Mladi Orkanaši osvajaju turnire

podmladak NK Orkan Dugi Ratpodmladak NK Orkan Dugi RatDok se njihove starije kolege muče sa opstankom u četvrtom razredu hrvatskog nogometa, mladi dugoraćani, jeseničani, dućani iz podmlatka NK ORKAN u svojim uzrastima već godinama oduševljavaju svojim umijećem i pristupom igri, a uz to kontinuirano postižu i zapažene rezultate. Zapažene i cijenjene svugdje osim, čini mi se, u svom malom mistu. Tako je to skoro pa oduvijek, najteže je zaslužiti priznanje i pohvalu u svom malom mistu, od ljudi koje susrećeš i s kojima si svaki dan. Širom Hrvatske, a u Dalmaciji pogotovo, dugoratska nogometna škola i kontinuirani rad trenera kluba s mladima privlači s pravom veliku pozornost nogometnih djelatnika, instruktora i drugih iz nogometnog miljea. I nije to od jučer, već godinama treneri mlađih uzrasta Orkana stvaraju od djece mlade igrače i mlade, odgovorne, ljude, od kojih mnogi vrlo brzo, neki i prerano, završe u drugim sredinama gdje mahom postaju stožerni igrači. Prošli mjesec mladi Orkanaši (godište 1997.) su osvojili prvo mjesto na nogometnom turniru u Visu, dok je mlađi uzrast (godište 1999.) zastao u polufinalu turnira u kojem je nastupilo osam dalmatinskih ekipa. I naša djeca godište 2000/2001 i 2002/2003 NK ORKAN nisu sjedila kod kuće. Nastupila su za Uskršnje blagdane na najmasovnijem međunarodnom turniru ove regije, a u konkurenciji čak 56 nogometnih ekipa bili su vrlo zapaženi ...


NOGOMET


PODMLADAK NK ORKAN DUGI RAT

 

podmladak NK Orkan Dugi Rat


Piše: M.B., Tiho Trogrlić 
Foto: Joško Laušić Luce
  


Viški turnir je održan u povodu zaštitnika grada Visa u periodu od 20 - 22. travnja. Turnir se odvijao za dva godišta ( 1997. i 1999.). u godištu 1997. ekipa NK ORKAN je osvojila prvo mjesto, a mladići rođeni 1999. zastali su u polufinalu. Na turniru nogometnih nada nastupilo je osam ekipa iz sljedećih klubova; Hajduk, Trogir, Gošk AC, Glavice, Hvar, Omiš, vis, Dalmatinac.

Djeca su nogomet na Visu igrali tri dana, a turnir je bio organiziran pod pokroviteljstvom grada Visa uz nazočnost uvaženih gostiju iz ministarstva Željka Klarića i Darka Vučića, predsjednika NSSDŽ-a Paška Viđaka, instruktora NSSDŽ-a Zdravka Marića, bivše igrače Hajduka Ante Miše i Stipe Andrijaševića...

 

podmladak NK Orkan Dugi Rat


Osim medalja i pehara iz ekipe ORKANA je i najbolji strijelac turnira, Vinko Mihaljević i najbolji golman turnira Šimun Mimica. Čestitamo!


I djeca godište 2000/2001 i 2002/2003 NK ORKAN nisu sjedila kod kuće i naganjala loptu na zaslonu računala. Nastupila su za Uskršnje blagdane na najmasovnijem međunarodnom turniru ove regije "Prvi koraci", a u konkurenciji čak 56 nogometnih ekipa bili su vrlo zapaženi.

Uzrast 2000/01 je prošao u četvrtfinale u grupi s Trogirom, Uskokom i Šibenikom, da bi u četvrtfinalu bili zaustavljeni od zagrebačkog Dinama, kasnijeg osvajača turnira.

podmladak NK Orkan Dugi Rat

Godište 2002/03 NK Orkan je došlo u polufinale gdje je nesretno izgubilo (na penale) od ekipe Posušja, prethodno pobjedivši favorita ovog uzrasta, domaćeg Omladinca iz Vranjica. U ovom godištu najbolji je bio ponovno Dinamo.

Naši mladi nogometaši pozvani su i na ovogodišnji međunarodni nogometni turnir koji će se održati u Zagrebu u organizaciji NK Vrapče.

Valjda će se u klubu (i izvan njega :-) naći dovoljno financijskih sredstava da se i naša djeca pridruže u igri svojim vršnjacima.

podmladak NK Orkan Dugi Rat

Who's Online

We have 2369 guests and no members online