Articles

Selačanka Ana Dujmović zabila jedanaest puta na utakmici

Ana DujmovićDa i cure igraju nogomet to svatko zna. Ali da netko pogodi mrežu jedanaest puta na utakmici to se ne čuje često (nikada). Upravo to je napravila 14-godišnja nogometašica Ana Dujmović iz Seoca igrajući za ŽNK Marjan protiv ekipe Vinjana Donjih u ligi mladeži južne skupine. Ukoliko je netko zakasnio na utakmicu 3. minute zakasnio je i na najbrži hat-trick u povijesti nogometa jer upravo je toliko Ani bilo potrebno da zabije tri gola. Nakon toga je malo posustala i do kraja utakmice je zabila još samo osam komada. Utakmica je završila rukometnim rezultatom 22:5, a nakon  utakmice su trener Jozo Pirić i ostale službene osobe zbrajali koliko je pogodaka zabila Ana, a kada se vijest pročula i potvrdila, nitko nije vjerovao. 11 golova zabiti u jednoj utakmici?! Bravo! ...


ANA DUJMOVIĆ

Ana Dujmović

Izvor: Omis-info.com, Dalje.com

– Bilo je odlično, ne zabija se svaki dan jedanaest golova. Ali, nisu meni golovi najdraži u nogometu, više volim dupli pas – kaže nam Ana, učenica prvog srednje škole u Omišu, trgovački smjer.

Kako prijatelji u školi gledaju na to što igra nogomet. Mogla se baviti rukometnom ili baletom, a ona se uhvatila nogometa.

– Svi me podržavaju, već se pročulo za moje golove. Same pohvale stižu – kazuje Ana. Otac Ante i mama Jadranka te braća Nediljko i Duje pozorno prate njezine nastupe.

Ana Dujmović i nogometašice ŽNK Marjan


S Marjanom u prvu ligu

U Marjan je došla nakon što ju je pozvao trener Jozo Pirić, koji marljivo obilazi Split i okolicu. I kad čuje da djevojke negdje igraju, evo Joze.

– Imali smo školsku ekipu, igrao se neki turnir i tamo me trener zapazio. Pozvao me na treninge u Split, to je bilo prije pet godina. Otad sam u nogometu. I nemam se namjeru prestati baviti njime. Želja mi je s Marjanom zaigrati u Prvoj ligi, uspješno završiti srednju školu, upisati fakultet. A sve se to može stići – zaključila je Ana Dumović.

Klinka skoro svaki dan prijeđe stotinjak kilometara od svojih Seoca do Splita i natrag kako bi trenirala. Uporna je, nema što...

 Ana Dujmović