Fete de la Musique!

Svjetski dan glazbe (fran. Fete de la Musique) slavi se svake godine 21. lipnja susretima te besplatnim nastupima amaterskih i profesionalnih glazbenika na otvorenim pozornicama, gradskim ulicama i trgovima diljem svijeta. Raznim glazbenim priredbama ujedno se obilježava i kalendarski početak ljeta. Na koncertima se susreće amaterska s profesionalnom glazbenom scenom u mnogim različitim glazbenim stilovima. U Omišu će danas s početkom u 10 sati profesori omiške glazbene škole Lovro pl. Matačić svirati za svoje sugrađane i brojne turiste koje će susresti u šetnji ulicom Knezova Kačića i na Mirabeli. Svjetski je dan glazbe, ako niste u Omišu barem stavite na gramofon (ili u mp3 sviralicu) omiljenu ploču i uživajte, a ako ste u dvoje... zaplešite u novo ljeto!

MB

PommeU Splitu, u 18:30 sati u vrtu Galerije Meštrović svratite na koncert mlade francuskinje Claire Pommet, umjetničkog imena Pomme, koja piše, sklada i pjeva. S dirljivim tekstovima i odlučnim folk melodijama, Pomme je talent čiju karijeru treba pratiti.

Francuski institut u Hrvatskoj, u suradnji s Prokulturom- Split i Hrvatskom glazbenom uniijom (HGU), ima zadovoljstvo ugostiti je 21. lipnja u Splitu povodom Svjetskog dana glazbe i u okviru ciklusa Umjetnost bez granica.

Ne propustite ovaj novi talent francuske šansone, čijem će koncertu predhoditi nastup hrvatske pjevačice Ane Opačak, voditeljice Kluba Prijatelja šansone i najpoznatije mlade interpretatorice francuskih šansona koja i u svojim autorskim pjesmama uspješno miješa elemente šansone, popa i jazza što je čini jednim od najzanimljivijih novih glazbenih imena.