U smiraju turističke sezone počinju radionice

turizamRadi kvalitetnijeg povezivanja domaćih turističkih djelatnika s najznačajnijim inozemnim organizatorima putovanja, 17. studenoga u umaškom hotelu Melia Coral održat će se poslovna radionica »Buy Croatia«. Organizatori su Hrvatska turistička zajednica i turističke zajednice Istre i Kvarnera koje skupom nastoje povećati broj organiziranih dolazaka s naglaskom na turizam posebnog značaja i produljenje sezone. U organizaciji Ureda za kulturni turizam Hrvatske turističke zajednice, 16. studenoga u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije održat će se seminar edukacije za kulturni turizam na temu "E-promidžba i e-prodaja kulturnog turizma". Sudionici će moći upoznati kako iskoristiti potencijal interneta koji danas sve više mijenja klasičnu promidžbu turizma te načine informiranja i komuniciranja s turistima ...


TURIZAM

U smiraju turističke sezone počinju radionice

Na umaškoj radionici "Buy Croatia" sudjelovat će oko 70 inozemnih organizatora putovanja te 60 hrvatskih turističkih gospodarskih subjekata, uglavnom iz primorske Hrvatske

Piše: Davor Verković / Vjesnik
Izvor: Vjesnik

Na radionici će sudjelovati oko 70 inozemnih organizatora putovanja iz Belgije, Češke, Danske, Estonije, Finske, Italije, Kanade, Latvije, Litve, Njemačke, Norveške, Portugala, Rusije, Slovačke, Slovenije, Španjolske i Švedske te 60 hrvatskih turističkih gospodarskih subjekata, uglavnom iz primorske Hrvatske.

S obzirom na to da svaki poslovni susret takve vrste prati i obvezno inspekcijsko putovanje stranih gostiju, a radi boljeg upoznavanja destinacije, četverodnevni program inspekcijskog putovanja, stoji u priopćenju HTZ-a, počinje 14. studenoga dolaskom stranih sudionika u Zagreb, a na putu do Opatije planiran je obilazak Fužina, "glavnoga" grada Gorskoga kotara.

Sljedeći dan gosti će razgledati Opatiju i otok Krk, da bi potom krenuli prema Istarskoj županiji gdje će obići Rovinj i tamošnje hotelske objekte. Slijedi posjet i inspekcija hotelskih objekata u Poreču, Umagu i Novigradu.


Seminar  "E-promidžba i e-prodaja kulturnog turizma"

U organizaciji Ureda za kulturni turizam Hrvatske turističke zajednice, 16. studenoga u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije održat će se seminar edukacije za kulturni turizam na temu "E-promidžba i e-prodaja kulturnog turizma".

Sudionici će moći upoznati kako iskoristiti potencijal interneta koji danas sve više mijenja klasičnu promidžbu turizma te načine informiranja i komuniciranja s turistima.

Program će obuhvatit teorijski dio o načinima internetske promidžbe, trenutačnim trendovima u svijetu te prezentaciju online marketing programa Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice za tekuću godinu.

S druge strane, praktični dio sastoji od primjera primjene dostupnih alata na internetu s naglaskom na društvene mreže te formiranje proizvoljnih karata putem Goggleova besplatnog servisa Google Maps.

Who's Online

We have 78 guests and no members online