Tjedan permakulture: Dokumentarnim filmom do saznanja o permakulturi

Okoliš, ekonomija, društvene vrijednosti.. ključna su problematika s kojom se danas susrećemo i teme koje zaista zaslužuju svu našu pažnju. S druge strane, permakultura nudi novu perspektivu i razvojne mogućnosti za svijet koji nas okružuje. Dokumentarni film INHABIT približit će vam racionalna, ekološka i praktična rješenja čijim dijelom svi mi možemo biti. Nakon projekcije koja će se održati u četvrtak, 8.3.2018. u Omišu s početkom u 16:30 sati u prostoru galerije AZ Centra za Kulturu Omiš, predviđena je rasprava o filmu i permakulturi kao i kratko predstavljanje Udruge Permakultura koja promiče i prakticira permakulturu na području naše županije i šire, te tečaja permakulturnog dizajna i partnerstva sa društvenim poduzećem Održivo.

Rješenja za održivu budućnost u Omišu

Značenje permakulture mnogima je nepoznato, a što je permakultura ove je večeri približio predsjednik udruge Permakultura Dalmacija, Ivan Rako.

- Najjednostavnije možemo reći da je permakultura oblikovanje ljudskog okoliša po uzoru na obrasce iz prirode. Ali pri tome pažnju usmjeravamo ka tome da čovjekovo ulaganje energije bude minimalno, uz maksimalnu korist, istovremeno pazeći da se poštuje priroda, a da se neki čovjekovi benefiti modernog života u tome ne izgube – Rako je kratko obrazložio osnove permakulture.