FDK: Otočke klape Porat i Timbar najbolji debitanti u Bolu

U petak, 16. lipnja u Bolu na Braču po sedamnaesti put održana je Večer klapa debitanata Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2017. Na posljednjoj ovogodišnjoj natjecateljskoj večeri Festivala izvan Omiša za nagrade stručnog povjerenstva i publike borilo se pet ženskih i četiri muške debitantske klape:  Mir (ž)-Međugorje, Herceg (m)-Čitluk, Anima Arbae (ž)-Rab, Porat (m)-Lumbarda, Bersice (ž)-Zadar, Cima (m)-Šibenik, Škuribanda (ž)-Zadar, Timbar (m)-Selca, o.Brač i Figurin (ž)-Zagreb. Stručno ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu prof. Velebit Veršić, mo. Mojimir Čačija i prof. Vinko Didović prvu nagradu Kamen sreće za najuspješniju debitantsku klapu dodijelilo je muškoj klapi Porat iz Lumbarde, dok je publika najviše svojih glasova dodijelila muškoj klapi Timbar iz Selca na otoku Braču, kojoj je pripala Školjka sreće.

Izvor: FDK.hr

Sinoćnji koncert ometala je jaka bura te tako debitantskim klapama otežala premijeran nastup na omiškom Festivalu i zadavala probleme organizatorima. Ipak, večer je uspješno održana, a klapski a capella akordi odzvanjali su bolskim portom do ranih jutarnjih sati.

U subotu 17. lipnja u Teatrinu “Dva ferala” publici će se još jednom predstaviti pobjednici Večeri debitanata kojima će se nakon nastupa uručit nagrade. Kao gost večeri na pozornici će im se pridružiti muška klapa Korda iz Lumbarde.