Plava sezona: Policija savjetuje kako se zaštititi od provala i prijevara

Iz policije upozoravaju da ljeti bilježe veći broj provala i krađa iz stanova jer počinitelji koriste vrijeme kada su vlasnici na godišnjim odmorima. Uzimaju uglavnom novac, kojem je teško ući u trag osim ako novčanice nisu označene, ili zlato koje se jako brzo proda u trgovinama za otkup zlata gdje se odmah preoblikuje. Građanima savjetuju da zaključavaju vrata stana bez obzira na to koliko će dugo biti odsutni, da zatvaraju balkonska vrata i prozore, da ne ostavljaju ključeve u mjestima koja su dostupna drugim osobama. Bilo bi ih najbolje s ključevima poštanskog sandučića ostaviti susjedu ili nekoj drugoj osobi od povjerenja koja će povremeno dolaziti u stan i prazniti sandučić. Novac i nakit se ne bi smio ostavljati u posudama u kuhinji ili spavaćoj sobi jer tu lopovi najprije pogledaju...

SIGURNA TURISTIČKA SEZONA

Policija savjetuje kako se zaštititi od provala i prijevara

Piše: Ines Brajević / DalmacijaNews
Izvor: DalmacijaNews


letak MUP-aOsim provala, tijekom turističke sezone bilježi se i veći broj prijevara. Žrtve su najčešće starije i nemoćne osobe koje žive same. Lopovi iskorištavaju njihovo povjerenje i dovode ih u zabludu ili iskorištavaju nepažnju pa im kradu vrijedne predmete i novac.

Policija u takvim slučajevima savjetuje da ne otvarate vrata kod nenajavljenih posjeta dok ne provjerite tko je posjetitelj i što želi, onima koji se predstavljaju kao djelatnici nekih tvrtki ili ustanova zatražite na uvid dokumente ili službene iskaznice, ne nasjedajte na trikove nesvjestice ili iznenadne slabosti, a ako je nepozvana osoba uporna u namjeri da uđe u stan o tome hitno obavijestite policiju.


PREUZMITE LETAK MUP-a : SIGURNA TURISTIČKA SEZONA

Who's Online

We have 435 guests and one member online

  • admin