Noć Muzeja 2015: Izumi i otkrića – Nikola Tesla univerzalni um

Hrvatsko muzejsko društvo organizira jubilarnu desetu Noć muzeja pod nazivom ”Izumi i otkrića – Nikola Tesla univerzalni um”, koja će se održati 30. siječnja 2015. od 18:00 sati do 01:00 sati sa slobodnim ulazom na sve programe. Tema desete Noći muzeja se konceptualno nadovezuje na prošlogodišnju manifestaciju, kojom se žele dodatno afirmirati velika imena hrvatske kulture, umjetnosti i znanosti i njihovo interpoliranje u programe kulturno-turističkih itinerera. Temu Noći muzeja 2015. ”Izumi i otkrića – Nikola Tesla univerzalni um” podržat će muzeji, arhivi, knjižnice, znanstveno-istraživački centri, obrazovne i druge institucije. S obzirom na bogatstvo brojnih izuma i otkrića iz sfere znanosti i umjetnosti u fundusima kulturnih institucija očekuju se kreativne i atraktivne prezentacije koje će privući brojne posjetitelje...

NOĆ MUZEJA 2015

Izumi i otkrića – Nikola Tesla univerzalni um

Izvor: NocMuzeja.hr

U programima Noći muzeja posebno se naglašava važnost potencijalnog razvoja kulturno-turističkih itinerera temeljenih na ponudi kulturnih ustanova kroz iznimno uključivanje lokalnog stanovništva u programe Noći muzeja, s naglaskom na mogućnosti razvoja Gospića, Like i cijele regije kroz ličnost genijalnog izumitelja Nikole Tesle, čovjeka univerzalnog uma.

Nikola Tesla

O uspjehu Noći muzeja govori i podatak o kontinuiranom rastu publike iz godine u godinu. Posebno je vrijedna činjenica da su se u Noć muzeja uključile i druge kulturne ustanove, arhivi i knjižnice, knjižare i klubovi, kao i lokalne zajednica s programima na otvorenim gradskim prostorima. Potvrđena je teza o važnosti kulturnog proizvoda kao realne  podloge za povećani posjet muzejima, galerijama, i za ukupno obogaćivanje turističke ponude.

Tema Noći muzeja 2015. ”Izumi i otkrića – Nikola Tesla univerzalni um’ podloga je za daljnje  povezivanje hrvatskih i europskih kulturnih institucija i prezentiranje baštine i izuma Nikole Tesle te još  jednom ukazuje na njegovo univerzalno značenje.

Sve obavijesti o programima moguće je vidjeti na službenim stranicama Noći muzeja 2015., www.nocmuzeja.hr .

Povezani članci

Who's Online

We have 136 guests and no members online