BlockSplit 3 konferencija u Splitu

BlockSplit 3 konferencija "u centru svita", našem Splitu, posljednja tri dana okupila je svjetski priznate blockchain stručnjake. Nakon dvije godine pauze lokalna crypto dev scena dočekala je povratak najvećeg regionalnog blockchain događaja. Domaćini skupa, udruga UBIK, okupila nas je oko tri pozornice - dvije u Hrvatskom domu, a jednu u Gradskom kazalištu lutaka.
- Ideja, cilj konferencije je ojačati zajednicu koja se bavi razvojem poslovnih modela i tehnologije u blockchainu. Želimo stvoriti ugodno mjesto za učenje, druženje i zabavu. Od samih početaka do danas konferencija je nadmašila očekivanja pa sada brojimo više od 600 sudionika, što je zaista veliki uspjeh. S obzirom na to da nas je pojava korona virusa nekako zaustavila u zaletu ostvarenja punog potencijala konferencije, oduševili smo se što je snaga zajednice jačala i u to vrijeme bez aktivnosti. Za sada su povratne informacije i više nego pozitivne te se nadamo da će ova konferencija biti odlična za sve sudionike. Iza nas stoji puno truda, odricanja, logističke koordinacije, potrudili smo se obuhvatiti potrebe svih i podignuti konferenciju na zavidnu razinu. Znate kako kažu dobar glas se daleko čuje - kazao je za Dalmatinski portal suosnivač BlockSplit konferencije, Antonio Perić-Mažar.
Osim niza specijaliziranih predavanja o prokolima, DeFi-jima, DAO-ima,  pa i o danas popularnim NFT-ovima i njihovoj primjeni (i zloupotrebi), brojnim radionicama i panelima, u ponedjeljak, 23. svibnja, održan je i sastanak u hotelu Park na temu kriptoregulacije te kvalitetnije porezne strukture za digitalnu imovinu. Sastanak je vodio Vlaho Hrdalo, predsjednik hrvatske krovne udruge za blockchain i kriptovalute UBIK, a prisustvovali su Filip Šaravanja, koordinator za fintech u HANFA-i, Linardo Martinčević, fintech koordinator HNB-a, Nikola Škorić, osnivač i direktor Electrocoina te drugi stručnjaci iz crypto svijeta.

Izvor: Dalmatinski portal, MB