Šestanovac će za vodoopskrbu utrošiti pet milijuna kuna

ŠestanovacVijećnici šestanovačkog Općinskog vijeća su usvojili proračun za ovu godinu u visini od 13 milijuna kuna. Većina proračunskog novca su državne i županijske dotacije za realizaciju kapitalnih investicija na području općine, dok će se 1,5 milijuna kuna iz prošle prenijeti u ovu godinu. - Glavna investicija je vodovodna mreža i stoga smo za to osigurali određena sredstva kako bismo svakom kućanstvu do 2011. godine doveli pitku vodu u domove, te bismo na taj način dostojno proslavili stogodišnjicu naše općine - kazao je Mladenu Nejašmiću načelnik općine Šestanovac Pave Čikeš ...

 PRORAČUN - OPĆINSKI VIJEĆNICI PRIHVATILI PRORAČUN OD 13 MILIJUNA KUNA
 
Piše: Mladen Nejašmić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

 
Tako je za gradnju vodoopskrbne mreže na području Šestanovca osigurano pet milijuna kuna, dok će se za asfaltiranje cesta utrošiti dva milijuna manje. Što se tiče ostalih rashoda, 1,4 milijuna utrošit će se na rekonstrukciju i održavanje javne rasvjete, a upola manje za dovršetak Spomenika domovinske zahvalnosti ispred mjesne škole.
 
S 400.000 kuna stipendirat će se učenici i studenti. Stotinu tisuća manje otići će za izradu urbanističkog plana radne zone Šestanovac, te 200.000 kuna za socijalno najugroženije stanovnike te zabiokovske općine.
 
- Glavna investicija je vodovodna mreža i stoga smo za to osigurali određena sredstva kako bismo svakom kućanstvu do 2011. godine doveli pitku vodu u domove, te bismo na taj način dostojno proslavili stogodišnjicu naše općine.
 
Za ovaj projekt zgotovljena je sva potrebna dokumentacija, vrijedna dva milijuna kuna. dok je u suradnji s državnimi županijskim institucijama već odavno osigurano 25 milijuna kuna za magistralni cjevovod.
 
Što se tiče općinskih cesta, cilj nam je do proljeća tekuće godine dovesti asfalt do svake kuće. Tako je do danas asfaltnim slojem prekriveno više od stotinu tisuća četvornih metara nerazvrstanih cesta, za što smo izdvojili osam milijuna kuna
- tvrdi načelnik općine Šestanovac Pave Čikeš.

Povezani članci

Who's Online

We have 530 guests and no members online