Susret hrvatske katoličke mladeži

susreti mladihTisuće mladih, sudionika tradicionalnog Susreta hrvatske katoličke mladeži iz cijele Hrvatske, susjedne BiH te hrvatskih katoličkih misija iz cijeloga svijeta pristižu od jutra u Sisak gdje će se tijekom poslijepodneva, pod geslom "U svjetlosti hodimo", održati središnje manifestacije susreta na kojima će prema očekivanuju organizatora sudjelovati oko 25.000 mladih. Susret se nakon bogatih subotnih događanja nastavlja i u nedjelju svečanostima u šezdesetak župa u kojima će biti smješteni sudionici svečanosti ...

SUSRETI MLADIH

Izvor: Hina

Najveća manifestacija mladih katolika počet će u 13 sati velikom procesijom od katedralne crkve Uzvišenja Sv. Križa u središtu Siska do Trga Sv. Kvirina ispred istoimene crkve, gdje će se održavati višesati prigodni program.

Svečano misno slavlje u 18 sati predvodit će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, a propovijedat će predsjednik Odbora Hrvatske biskupske konferencije za mlade mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački.

susret mladih

Susret se nastavlja sutra, u nedjelju svečanostima u šezdesetak župa u kojima će biti smješteni sudionici svečanosti.

Cijela Sisačka biskupija, koja je utemeljena prije dvije godine, u znaku je Susreta i tim povodom se u svim gradovima i općinama organiziraju brojne kulturne, turističke, zabavne i druge priredbe.