CZK Omiš: Koncert Darko Rundek kvartet u Omišu

Ponedjeljak, 29.7. / 21.00 h / DARKO RUNDEK – koncert, Plato iza Narodne knjižnice / organizator: CZK Omiš

Ulaznice po cijeni od 100 kn možete kupiti u uredu Centra za kulturu Omiš, Narodnoj knjižnici Omiš, putem weba Croatia Tickets-a te sat vremena pred početak koncerta

Rundek Kvartet je nastao kao Darko Rundek & EKIPA za siromašne :-) Namijenjen je manjim scenama i intimnijim, polu-akustičnim koncertnim situacijama. Mnogim Rundekovim pjesmama upravo takve situacije možda i ponajviše odgovaraju pa je lako moguće da će vam zvuk ovog kvarteta biti ugodno osvježenje i doživljaj za pamćenje. Rundek Kvartet je otvoreni projekti mogu ga uz Darka Rundeka na mikrofonu i gitarama sačinjavati razne kombinacije muzičara iz Ekipe, ali ne nužno samo iz nje. Prva postava, koja će svirati ovog ljeta su Ana Kovačić na tenor i sopran saksofonu, ukuleleu, bas gitari i klavijaturama, Miro Manojlović na akustičnim i elektronskim udaraljkama i Roko Crnić na kontrabasu, bas gitari i gitari. Sve su to odlični i kreativni muzičari, Rundeku se u dugoj karijeri skupilo puno prekrasnih pjesama koje sve bolje pjeva.  Može li tu biti nekog promašaja? (Osim možda "skupe" ulaznice? Za siromašnu ekipu :-). Da Omiš nije samo grad klapa dođite i uvjerite se na koncertu Darka Rundeka u ponedjeljak, 29.7.2019. u 21 sati. Karte se po cijeni od 100 kuna mogu kupiti on line Croatia Tickets i u Gradskoj knjižnici Omiš, uredu Centra za kulturu Omiš. Vidimo se..

CZK OMIŠKO KULTURNO LJETO

Koncert Darko Rundek kvarteta u Omišu

Darko Rundek je mala antologija hrvatske i regionalne glazbene scene koji je na istoj aktivno prisutan još od kraja 70-ih kada je stvarao unutar pionirske new wave grupe Haustor. Na krilima reggaea, ska te svjetske i domaće folk glazbe taj netipičan rock bend nosio je titulu jednoga od najboljih bendova bivše države. Nakon četiri objavljena albuma bend se krajem 80-ih raspao, pomalo pomodno prateći svjetska politička zbivanja zbog čega je rad na petom albumu obustavljen i odgođen za neka druga vremena. Rundekov odgovor na pitanje "Gdje si bio ’91.?" je Pariz u kojemu je, stvarajući većinom glazbu za kazališne komade, boravio sve do 1997. A onda je došao "Apokalipso". Prvi solo album kojim se vratio u velikom stilu, među publiku i kritiku, osvojivši čak pet Porina i četiri Crna mačka..

Iz tog razloga album "Apokalipso " djeluje kao najava glazbenih žanrova kojima će se Rundek detaljnije pozabaviti na budućim albumima i projektima. Dotiče se folka, gdje se ne zaustavlja na fokloru i narodnoj baštini samo jednoga područja, već ubacuje elemente Latinske Amerike (Crni dusi), Balkana (Apokalipso i Uajdalalaj) i dalmatinske šansone (More, more), poigravajući se s reggaeom i doo-wopom (Šuvar i varivo), začinjujući čitav album elementima jazza, posebno u pjesmama kojima zatvara album (Senor, Old boy, Grane smo na vjetru). Izmjenom stilski i dinamički različitih pjesama album prezentira svestranost i umjetničku viziju Rundeka, nagovještava smjer kojim će se njegovi budući projekti kretati, ali postavlja i čvrst temelj kojem će se uvijek iznova moći vraćati.

- "Kad čovjek stari, s vremenom se dio nagonskih energija mijenja i manji je kaos poticaja koji nas izluđuju. Sloboda ne znači mogućnost provođenja svoje volje. Kad prekineš lance, dočekaju te neki novi lanci. Sloboda ima veze s tim da je čovjek spreman prepustiti svoju osobnu volju i ego i ostaviti prostora drugoj energiji i logici. Staviti se u službu nečeg većeg - znači biti slobodan" (Darko Rundek).

Povezani članci

Who's Online

We have 175 guests and one member online

  • admin