Iznajmljivači, ispunite zahtjev za odgodu plaćanja paušalnog poreza za smještaj

Ministarstvo turizma donijelo je mjere za pomoć gospodarstvu uslijed epodemije koronavirusa. Pravilnik o odgodi ili oslobađanju od plaćanja turističke pristojbe za osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu ili na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu stupio je na snagu.

Na stranicama Porezne uprave iznajmljivači mogu preuzeti obrazac za odgodu plaćanja paušalnog poreza sukladno trenutnoj izvanrednoj situaciji. S obzirom na to da za pa dana, 31.03., istječe rok za uplatu paušalnog poreza za smještaj, požurite sa ispunjavanjem i slanjem zahtjev za odgodom istog kojeg imate na stranicama porezne uprave. Više informacija potražite na stranicama Porezne uprave, a zahtjev možete preuzeti ovdje.Pravilnik o odgodi ili oslobađanju od plaćanja turističke pristojbe za osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu ili na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu možete proučiti ovdje.

Izvor: HRturizam, MINT

- Osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu i na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu oslobađaju se u 2020. godini plaćanja pola iznosa godišnjeg paušalnog iznosa turističke pristojbe koju bi bili obvezni platiti za glavni krevet i smještajnu jedinicu u kampu i kamp-odmorištu odnosno prema kapacitetu u objektu za robinzonski smještaj koji koriste za pružanje usluga smještaja sukladno posebnom propisu kojim se uređuje obavljanje ugostiteljske djelatnosti.

Također, za cijelu 2020. godinu te se osobe oslobađaju plaćanja turističke pristojbe za pomoćne krevete. Mjera se odnosi samo na osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu i na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu - navode u Ministarstvu turizma.