Župan Ževrnja ministru turizma Lorencinu predstavio turističke projekte

100 bazena za hrvatski turizamMinistar turizma Darko Lorencin posjetio je sa suradnicima Splitsko-dalmatinsku županiju, gdje se sastao sa županom Zlatkom Ževrnjom i predstavnicima turističkog gospodarstva županije, doznaje se iz priopćenja Ministarstva turizma. Na sastanku su ministru predstavljene aktualnosti u razvoju turističkog sektora u Splitsko-dalmatinskoj županiji, s naglaskom na strateške turističke projekte te županijske manifestacije. Posebno su istaknuti projekti eko-etno sela na Hvaru, turističke valorizacije Dalmatinske zagore, cikloturizma i drugih tematskih staza, aquaparka u Dugopolju, razvoja medicinskog turizma na Braču i izgradnje kongresnog centra u Splitu. Na sastanku je također naglašeno kako su posebni napori poduzeti za razvoj nautičkog i kulturnog turizma, za koje je izrađena i strategija razvoja, ali i da se velika pažnja posvećuje povlačenje sredstava iz EU fondova ...

Ministar turizma Darko Lorencin posjetio našu županiju

Izvor: Ministarstvo turizma, SD, Dn

Ministar Lorencin čestitao je turističkim djelatnicima Splitsko-dalmatinske županije na ostvarenim rezultatima u predsezoni te ukratko predstavio glavne aktivnosti Ministarstva turizma, kroz pet ključnih segmenata - implementaciju Strategije razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine, povećanje investicija u turistički sektor, povlačenje sredstava iz Strukturnih EU fondova, izradu Strateškog marketing plana za razdoblje 2014.-2020. te izmjene i dopune zakonodavnog okvira.

župan ževrnja i ministar Lorencin

Vezano uz neprivatizirane tvrtke, ministar je izjavio da ih vidi kao veliki potencijal za buduće investicije u turistički sektor i napomenuo kako je većina tvrtki trenutno u procesu pred stečajnih nagodbi te da za njima postoji veliki interes među investitorima, što Ministarstvo turizma posebno veseli.

Također, s obzirom na udio obiteljskog smještaja u strukturi ponude Splitsko-dalmatinske županije, ministar je prisutnima naglasio kako je nedavno objavljeni javni poziv „1000 bazena za hrvatski turizam“, jedan od alata za podizanje kvalitete smještajne ponude te okrupnjivanje u tzv. difuzne hotele.

U popodnevnim satima, ministar će se sastati i s gradonačelnikom Splita, Ivom Baldasarom, s kojim će razgovarati o razvoju turističkog sektora u gradu, koji postaje sve popularnije turističko odredište za turiste iz cijeloga svijeta, posebice u segmentu kulturnog turizma, što dokazuju i izvanredni rezultati turističkog prometa u prvoj polovici 2013. godine.

ministar Lorencin s turističkim djelatnicima
 

HBOR za turistički sektor nudi smanjenu godišnju kamatnu stopu od 2, 3 ili 5 posto

- U suradnji s HBOR-om otvaramo nove mogućnosti izvora novca programima kreditiranja turističkog sektora. Krediti se, između ostalog, odnose na izgradnje te podizanje kvalitete malih obiteljskih hotela. HBOR za turistički sektor nudi smanjenu godišnju kamatnu stopu od 2, 3 ili 5 posto uz mogućnost počeka od četiri godine.

Radimo i na nekim dodatnim mjerama kao što su promjene zakona koji bi trebao biti liberalniji, a nedavno je objavljen javni poziv "1000 bazena za hrvatski turizam", jedan od alata za podizanje kvalitete smještajne ponude te okrupnjivanje u difuzne hotele kojima bi se trebala povećati kvaliteta usluge - poručio je ministar Lorencin.

Povezani članci

Who's Online

We have 432 guests and no members online