Asfalt preko veze i bez nadzora

Sliku slavlja od prije nekoliko dana, kada su mještani pojedinih sela u mjestu Grabovcu i Goričaju na dostojan način proslavili dolazak asfalta, zatomio je događaj iz zaseoka Knezovići, Munitići i Roščići, također iz Grabovca. Tamo je, istini za volju, stigao asfalt, ali, tvrde mještani, kako gdje i kako kome. Najviše im smeta što posao nije stručno obavljen, jer da je tako, ne bi se moglo dogoditi da par metara između starog i novog asfalta ne bude pre svučeno asfaltnim slojem.- Ovako nešto nema ni u Bangladešu - ljutita je Danica Kranjec. - Umjesto da asfaltiranje krene od kraja starog asfalta pa kroz selo i dokle se stigne, oni su krenuli naopako. Pritom im je nestalo asfaltne mase pa su bez trunke odgovornosti napustili radilište. S njom se slaže i suprug joj Nikola, inače Slovenac s grabovačkom adresom ...

CESTA SPAJA I RAZDVAJA RAZOČARANJE MJEŠTANA TRIJU ZASELAKA U MJESTU GRABOVCU IZ OPĆINE ŠESTANOVAC

Piše: Mladen Nejašmić / Slobodna Dalmacija

- Netko za ovo mora odgovarati. Pa ajde da se asfaltiralo cijelo selo, pa da im je i ostalo tih par metara, ni po muke. Ali nit je selo asfaltirano, nit je asfalt spojen - ogorčeno će Nikola.

Je li asfaltne mase nedostajalo ili je nešto drugo u pitanju, ali izvođač radova je napustio Grabovac ne dovršivši posao

Sličnih primjera, govore ljutiti mještani, ima na svakom koraku. Nije nam trebalo daleko, jer asfaltom nije spojeno ni 20-ak metara ceste koja povezuje sporna sela sa zaseokom Roščićima, premda je asfaltiran i južni i sjeverni dio puta.

Ivica Birčić optužuje izvođače zbog aljkavosti i neprofesionalnosti u obavljanju posla.

- Treba poći od toga kako smo svi sretni što je asfalt došao u naša sela, ali nitko se nije ovomu nadao - veli Birčić.

Mještani tvrde kako se asfalt dobivao preko veze i bez nadzora.

- Vjerujem da se radi o privatnim interesima pojedinaca, jer u suprotnomu bi asfalt dobili svi, a ne samo oni koji su bliže oltaru - optužuje Stipe Ančić, dodajući kako je prilikom izvođenja devastirana i društvena imovina, prvenstveno kontejneri.

Jozo Kusić, Pave Čikeš i Tomislav Kusić rezanjem torte slavili su asfaltiranje ceste u Grabovcu