Počelo novo suđenje za ubojstvo Karmelina Fistanića

U Splitu je počelo novo suđenje Stjepanu Ringwaldu, Jerku Piriću i Vladi Zoloti za ubojstvo Karmelina Fistanića u Omišu koncem 2019. godine. Trojka je bila već osuđena na ukupno 54 godine zatvora, no Visoki kazneni sud ukinuo je presudu te slučaj vratio na ponovno suđenje. Konstatirano je kako je prvostupanjski sud počinio bitnu povredu odredaba kaznenog postupka jer je samostalno izmijenio činjenični opis iz optužnice i tako prekoračio optužbu, piše Dalmatinski portal.
Uoči suđenja tužiteljica Rene Laura je izmijenila optužnicu dodavši sve detalje koje je prvostupanjski sud unio u činjenični opis djela. Reagirao je odvjetnik Veljko Miljević. Okrivljenici se nisu ni izjasnili o optužnici jer su ustvrdili kako je ne razumiju. Rasprava je odgođena za 1. prosinca kako bi se okrivljenici i njihovi branitelji upoznali s izmijenjenom optužnicom..

Izvor: Dalmatinski portal

Ringwald, Pirić i Zolota terete se da su dogovorili smaknuće Fistanića. Kamere su snimile njihov susret na Lovrincu i dolazak u Omiš. Ringwalda terete da je sjeo na motor i odvezao se za Fistanićem koji se zaustavio na izlazu iz Omiša kako bi s djevojkom pojeo sendvič. Motociklist je ispalio šest hitaca u Fistanića iz neposredne blizine i pobjegao.

Povezani članci

Who's Online

We have 107 guests and no members online