Bespovratne potpore: Za bazen uz apartman država daje 40.000 kuna

Poduzetnicima će uskoro biti na raspolaganju ukupno 26,65 milijuna kuna kojim će Ministarstvo turizma sufinancirati projekte u programu dodjele bespovratnih potpora pod nazivom “Konkurentnost turističkoga gospodarstva”. Program je namijenjen tvrtkama iz sektora maloga gospodarstva, tvrtkama izvan javnog sektora, obrtima i zadrugama, te seljačkim domaćinstvima, ali prvi put i privatnim iznajmljivačima. Oni će od Ministarstva turizma moći dobiti do najviše 40.000 kuna za sufinanciranje izgradnje bazena u domaćinstvima za iznajmljivanje. Prijave projekata primaju se on-line od 28. veljače do 15. travnja ove godine na obrascu koji je dostupan na službenoj internetskoj stranici Ministarstva turizma. Ministarstvo je osiguralo 26,6 milijuna kuna za potpore ...

TURIZAM

Bespovratne potpore za podizanje kvalitete usluga u turizmu

Piše: Ružica Mikačić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Programom dodjele bespovratnih potpora pod nazivom “Konkurentnost turističkoga gospodarstva” resorno će ministarstvo omogućiti obogaćivanje ponude, stvaranje inovativnih proizvoda, povećanje zaposlenosti, umrežavanje pružatelja usluga u turističke klastere, te unapređenje međunarodne turističke prepoznatljivosti.

bazen u dugom ratu

Za objekte u domaćinstvu namijenjena je potpora od 40.000 do čak 300.000 kuna, i to vlasnicima soba, apartmana, studio apartmana, kuća za odmor i kampova koji novac mogu utrošiti za izgradnju i opremanje isključivo novih bazena (minimalne površine 30 kvadrata za vanjske bazene i 20 kvadrata za unutarnje).

Isto tako, ako se privatni iznajmljivači udruže u zadruge ih tvrtke kako bi realizirah zajedničke sadržaje (prijem gostiju, rekreacijske sadržaje, dječja igrališta ih parkiralište), mogu računati na potpore.

Poticat će se razvoj posebnih oblika turizma, poput projekata usmjerenih na aktiviranje planinarskih domova, te uređenje i prenamjenu napuštenih škola za potrebe turizma, ulaganje u odmorišta za bicikliste, zabavne i tematske parkove, te dovršetak izgradnje novih, odnosno obnova ili rekonstrukciju postojećih manjih turističkih brodovas elementima tradicionalne gradnje.- Program poticanja konkurentnosti raspisali smo ranije nego ikada, upravo da bi poduzetnici mogli realizirati projekte prije početka turističke sezone. Paket mjera usmjeren je na podizanje kvalitete turističkih proizvoda i usluge u destinacijama. Aktivnosti koje ćemo podupirati su raznolike, od povećanja standarda smještajnih objekata i izgradnje dodatnih sadržaja, poput bazena u apartmanima i kućama za odmor, do povećanja energetske učinkovitosti, pripreme dokumentacije za financiranje iz fondova EU-a i financiranja članarina u svjetskim asocijacijama - kazao je na predstavljanju programa u Splitu Darko Lorencin, ministar turizma.