Tuga i ponos na Oriju: od nogometa se oprašta i Frane Vitaić

Tužan je ovo vikend za ljubitelje nogometa na Oriju. U petak se na nogometnj fešti u Omišu od aktivnog igranja nogometa nakon 35 godina karijere oprostio Jure Žilić. Dica Orija krenula su jedan za drugim u nogometnu penziju. Od aktivnog naganjanja baluna već su se oprostili Tonći Žilić, Ivo Žilić, Ante Vitaić, a danas iz ravne Slavonije stiže vijest da se i Frane Vitaić na nedjeljnoj utakmici svoje Cibalije i Bedema oprašta od aktivnog igranja nogometa. Tko je ostao na Oriju? Tko još nije objesio kopačke o klin? Izgleda samo Marin Bajamić i neka nova dica koja na Oriju nogometno rastu kao iz vode..
Cibalija je baš poput Jurinog i Antinog Omiša nedavno proslavila 100. rođendan, a upravo je Frane Vitaić kroz godine postao zaštitni znak kluba. Antin brat blizanac, Dite Orija i još jedan veznjak razornog udarca, skupio je 193 prvoligaška nastupa, od toga čak 150 u redovima vinkovačkog kluba za koji je zabio 30 golova. Bogatu karijeru Frane završava u svom omiljenom klubu uz koji je ostao i nakon što je prošle sezone klub izbačen iz prvog u treći rang hrvatskog nogometa. Prisjetimo se, nakon Hajduka, igrao je u Šibeniku, Omišu, Splitu, pa na pečalbi u Rumunjskoj, pa u Osijeku... a nakon što poput susjeda Jure u nedjelju i službeno objesi kopačke o klin, baciti će se u trenerske vode, za početak će raditi u školi nogometa Cibalije.
Sritno Dico s Orija! Vidimo se mi oko baluna na tribinama igrališta Orkana i na Streljani, gdje je upravo u tijeku Kišni malonogometni turnir "Dugi Rat 2019.". Sritno Jure i Frane!

MB

Who's Online

We have 431 guests and no members online