduje i vjerojatno je danas najbolji igrač parova", rekao je izbornik hrvatske Davis cup reprezentacije Željko Krajan, koju od 2. do 4. veljače očekuje teniski dvoboj protiv Kanade u dvorani Gradski vrt u Osijeku. Nakon odličnih partija hrvatskih tenisača na prvom Grand Slam turniru sezone Australian Openu izbornik očekuje da će se Čilić priključiti reprezentaciji u ponedjeljak navečer, a  osvrnuo se i na medijska nagađanja zašto Mate Pavića nema u reprezentaciji...

TENIS

- "Istina je da je Mate Pavić dobijao poziv za svaki Davis Cup meč u zadnjih par godina u kojima ga nije bilo u reprezentaciji. Ja sam njega svaki puta pokušao kontaktirati, ali on je svaki puta odbijao komunikaciju. Druge istine tu nema. Koji su to problemi, kada je sve to počelo i zašto se to nije riješilo? Ja samo mogu reći da on više ne želi igrati za reprezentaciju" - izjavio je Krajan.

Mate Pavić na to je rekao sljedeće:

- Koliko sam čitao izjave, izbornik Krajan je rekao da me zvao za sve susrete, ali to je daleko od istine. Nikakav poziv nisam dobio zadnje tri godine. Istina je da sam zadnji put dobio poziv, koji je više bio na inicijativu i poticaj nekih drugih osoba s kojima se sjelo i probalo razgovarati i riješiti taj problem koji postoji. S moje strane nažalost to je sada završena priča, dok je Krajan izbornik Davis Cup reprezentacije, ja nažalost neću biti tamo.