Desperado i Aga osvojili Šušur

Završen je 3. revijalni vaterpolo turnir Šušur koji se prošlog vikenda odigravao na "bazenu" u Omišu. Pobjednik turnira je Caffe Bar Desperado Omiš i restoran Aga Nemira. Čestitamo pobednicima i svim učesnicima vaterpolo turnira, te svima koji su pridonjeli njegovoj organizaciji. Izvješća Svete Dobrote s polufinala i završnice turnira pročitajte u nastavku teksta ..

3. REVIJALNI VATERPOLO TURNIR "ŠUŠUR"

Desperado i Aga osvojili "Šušur"

Piše: Sveto Dobrota
Izvor: VK Omiš


POLUFINALA

Konoba Ćaća & Ignacio -  Joskan & Bura 8:6

Prva polufinalna utakmica je ponudila zanimljiv dvoboj dva različita stila vaterpola. Ćaća&Ignacio koji su gajili pozicioni dugi napad i igru na centra protiv brze i dinamične igre igračica Bure. Igralo se gol za gol, ali su cure na kraju 1. poluvremena vodile 5:4.

Ipak u drugome poluvremenu Ćaća je zatvorio prilaze golu i s 4:1 u drugom poluvremenu odveo utakmicu u mirne vode i ulazak u polufinale. Kod Ćaća&Ignacio najbolji su bili Marin Križanac, M.J. Šodan, Tonči Rivarolli s po 2 pogotka, a kod Bure Ivana Butić s 3 pogotka.Desperado & Aga - Caffe Bar Bagulin & Milo 7:5

Nakon odustajanja Pod Odrnom i Espane ove dvije ekipe (Desperado i Aga) su se udružile i ovaj Šušur zaigrale zajedno. Desperado je igrao jedno finale (prvi šušur), a Aga prošlogodišnje finale. S druge strane prošlogodišnji pobjednik pojačan s par novih imena, ali i zakinut s neigranjem najboljeg igrača Matka Tomasa.

Čvrsta utakmica s dobrim obranama gdje se na gol čekalo 4 ipo minute kada prvi pogađa Desperado&Aga. Ipak na poluvrijeme se ide s prednosti branitelja naslova kada Mateo Čečuk pogađa sekundu prije kraja. U drugom poluvremenu ipak bolji Desperado koji radi seriju 3:0 i odlazi na 5:3. Utakmica je bila riješena 2 minute prije kraja kada Ante Šodan zabija svoj drugi pogodak za 7:4.

Na kraju Bagulin & Milo uspijevaju samo ublažiti poraz još jednim pogotkom Stipe Kadića koji je bio najbolji strijelac utakmice s 3 pogotka. Kod Desperada & Aga najbolji su bili već spomenuti Šodan i Luka Abrus s po 2 pogotka.

FINALE

Ćaća & Ignacio - Desperado & Aga 9:10 (5:5)

Utakmica vrijedna finala! I jedni i drugi željni prve titule Šušura. Ipak Ćaća predvođen Križancem je poveo 2:0, a danas raspoloženi A. Šodan zabija prvi gol Desperada tek nakon 6 ipo minuta. Nervozna utakmica u prvom poluvremenu s puno pogrešaka i krivih dodavanja uz čvrste obrane nije ponudila puno golova samo 2:1 za bijele.

Drugo poluvrijeme puno bolje i s više golova. 2 ipo minute prije kraja na semaforu svijetli 5:5. I onda ulazi nervoza u svako dodavanje, svaki šut. Golmani uspijevaju zaključati svoje golove i završava 5:5. Slijede peterci i dogovori u ekipama.

Prvi balun uzima jedan od najmlađih u Ćaća (ali i općenito) i gađa ravno u vratara. Kod Desperada & Aga redom pogađaju Šodan, Pejković, Vulić, Abrus i kao zadnji Škarić. Slavlje Desperada& Aga je moglo početi.

Predsjednik vaterpolo kluba je dodijelio prijelazni pehar kapetanu pobjedničke ekipe Andreju Molnaru/Kovačiću koji će kako doznajemo prvo u Nemiru, a prezimit će na Punti u Desperada.

Desperado i Aga osvojili Šušur

Ove godine turnir je po mnogo tome bio poseban. Nova pravila su se pokazala kao pun pogodak i pokazala nam u kojem smjeru se turnir treba razvijati.

Zahvaljujemo i ženskoj vaterpolo ekipi ŽVK Bura koje su pokazale svima da vaterpolo nije samo muški sport.

Također ovim putem zahvaljujem svim restoranima i kafićima koji su i ove godine podržali ovaj naš turnir.

Velike zahvale i svim ljudima koji su donirali i potpomogli turnir na bilo koji način. Bez vaše pomoći ovo ne bi išlo.

Posebna zahvala i roštilj majstorima koji su ispekli sve one čevape i kobasice. Uglavnom velika hvala svima koji su doprinijeli da ovaj turnir uspije.

Nadam se da se vidimo i dogodine!