Proslave Dana državnosti i dvadesete godišnjice hrvatske neovisnosti

Toni Čepić i Silvana i Vanja BogdanovskiDan državnosti, osim u Dugom Ratu, Omišu i drugim mjestima diljem Hrvatske proslaviti će i naša dijaspora. U subotu, 25-og lipnja 2011, u čast proslave dana državnosti i dvadesete godišnjice hrvatske neovisnosti, hrvatska zastava će biti svečano podignuta i u Torontu (Kanada) ispred zgrade Parlamenta provincije Ontario. Svečani program će otvoriti generalni konzul RH za Ontario, gosp. Ljubinko Matešić i član provincijskog parlamenta u Ontariju, gosp. Tony Ruprecht. Nazočni će biti mnogobrojni počasni gosti i predstavnici kanadskih i hrvatskih zajednica u Kanadi ...


PROSLAVE DANA DRŽAVNOSTI

Podizanje zastave pred Parlamentom Ontaria

hrvatska zastavaOno što je za nas Dugoraćane u ovoj vijesti posebno zanimljivo je da će ovaj događaj prenositi uživo novopokrenuta Cronet televizija kojoj je jedan od osnivača naš bivši (a nadamo se i budući) sumještanin Ivan Bogdanovski - Vanja.

Vizija Cronet televizije je povezivanje hrvatske dijaspore diljem svijeta s ciljem sačuvanja hrvatskog identiteta i hrvatskog jezika, te promicanja kulturnih i društvenih aktivnosti članova hrvatske zajednice, te brendiranje Hrvatske i Hrvata.

Spajanje kulturnih organizacija, dostavljanje informacija hrvatskim zajednicama izvan Hrvatske, i tim načinom smanjivati razmak među njima kao ih povezivati s njihovim korjenima, misija je Cronet Televizije koja će ovaj događaj prenositi uživo na portalu www.cronet.ca s početkom u 11:30 po lokalnom vremenu (17:30 po hrvatskom vremenu).

Naši napori, kaže nam Vanja, usmjereni su prema kulturnoj razmijeni između svih hrvata u svijetu preko našeg portala cronet.ca te ostalih medijia kao što su televizija i tisak.
 

Toronto
  Toronto, Kanada