OGF: Uzbudljiva završnica natjecanja električne gitare

Uzbudljiva završnica natjecanja električne gitare u OmišuDruge večeri Omiškog festivala gitare ljubitelji najpopularnijeg instrumenta u kampu Galeb su prisustvovali uzbudljivoj završnici natjecanja u kategoriji električna gitara. Nakon dnevnih kvalifikacijskih natjecanja koja su održana u tri kategorije, priliku da pokažu što s gitarom znaju pred omiškom publikom i žirijem u sastavu Vlatko Stefanovski, Zele Lipovača, Dragomir Herendić Dragianni, Ante Pupačić Pupi i Ivan Mihaljević, odnosno da odsviraju svoju autorsku skladbu zaslužili su:
- Hrvoje Horvat, Lovro Ohlhoffer i Ivan Periša, u kategoriji skladbe za električnu gitaru svirane uz matricu za natjecatelje rođene do 1992. godine
- Krešimir Jović, Mladen Pecović i Tihomir Vlahović, u kategoriji skladbe za električnu gitaru svirane uz matricu bez ograničenja u godinama
- Marin Ćulum i Željko Mazavac, u kategoriji autorska skladba za električnu gitaru ...


3. OMIŠKI GITARISTIČKI FESTIVAL

Uzbudljiva završnica natjecanja u kategoriji električne gitare

Piše: Mladen Banović
Foto: Jakov Prkić / CROPIX

OGF -  završnica natjecanja električne gitare

Žiri, odnosno ocjenjivački sud Omiš Guitar Festa, nakon odslušanih skladbi i upućenih pohvala, komentara i savjeta mladim nadarenim gitaristima, te nakon kraćeg vijećanja proglasio je i pobjednike natjecanja u kategorijama električne gitare, a oni su:

OGF -  završnica natjecanja električne gitare

     - Hrvoje Horvat (Hrvatska) (do 1992.)

OGF -  završnica natjecanja električne gitare

   - Mladen Pecović (Srbija) (bez ograničenja u godinama)

   - Željko Mazavac (Hrvatska) (autorska skladba).

Kategoriju do 1992. "poharala" je Glazbena škola iz Zagreba čija su čak tri učenika ušla u finale. Odličnim bluesom "s delte Cetine" 12-godišnji dječak Lovro Ohlhoffer očarao je publiku i žiri, dok je 19-godišnji Hrvoje Horvat zasluženo pobrao pohvale žirija i prigrlio prvu nagradu, električnu gitaru.

OGF -  završnica natjecanja električne gitare

U kategoriju bez ograničenja u godinama publiku i žiri je omađijao Mladen Pecović svojom nadahnutom izvedbom (odlično odabrane skladbe) kojom je mladi Beograđanin zaslužio prvu nagradu. Odličan je bio i Tihomir Vlahović, dok je Krešimira Jovića primjetno tresla trema.

OGF -  završnica natjecanja električne gitare

U kategoriji autorske skladbe Željko Mazavac je zaslužio prvu nagradu svojom inspitativnom izvedbom i stilom koji je "drukčiji" od danas prevladavajućih u svijetu električne gitare.

OGF -  završnica natjecanja električne gitare


Večeras u Kaštil Slanici - Koncert Davida Dyakova!

Danas (petak) počinju natjecanja u kategorijama klasične gitare na Trećem međunarodnom festivalu gitare, na kojem će svoj samostalni koncert održati David Dyakov iz Bugarske, (uz našeg Petra Čulića) jedan od ponajboljih mladih gitarista svijeta!

Koncert se održava u Kaštil Slanici, početak je u 20 sati.

david dyakov

Povezani članci

Who's Online

We have 78 guests and no members online