FDK: U subotu velika završnica festivala - finale muških klapa

Pri samom smo kraju 49. festivala dalmatinskih klapa u Omišu. Ostao je tek jedan finale, onaj muških klapa. A tko će prezimiti zlatom ovjenčan doznat ćemo ove subote nakon finalnog razračunavanja u kojemu će se sa po dva napjeva predstaviti redom izvođenja: "Munita" iz Zadra, "Kampanel" iz Zagreba, "Kumpanji" iz Blata na Korčuli, "Sebenico" iz Šibenika, "Kožino" iz istoimenog mjesta, "Krunik" iz Kučina, "Sv. Luka" iz Otoka, "Pinguentum" iz Buzeta, "Bunari" iz Vodica, "Arti" iz Lumbarde, "Mriža" iz Splita te "Vinčace" iz Novog Vinodolskog. Raspored je načinjen na osnovi konta iz polufinalnih borbi. Službeno, koncert na Trgu svetog Mihovila počinje u 21.30, a svjedočit će mu voditeljski par Edita Lučić-Jelić i Branko Uvodić te kamere HTV-a u izravnom prijenosu..

49. FESTIVAL DALMATINSKIH KLAPA OMIŠ 2015.

Finale muških klapa

Piše: Igor Brešan / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija, FDK.hr

U subotu, 25. srpnja sa početkom u 21 sat na Trgu sv. Mihovila u Omišu održat će se velika završnica 49. Festivala dalmatinskih klapa u Omišu završna večer muških klapa. Nakon tri izborne večeri sudjelovanje u završnici izborile su klape (redoslijedom nastupa): MUNITA (m) – Zadar, KAMPANEL (m) – Zagreb, KUMPANJI (m) – Blato na Korčuli, SEBENICO (m) – Šibenik, KOŽINO (m) – Kožino, KRUNIK (m) – Kučine, SVETI LUKA (m) – Otok, PINGUENTUM (m) – Buzet, BUNARI (m) – Vodice, ARTI (m) – Lumbarda, MRIŽA (m) – Split i VINČACE (m) – Novi Vinodolski.

Stručno ocjenjivačko povjerenstvo radit će u sastavu: dr.sc. Vladan Vuletin, mr. Marijo Krnić, prof. Jasminko Šetka, Mićo Friganović, mr. Nera Gojanović Kljajić, dr.sc. Mirjana Siriščević i Branko Starc.

Povezani članci

Who's Online

We have 375 guests and no members online