Olmissum - Gladius 14:2

MNK OLMISSUM - MNK GLADIUS  14:2 (9:2). Omiški je malonogometni klub prvu godinu natjecanja u 1. ŽNL Splitsko-dalmatinske županije završio na drugom mjestu, iza rivala MNK Svetog Josipa. No, to je bilo prošle godine. Uz pojačanja i dovođenje iskusnih igrača u vidi vratara Josipa Bilandžića, Ivana Gotovca, Josipa Juretića i naravno Renata Buzova, momčad trenera Ivice Osibova sa stopostotnim učinkom završila je natjecanje u 1. ŽNL te osigurala kvalifikacije za ulazak u 2. HMNL Jug.
Iako svjesni da su još u Dubrovniku "de facto" izvadili vizu za drugu hrvatsku malonogometnu ligu, MNK Olmissum je u svom domu u Omišu u petak i "de iure" udario pečat tom plasmanu. U susretu s dubrovčanima, lišenom rezultatske neizvjesnosti, najviše je uživala publika, a među njom je bilo mnoštvo djece na tribinama. Uzbudljivih trenutaka na parketu nove omiške sportske dvorane bilo je taman toliko da zaokružimo broj ovosezonskih golova na 200 (u 22 utakmice). Gosti su, istina, došli bez zamjene, pa im treba čestiti na viteškoj borbi. Dodjela odličja za osvojeno prvenstvo protekla je u svečarskom tonu kao uvod u utakmicu, a lopta za futsal je zadnjim zvukom sirene ustuknula sa parketa pred invazijom balona sa stropa i razdragane djece sa tribina. Od juniora pa do prvotimaca omiške malonogometne ekipe, zatim trenera pa do direktora i predsjednika te naravno navijača, svi su se izmiješali po parketu čestitajući si međusobno. Svi radosni i ponosni, jer svaki je utkao svoju zelenu i plavu nit u ovu lijepu omišku sportsku priču zvanu Olmissum.

Izvor: FB MNK Olmissum

Koliko je ozbiljan malonogometni projekt u Omišu govori i činjenica da je Olmissum pokrenuo i futsal akademiju koju vodi trener vratara Ivo Krstulović-Opara. Direktor kluba je Josip Škorić, koji je nekoć branio boje Zagreba i Istre, a predsjednik kluba je Mijo Milavić. Što se tiče ambicija kluba, jasne su. Prva liga je ono što ovakav klub zaslužuje. A to će pokušati izboriti igračka ruža prve momčadi Olmissuma: Josip Bilandžić, Mateo Galić, Ivica Perajica, Ivan Gotovac, Renato Buzov, Robert-Vinko Pavičić (najbolji strijelac lige sa 30 pogodaka), Marin Jukić, Marko Mladin, Tomislav Miljak, Duje Bradarić, Frane Jurčević, Mijo Mandurić, Mladen Bajamić, Jure Trivković, Ante Viljac, Ivan Kuvačić, Mateo Kolobarić (kapetan kluba), Ante Klarić i Josip Juretić.