Site inspections, FAM Trips i nastupi na sajmovima

Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije i Turistička zajednica grada Splita će u suradnji sa Udrugom hrvatskih putničkih agencija (UHPA) realiziraju program edukacije za javni i privatni sektor na temu ˝Razvoj, marketing i provedba destinacijskih proizvoda posebnih oblika turizma˝ uz izvođenje 2 radionice (tematske cjeline) koje će se u Splitu održati u utorak, 25.02.2020. i srijedu, 26.02. s početkom u 10 h u prostorima hotela "Park" (Bačvice, Hatzeov perivoj 3).
Riječ je o radionicama "Promocija i prodaja destinacije" (utorak) i "Site inspections, FAM Trips i nastupi na sajmovima" (srijeda) koje će održati Patrick Delaney, nagrađivani stručnjak s više od trideset godina iskustva u turističkoj industriji, marketingu, prodaji i konzaltingu te osmišljavanju i realizaciji edukacijskih programa za potrebe turističkog sektora brojnih zemalja (Republika Irska, Njemačka, Poljska, Kina, Tajland, Jordan i dr.). Službeni jezik radionice je engleski (bez simultanog prevođenja).

TURISTIČKE RADIONICE

"Promocija i prodaja destinacije"

Radionica na ovu temu će se održati u utorak, 25.02.2020. godine u Splitu u hotelu Park s početkom u 10 h.

Cilj interaktivne radionice je prezentirati i pojasniti kako pozicionirati i maksimizirati prednosti i atraktivnost destinacije kako bi se zadovoljile sve sofisticiranije potrebe različitih tržišnih segmenata i tipova kupaca.

Tijekom interaktivne radionice sudionicima će biti prezentirani primjeri dobre, ali i loše prakse te pojašnjen korak-po-korak pristup (metoda) marketingu i prodaji destinacije – kako razviti uspješnu marketinšku i prodajnu strategiju te kako stvoriti dodatnu vrijednost za klijente promovirajući i prodajući destinaciju kao cjelinu kroz suradnju i partnerstvo različitih dionika u destinaciji.


"Site inspections, FAM Trips i nastupi na sajmovima“

Radionica na ovu temu će se održati u srijedu, 26.02.2020. godine u Splitu u hotelu Park s početkom u 10 h.

Cilj interaktivne radionice je sudionicima prezentirati aktualne trendove i izazove s kojima se susreću dionici turističke industrije, pojasniti pojam i značaj "Site Inspections" i potrebu njihovog preciznog planiranja i realizacije.

Prezentirat će se i pojasniti pojam FAM Trips, što ih razlikuje od Site Inspections, koji je značaj FAM Trips za destinaciju i zašto je važna suradnja svih dionika u destinaciji u njihovom osmišljavanju i organizaciji.

Nadalje, steći će se uvid u najčešće pogreške kao i dobre primjere iz prakse te usvojiti učinkovite metodologije kreiranja, preciznog planiranja i izvršenja programa Site Inspections i FAM Trips.Također će biti prezentirano stanje tržišta sajmova, novi trendovi i izazovi s kojima su suočeni dionici industrije bilo kao izlagači ili kao kupci.

Pojasnit će se učinkovita praksa nastupa na sajmovima u svrhu jačanja komercijalnog potencijala  - kako odabrati sajmove koji najbolje odgovaraju poslovnom modelu te proračunu, što raditi prije, za vrijeme i nakon sajma, kako privući kupce na štand i voditi smislene razgovore s potencijalnim kupcima koji će za posljedicu imati novougovorene poslove.