Bespovratne potpore za OPG-ovce

Ako se OPG osim poljoprivrednom želi baviti turizmom, tradicijskim obrtom, izradom suvenira, pružanjem usluga u poljoprivredi i šumarstvu, ili preradom, marketingom ili izravnom prodajom lokalnih proizvoda i zadovoljava uvjete natječaja, ima nade za bespovratnu potporu u iznosu do 50.000 eura koje će se isplaćivati iz Europskog poljoprivrednog fonda. Drugim riječima, član obitelji poljoprivrednika-proizvođača koji želi pokrenuti izravnu prodaju svojeg proizvoda, urediti apartmane za smještaj turista ili, pak, otvoriti restoran u kojem će posluživati hranu iz vlastita uzgoja može se kandidirati za bespovratnih 50.000 eura, piše tportal..

ZELENO-MODRA BRAZDA

Potpore za dodatne poslove poljoprivrednika

Izvor: tportal

Ovaj oblik poticanja poljoprivrednika već godinama postoji u Europskoj uniji te za njim vlada velik interes, piše tportal.

'Pozitivnih primjera ima mnogo, ovisno o državi, regiji. Tako se, primjerice, u Austriji vrlo lijepo dopunjuju proizvodnja mlijeka na mliječnim farmama i ruralni turizam u sklopu istog gospodarstva. Osim što posjetitelji uživaju u prirodi, imaju prigodu upoznati se i s tehnologijom proizvodnje mlijeka i mliječnih proizvoda, a istovremeno i kušati te iste proizvode. U Francuskoj su lijepi primjeri sjedinjavanja proizvodnje vina i ruralnog turizma, u Italiji proizvodnje ulja i turizma', poručuju iz Ministarstva poljoprivrede. 

PROČITAJTE VIŠE..

Povezani članci

Who's Online

We have 330 guests and no members online