Osvrt na sezonu 2011-12 seniorki RK Orkan

RK Orkan Dugi Rat, seniorke, sezona 2011/12
Kada smo u rujnu prošle godine najavljivali ovu rukometnu sezonu, a ponajviše zbog činjenice da istu započinjemo bez šest (6) igračica iz prošle sezone, rekli smo da će ista u neku ruku biti u rezultatskom smislu određeni hendikep. Međutim, proteklu sezonu seniorke RK Orkan su odigrale tako da se taj realno najavljeni hendikep  nije dogodio. Naime, prošle godine smo osvojile ukupno 13 bodova (u prvom dijelu kada je igrala Meri Tomić 10, a u drugom bez nje samo 3), a ove ukupno jedan više, odnosno 14! Dakle, i pored već rečenog hendikepa, i pored toga što je većina nas došla iz mlađih uzrasta i po prvi put preuzela odgovornost u utakmicama seniorske kategorije, kao i činjenicu koja je također važna da je većina od nas promijenila i trenera, mi smo u rezultatskom smislu ostvarile napredak ...

RUKOMET (Ž)

Osvrt na sezonu 2011-12 seniorki RK Orkan

Izvor RKOrkan.com

Naravno, ova činjenica nas čini jako ponosnima.

 RK Orkan Dugi Rat

Uglavnom, zbog velikog broja mladih igračica koje su bez nekog posebnog iskustva ubačene u vatru, velike oscilacije u igri, kako od utakmice do utakmice, ali i tijekom same utakmice su nešto što je okarakteriziralo ovu našu prošlu sezonu. S obzirom na tu činjenicu koju su ubrzo saznale i naše protivnice pa su se više koncentrirale na Mirju i Raku, pa je često sva odgovornost bila u rukama igračica koje do tada možda i nisu igrale seniorsku utakmicu.

Naravno, tada su se i događali padovi u igri.  Dodajmo  tome i činjenicu da mi igramo “na penale”, odnosno na prolaze a ne na šutove s vanjskih pozicija onda je tim jasnija pozicija u kojoj smo se nalazile u pojedinim utakmicama. Ali, ova sezona je zbog svega toga naprosto neprocjenjiva.

RK Orkan Dugi Rat

Kada smo već konstatirali da nam izostanak nekih standardnih igračica iz prošlih sezona nije u rezultatskom smislu naškodio, ajde da malo pogledamo što nam je u igračkom smislu donijela prošla sezona. Po našem mišljenju i u ovom smislu nam je njihov izostanak pomogao. Naravno, u kombinaciji sa nešto manjim angažmanom naših triju legendi kojima je ovo bila posljednja sezona (o tome više nešto kasnije) .

Dakle, po mišljenju mnogih ovu situaciju je najbolje iskoristila Mladena. Sa prosjekom od oko 12 obrana po utakmici, a nije sve u cijelosti odigrala, ona je u velikom broju utakmica bila naša najbolja igračica. Odmah do nje je Luce koja je od nas mlađih najbolje iskoristila svoje prilike. I to ma na kojoj poziciji igrala: desno krilo, srednji ili desni bek! Još da je pucala sve penale bila bi daleko najbolji strijelac sezone.

Njima uz bok je grupa igračica predvođene “zadrankom” Ivanom. Ona je uz velika odricanja, kombinirajući fakultetske obveze sa terminima u dvorani u Zadru, a posebno sa autobusnim rasporedom na relaciji Zadar-Split svoje prilike koje je dobivala puno više nego prije znala dobro iskoristiti. Još kada malo obuzda temperament što će doći sa utakmicama postati će vrlo značajan  dio ekipe. Tu je i Šćurla koja je na početku bila malo povučenija ali kako je sezona išla prema kraju ona je svojom igrom sve više pokazivala da će u budućnosti biti jedna od najboljih igračica kluba.

Njima se pridružila i Vinka koja se nije isticala realizacijom ali svojim velikim angažmanom, pogotovo u obrani, a u i napadu (iznudila veliki broj sedmeraca) već je standardni član prve sedmorke. Da nije bilo teške ozljede (fraktura lubanje) Marina Banović bi sigurno dala puuuuno više. A i ovako, s obzirom na navedeno i ona i mi možemo biti više nego zadovoljni s onime što je pružila. S njima u društvu je i Antica. Ona je uvijek tu. Naročito kada treba zamijeniti Mladenu. Ponekad  tako da zbog njezinih izvrsnih obrana trener nema razloga Mladenu vratiti natrag.

Nešto manje su svoje šanse  iskoristile Jele, Žiža, Riba i Čika. Razloga ima više, a najvažniji je nešto manji broj treninga. Kod njih ima još dosta prostora za napredovanje. A tako nam trebaju.

RK Orkan Dugi Rat

Za kraj je jedna grupa igračica koje ne da dolaze, nego možemo kazati da nadiru. Njih predvodi Sara. Kada bude odradila kompletne pripreme i bude imala kontinuitet treninga mogla bi biti najveće ugodno iznenađenje u budućnosti. Od Klare dogodine očekujemo puno. Ove je godine stjecala iskustvo, a njezin predan rad na treninzima će zasigurno dati rezultate u budućnosti.

Marija je po ocjenama mnogih možda čak i najviše napredovala u prošloj godini. Kada dobije još malo na eksplozivnosti mogli bismo za duže vrijeme kvalitetno riješiti problem desnog krila. Maloraćanka Ivana i Vinka su se tek priključile prvoj ekipi tako da nisu ostavile nekog traga.

RK Orkan Dugi Rat

I za kraj nešto lijepo a ujedno i tužno. Naše tri “djevojčice” Kate, Mirjo i Rake su s ovom sezonom zaključile svoju igračku karijeru. Tamo neki kažu da imaju 40-ak godina!?! I da im je vrime da se ostave igranja!?!  Zašto se ostavljaju kada igraju kada im je 18?!? Ne možemo virovat da ih neće biti više s nama u svlačionici i na terenu.

Ma bilo je dovoljno pogledati ih ili poslušati šta bi rekle (pa čak kada su se i ljutile na nas) i odmah bi nam bilo lakše!  Kažu da iza nas neće više na branci biti “ledena” Kate koju ništa ne može iznervirati!?! Ili Mirjo kojoj smo jedva čekale dati balun pa da ona riješi problem?!? Ili da nećemo više čuti ono od Rake: “dva livo”?!?

Ne možemo zamisliti utakmice bez njih! Ajme koliko će nam falit!  Cure sretno!

I budite i nadalje tu blizu nas!

legende RK Orkan Dugi Rat

Za kraj evo malo i statistike...

1statistika_11_12.jpg

 RK Orkan Dugi Rat

Who's Online

We have 2133 guests and no members online