FDK: Večer klapa debitanata u Bolu

Festival dalmatinskih klapa u Omišu, 53. po redu pred vratima je! Završene su audicije u Rijeci, Buzetu, Šibeniku, Zadru, Zagrebu, Čapljini, Dubrovniku i Omišu, odabrani su oni koji će pjevati na Trgu sv. Mihovila, kao i u Bolu na Braču, gdje festival tradicionalno počinje 8. lipnja susretom klapa debitanata. Tjedan dana kasnije, 15. lipnja, slijedi večer mješovitih klapa u Blatu na Korčuli, a onda se sva pažnja ljubitelja a cappella pjevanja prebacuje u Omiš, gdje od 28. lipnja do 20. srpnja, kroz četiri vikenda, slijedi deset što natjecateljskih, što revijalnih koncertnih večeri.
A u Bolu će se u subotu 8. lipnja 2019,, tradicionalno po devetnaesti put održati Večer klapa debitanata 53. Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2019. Na prvoj ovogodišnjoj natjecateljskoj večeri Festivala izvan Omiša za nagrade stručnog povjerenstva i publike, a time i prolaz na izborne večeri festivala, borit će se 5 klapa debitanata (2 muške i 3 ženskih). Redoslijedom nastupit će klape: Izergo (ž)-Lumbarda, Ris (m)-Delnice, Oleum (ž)-Krasica, BiH, Lugarin (m)-Zagreb, Škrapa (ž)-Selca.

Izvor: FDK.hr

Gost večeri biti će domaća dječja klapa Veras. Klapa djeluje pod ravnanjem mo. Srećka Damjanovića. Stručno ocjenjivačko povjerenstvo radit će u sastavu mag.art. Marijo Krnić, prof. Velebit Veršić i Mirko Barišić.

– Budimo realni, Omiški festival je “klapski Olimp“. Danas ima jako puno smotri, rađaju se novi festivali i klapski susreti, ali pobijediti u Omišu je stvar prestiža – boriti se za Zlatni štit, prvu nagradu žirija i Zlatni leut, prvu nagradu publike. Omiš je najveći klapski festival, a možda i najveći festival uopće – rekao je nedavno Mijo Stanić, ravnatelj Omiškog festivala u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

Festival dalmatinskih klapa Omiš 2019

Povezani članci

Who's Online

We have 544 guests and no members online