Mali balun: Hrvatska dobila EP 2012 u futsalu

mali balunVlatko Marković mjesecima nam je prodavao maglu i mazao oči kako ćemo dobiti Europsko prvenstvo 2012. A onda su ga ismijali. Boris Durlen je šutio i radio. I dobili smo Europsko prvenstvo 2012. Hrvatski futsal dobio je veliku bitku, iako je zacijelo jedan od najpodcjenjenijih sportova u našoj zemlji s obzirom na svoju vrijednost i značaj.. Hrvatska će ipak biti domaćin Europskog nogometnog prvenstva 2012. Iako ne onog kojemu smo se nadali, onog zbog kojeg Michel Platini i društvo danas brzopotezno sijede čekajući pozitivne odgovore iz Ukrajine, ali europska nogometna krema ipak će te godine doći u našu zemlju. Srećom, ne na maksimirsku ruševinu, zahrđalu poljudsku ljepoticu ili imaginarnu Rujevicu, nego u objekte kojima se možemo i moramo ponositi pred cijelim svijetom. Zagrebačku i splitsku Arenu... piše Bernard Jurišić na stranicama Sportneta (Sportnet.hr) o velikom uspjehu za hrvatski futsal, tj. mali nogomet, koji je organizacijom EP 2012. dobio priznanje za sve ono što već godinama oduševljava znalce baluna, a da mediji o tome ne pridaju značajniju pažnju ...


MALI NOGOMET ZA VELIKE NOGOMETAŠE


Piše: Bernard Jurišić / Sportnet
Izvor: Sportnet.hr

Link: http://www.sportnet.hr/kolumne/394481/juris/mali-nogomet-za-velike-nogometase


U miru i tišini Boris Durlen, Ivo Zoković, Denis Kosor i ostatak hrvatskog malonogometnog vodstva odradili su posao i dobili priznanje. Hrvatska je kandidatura pomela belgijsku i makedonsku, a hrvatski futsal dobio prigodu za novi uzlet. I malo medijskog "kolača" kojeg itekako zaslužuje, jer malim nogometom se zasigurno bavi puno više ljudi u Hrvatskoj nego velikim.


turnir četiri kafića

Nogomet je u Hrvatskoj, kao i u većini europskih zemalja, nedodirljivi broj jedan. I medijski i financijski i na sve druge načine. Čak i ovaj naš ograničeni i opterećeni HNL-nogomet je neusporediv i nedodirljiv za njihovog "mlađeg brata".

HMNL u velikoj većini medija ima tretman "nepostojećeg", a našu javnu televiziju malonogometaši zanimaju samo kad se u prosincu okupe na Kutiji šibica i kad odjednom cijela država otkrije kako je zanimljiv i atraktivan taj mali nogomet. Za prvenstvo, o kupu da i ne govorimo - mjesta već odavno nema.

A mali nogomet je danas sve ono što jedan pravi sportski zaljubljenik traži i želi vidjeti od bogatih i često bahatih nogometnih milijunaša. To je izvorni, iskonski nogomet pun vica, pun ljubavi prema lopti, a u samo jednoj utakmici nudi majstorije i poteze kakve se u "velikim" nogometu mogu vidjeti samo u pomno pripremljenim i montiranim kolažima, koji usput služe i kao "prodajni DVD-ovi".

 

futsal

 

To je nogomet bez skupih frizura, bez manekenki u prvim redovima tribina, bez roditelja koji sinovima umjesto prvog brijaćeg pribora poklanjaju broj mobitela nekog menadžera. Ali s puno nogometne čarolije ...


 Clanak  PROČITAJTE VIŠE...

 

 

Who's Online

We have 145 guests and no members online