Cure luduju za njima

dica orijaČim su istrčali na parket školske dvorane u Omišu, na trenutak se učinilo da smo u šezdesetima, u vrijeme Beatlesa. Samo se s dočecima slavnih čupavaca Frane i Ante Vitaićmogu usporediti djevojačka dozivanja i vrisci kada su se pred tribinama pojavila dva plavokosa mladića. Naočiti momci, po svemu slični kao jaje jajetu, teško ih razlikuju i najbliži. Dvadeset-šestogodišnji blizanci Frane i Ante Vitaić, prvotimci Šibenika i Osijeka, novogodišnje su blagdane iskoristili za posjet roditeljima. - Svuda pođi, ali doma dođi. Lijepo je ponovo se sresti sa starim društvom, zapjevat u konobi s prijateljima - priča deset minuta stariji Frane, napadač prvoligaša sa Šubićevca ...

BLIZANCI S ORIJA: Nogometaši Frane i Ante Vitaić, privlače pozornost na omiškom turniru Mantinela

Cure luduju za njima

Piše: Pero Livajić / Večernji List
Izvor: Večernji List

Frane i Ante VitaićBraća su na odmoru uz utok Cetine zaigrala na tradicionalnom malonogometnom turniru "Mantinela" (Šponda).

PISMA U KONOBI

- Branimo boje momčadi Dica Orija. Šteta, sinoć smo nesretno izgubili i ispali - objašnjava Ante, koji već sutra kreće na obale Drave, na pripreme Osijeka za nastavak prvenstva.
 

PRIBOJAVAJU SE OZLJEDA

Frane VitaićBlizanci će, tako, opet svatko svojim putem, nakon što su dugo biliu nerazdvojni. Skupa su prolazili kaljenje u Hajduku, posudbu u Mosoru, pa kratkotrajni ponovni povratak na Poljud, prije tri ljeta.

- Zajedno smo igrali i u Osijeku, jednu sezonu. Ante je ondje ostao, a ja sam se vratio kući - prisjeća se Frane, čiji klub s treninzima započinje u ponedjeljak.

Jedan i drugi za svoje momčadi priželjkuju mjesto među prvih pet sastava. Zadovoljni su prijamom u novim sredinama, odnosom kolega i navijača, a pribojavaju se tek ozljeda, koje su ih i prije stajale puno toga.
 

ZAJEDNO U BIJELOM DRESU NAŠ JE DJEČAČKI SAN

Hajdukovcima u duši, najveća je želja vratiti se na Poljud, kad-tad.

- Dječački san obojici nam je bio istrčati zajedno u bijeloj majici Hajduka. Na Poljudu smo proveli punih deset godina pionirskog i juniorskog staža. nažalost, nismo imali sreću kad smo pokucali na vrata prvog sastava. Ozljede, ali i ne samo one, udaljile su nas iz Splita. Ali, tko zna, ima još vremena - uglas će Ante i Frane.
 

Dica OrijaMALI BALUN 

Makar su oba brata kao vrsni igrači malog baluna ove zime pozivani na više turnira, odlučili su se nastupiti samo u Omišu, za Dicu Orija.

 

DICA ORIJA  

Dica Orija
Dica Orija

Povezani članci

Who's Online

We have 111 guests and no members online