Vipnet i Nokia natječaj za Symbian aplikacije

natječajVip Nokia Symbian Challenge novi je natječaj za razvoj mobilnih aplikacija mobilnog operatera Vipneta i proizvođača mobilnih uređaja Nokije. Uz fond od 287 tisuća kuna, radi se o najvećem developerskom natječaju u Hrvatskoj dosad. Čini se da su operateri ali i proizvođači napokon shvatili da je bitno imati aktivnu i agilnu developersku zajednicu na svojoj strani za uspjeh na tržištu. Jaki mobilni uređaji pomažu, ali ne garantiraju uspjeh. Lokalne aplikacije koje ćete koristite svakodnevno jedini su način na koje se šire mase može potaknuti na korištenje tzv. pametnih telefona te dodatnih usluga poput mobilnog interneta ...

PROGRAMERSKI NATJEČAJ

Piše: Ivan Brezak Brkan / Netokracija.com
Izvori: Netokracija.com, Vip.hr


PROČITAJ VIŠE...

Symbian mobiteli

Glavne tri nagrade za Qt aplikacije iznose redom 91, 50 i 30 tisuća kuna, a za WRT (Web Runtime) aplikacije redom 15, 10 i pet tisuća kuna.

Na natječaju mogu sudjelovati pojedinci, timovi, fakulteti i tvrtke, a prijavljene Symbian (Qt i WR) aplikacije moraju biti nove i prethodno neobjavljene. Veću šansu za pobjedu imaju one aplikacije koje budu koristile raspoložive tehnologije (ekran osjetljiv na dodir, kamera...), budu originalne i lokalno primjenjive.

Prijave traju od 1. listopada do 31. prosinca 2010. godine, a natječaj završava 15. siječnja 2011. kada će žiri proglasiti pobjednike. Uvjeti natječaja (pročitajte ih pažljivo!) dostupni su na www.vipnet.hr/nokia-natjecaj.