Fešta ST Patrole u Podstrani: Nenina jurilica mamila poglede

Okupljanje vlasnika oldtimera u nedjelju u Strožancu, a bilo je više od 120 prijavljenih posada iz cijele zemlje, organizirala je ST patrola; ekipa zaljubljenika u stare automobile povodom proslave petog rođendana i druženja oldtimeroljubaca koji se redovno okupljaju i "patroliraju" dalmatinskim cestama; u suradnji s općinom Podstrana na čelu s načelnikom Mladenom Bartulovićem i Turističkom zajednicom Podstrane predvođenoj novim mladim direktorom Tomijem Božikovićem. Na fešti oktana prezentirani su i off road džipovi i quadovi. Neno Pavić iz Dugog Rata bio je posebna atrakcija sa svojim friško reonstruiranim Fiatom X 1/9 iz 1977. godine ...

ST PATROLA U PODSTRANI

Crvena atrakcija iz Dugog Rata

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Foto: Antonio Tomić / AK Oneum
Izvor: Slobodna Dalmacija


Atraktivan izgled njegove crvene jurilice privlačio je ugravnom mlađe posjetitelje, koji su meštra Nenu ispitivali o svakom detalju dugogodišnje obnove dvosjeda stvorenog za krstarenje asfaltom u društvu dobro raspoložene osobe, po mogućnosti duge kose i još dužih nogu.

Dugoraćka ergela
Dugoraćka ergela

Općinari su, naravno, imali i svoj štand, na kojemu su predstavljali gospodarske i ljudske mogućnosti podstranjskoga kraja, no najveći interes ipak je izazvao štand s pečenim srdelama, koje su - čestitamo! - barem na jedan dan, pa makar i ovaj skraćeni, dobile bitku s također nazočnim ćevapima.

Što se tiče automobila, jer bilo je stvarno zanimljivih primjeraka, poput forda iz 1924. godine, već spomenute atrakcije iz Dugog Rata i brojnih drugih oldtimera koji su mamili poglede.

Povezani članci

Who's Online

We have 257 guests and no members online