Dalmatinci na automobilskom spektaklu u Buzetu

Bolid Joška TomićaBolid Joška TomićaBuzet, elita hrvatskog brdskog automobilizma, uz tartufe najjači istarski turistički brand koji zbog velikog broja publike i atmosfere uz stazu nadilazi sportske okvire. Ove godine na dvodnevnou manifestaciju dolaze 172 vozača iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Češke, Mađarske, Francuske i Italije, a i broj od 15 formula dovodi ovo natjecanje u rang najkvalitetnijih brdskih natjecanja u Evropi. Sama utrka se vozi i ove godine legendarnom stazom Most-Peničići u dužini 5001 metar. Visoki pokrovitelj ove utrke je predsjednik RH Stjepan Mesić i grad Buzet. Nako prošlogodišnje bakljade u čast Branka Krstulovića ne sumnjamo da će i ove godine brojni fanovi prirediti iznenađenja za svoje ljubimce ...


PIČILO RACING

Piše: Tomislav Tomaš

Za pohvalu je i to što je uvijek gostoljubiv organizator Auto klub Buzet osigurao autobuse koji će razvozit gledatelje duž cijele staze.

AMK Oenum
arhivske snimke

Među njima će, vjerujem, biti veliki broj nas dalmatinaca koji dolaze u Buzet bodrit Solinjanina Roberta Bradarića koji se u konkurenciji domaćih vozača sa zagrebčaninom Borisom Durlenom bori za pobjednički tron.


AMK Oenum
arhivske snimke