FOTO: Akcija darivanja krvi u Dućama

U subotu se u organizaciji Društva prijatelja Hajduka Duće organizirala akcija darivanja krvi. U župnom uredu na Dućama mnoštvo se mještana odazvalo akciji darivanja ove dragocjene tekućine. Iako je odličan odaziv poprilično iznenadio organizatore, spomenimo da bi bio i veći da se baš danas na Pašmanu nije organizirala popularna trekking utrka "Škraping" na kojoj tradicionalno nastupa popriličan broj sportaša i rekreativaca iz ovog našeg kraja. O Škrapingu ćemo u drugom članaku, jer valja reć još koju o marljivim organizatorima iz DPH Duće koji su takoreći cijelu navijačku podružnicu "priveli" na akciju. Bilo je i darivatelja i iz Omiša i Dugog Rata kojima je subota, neradni dan, savršeno odgovarao za donirati krv, jer nije svima baš "zgodno" učiniti to u svom mjestu za radnog dana te tako izostati s posla kod "privatnika". Nakon završetka akcije valja još jednom pohvaliti organizatore koji je za učesnike akcije organizirao i okrepljujući ručak u popularnom restoranu "Rogač" na Dućama..

FOTO

Akcija darivanja krvi u Dućama

Piše: Mladen Banović
Foto: DPH Duće

Akcija je uspješno prošla. Ukupno je prisustvovalo 46 darivatelja. Prikupljene su 34 doze krvi. 16 darivatelja je prvi puta doniralo krv dok je 12 darivatelja odbijeno. S obzirom da je DPH Duće ovo prvo dobrovoljno darivanje krvi rezultati su više nego zadovoljavajući. U planu im je provoditi akciju jednom godišnje u istom terminu ili u malo izmjenjnom terminu budući da se akcija darivanja krvi u Dugom Ratu održala prije svega 10 dana.

Akcija darivanja krvi u Dućama

DPH Duće se i ovim putem zahvaljuje svim darivateljima koji su se odazvali ovom plemenitom pozivu, te donatorima koji su im pomogli u realizaciji ove akcije: restoranu "Rogač", pekari "Lović", diskontu pića "Zvonimir", župi Duće, te Crvenom križ Omiš.

Akcija darivanja krvi u Dućama

Povezani članci

Who's Online

We have 356 guests and no members online