Split Pride - Različite obitelji, jednaka prava

Split PrideSplit Pride se održava u subotu, 11. lipnja s početkom u 14:00 sati. Povorka kreće s Đardina, ulicom Kralja Tomislava, Marmontovom ulicom te Rivom. Povorka završava na središnjem dijelu Rive (ispred konzulata) gdje će se održati dvosatni Split Pride program. Tema ovogodišnjeg Split Pride-a je pravo na zaštitu obiteljskog života istospolnih parova. Slogan Split Pride-a je "Različite obitelji, jednaka prava" ...


SPLIT PRIDE

Različite obitelji, jednaka prava

Izvor: splitpride.tumblr.com

Zakon o istospolnim zajednicama usvojen je prije više od sedam godina, međutim on ne daje istospolnim parovima praktički nikakva prava, što uzrokuje diskriminaciju u svakodnevnom životu. Problemi s kojima se susreću istospolni parovi u Hrvatskoj potaknuli su organizatore skupa da javno ukažu na diskriminaciju.

Cilj je otvoriti javnu raspravu na temu diskriminacije istospolnih parova i potaknuti pozitivne zakonske promjene za zaštitu ljudskih prava osoba koje žive u istospolnim zajednicama.

Na splitskoj Rivi govoriti će Edo Bulić, Sanja Juras, Mirjana Kučer, Marije Cornelissen, zastupnica u Europskom Parlamentu,  Linda Freimane, ILGA Europe, Lazar Pavlović, Gej strejt alijansa Srbija, Lepa Mlađenović, Labris, Tatjana Greif, ŠKUC LL.

Na Rivi će također nastupiti LeZbor, Pride Bend, ”Female Scream” - DJ-ice iz Slovenije i preformerica Mete Erženičnik iz Slovenije.

Pridružite se, sudjelujte na Pride-u i podržite ljudska prava LGBT osoba.


Split Pride