Električna jurilica domaće proizvodnje

mate rimacNa predstojećem frankfurtskom salonu automobila biti će predstavljen Concept One, prototip najbržeg cestovnog električnog automobila na svijetu. Automobil ima 1.088 konjskih snaga, a može postići brzinu od 305 km/h (100 km/h postiže već za 2,8 sekunde) i doseg od 600 km. Izumitelj ovog super vozila je 23-godišnji Mate Rimac iz Samobora o kojem smo već pisali na ovom portalu. Mate Rimac, još je u srednjoj školi patentirao rukavicu koja zamjenjuje tipkovnicu i retrovizor bez mrtvog kuta. Peta generacija električnog automobila baziranog na BMW kockici, nazvao je Rimac automobili e-M3 i tako uredno registrirao, a u prometnoj knjižici za zemlju porijekla stoji Hrvatska. Tako je službeno postao prvi automobil proizveden u Hrvatskoj ...


MUNJEVITI JURIĆ

 

Hrvat izradio najbrži električni auto na svijetu

Mladi hrvatski izumitelj Mate Rimac (23) Concept One stvara u pogonu u Svetoj Nedelji, a prvi put će ga predstaviti na Frankurtskom sajmu od 15. - 25. rujna

Mate Rimac

Piše: Mladen Milčić / Večernji List
Izvor: Večernji List


Treba napomenuti da su samo u prvoj generaciji e-M3-a korištene kupljenje komponente, a kasnije su ugrađivani dijelovi iz vlastitog razvoja i proizvodnje.

Hrvatska proizvodnja

U modernom razvojnom centru i proizvodnom pogonu u industrijskoj zoni u Svetoj Nedelji punom parom radi dvadesetak ljudi. Ukupno 50-ak ljudi radi na projektu. Od toga 40 u Hrvatskoj, a i kooperanti su većinom hrvatske tvrtke.

U Lipik glasu se rade stakla, karbonske dijelove radi zagrebačka MAC moto plastika, izradu i glodanje kalupa Board Guardian iz Zagreba, infotainment tvrtka Xylon. Vanjski dizajn potpisuje mladi hrvatski dizajner Adrian Mudri, a unutrašnjost dizajner talijanske Pininfarine, Srbin s talijanskom adresom Goran Popović i njegova ekipa.

Najbitniji dio automobila je Battery Management System koji omogućuje da baterijski paket kapaciteta 92 kWh valjano radi. Za mehaniku automobila je zadužen poznati zagrebački inženjer Zlatko Kvočić koji je slagao automobil Niki Puliću.

O novcu uloženu u projekt Rimac nerado priča. Kaže da je uloženo nezamislivo manje od razvoja električnog automobila e-Ruf za kojeg je Siemens od njemačke Vlade dobio poticaj od 20 milijuna eura ili američke Tesle koja je od njihove Vlade dobila 450 milijuna dolara.

Cijena automobila se dogovara izravno s kupcem i ovisna je o kupčevim posebnim željama.

Mate Rimac

– Orijentirali smo se na proizvodnju skupih automobila jer s jeftinim automobilima nemamo šanse protiv jakih proizvođača velikoserijskih automobila. Naš automobil će imati osnovnu cijenu od 700.000 eura, ali zato imamo prednost jer možemo ugrađivati najbolje dijelove – kaže Rimac.

Prvi automobil planira isporučiti krajem 2012. nakon što se provedu zahtjevna testiranja u Španjolskoj, a planirana je proizvodnja od 10 do 15 vozila na godinu.