U petak 20. srpnja održat će se završna večer ženskih klapa 52. Festivala dalmatinskih klapa u Omišu. Na trgu Sv. Mihovila sa početkom u 21 sat, pred kamerama HRT u izravnom TV prijenosu za odličja natjecat će se 10 ženskih klapa koje su svoje mjesto izborile u izbornim večerima, i to redoslijedom: Oršulice – Vodice, Peružini – Pag, Skontradura – Dubrovnik, Fjoret – Tučepi, Kandelora – Zemunik Donji, Ankora – Podstrana, Dišpet – Zagreb, Luše – Split, Teranke – Pula  i Armorin – Zagreb.
 

Coco jumbo: Popularni Jole u petak na Malom Ratu

U petak, 20.7. navečer popularni Jole nastupa na ljetnoj pozornici Coco Bara na Malom Ratu, tik do plaže koja je svako malo i po danu u novinama. U vrućoj ljetnoj noći, ovaj put bez nogometa, ljubitelji slatkog života i ovakvog vida zabave naći će se uokolo šanka popularnog kafića gdje će oko neke večernje ure krenuti pjesma radišnog mladog zabavljača, koji će zapjevati prisutnoj moćnoj gomilici svoje brojne hitove te tako nastaviti nisku ljetnih koncerata u organizaciji poduzetnog voditelja popularnog kafića Coco Bar, smještenog tik do sve ljepše maloratske plaže. Ulaznice samo što nisu planule, a stol možete rezervirati na mob. 091/5442058 i 099/3230331.
 

Kaštela: Večeri dalmatinske pisme

Ovog vikenda, u petak i subotu, održati će se Završne večeri 52. Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2018. Oni koji izvornom klapskom pjevanju pretpostavljaju pak nešto laganiji klapski "đir", doći će na svoje ovog vikenda u Kaštel Kambelovcu na 20. jubilarnim Večerima Dalmatinske pisme koje će i ove godine proći u znaku klapskog "popa". Podijeljene u dva glazbena događaja i ovu će godinu marljivi Kaštelani publici pružiti mogućnost da čuje najbolja imena ovog glazbenog đira. U prvoj večeri koja je na programu u subotu, 21. srpnja održat će se veliki koncert klape Intrade (da, uz klapu će pjevati i Tomislav Bralić, ali ga nećemo "posebno" izdvajati), a kao gost će im se pridružiti Tedi Spalato. U okviru druge večeri koja se održava u nedjelju, 22. srpnja održat će se natjecanje klapa koje će izvesti 20 novih skladbi u maniri klapskog "popa". Cambi, Šufit, Kampanel, Sebenico, Munita, Kaše, FA Linđo, Subrenum, Trogirski kanti.. samo su neka od imena koja nastupaju, a koja su garancija dobre pjesme i vrhunske izvedbe. Obje večeri će se održati u Kaštel Kambelovcu, na poljani pokraj crkve Svetog Mihovila, s početkom u 21 sat, a ulaznice se mogu kupiti na recepciji hotela Baletna Škola (Kaštel Kambelovac) i u caffe baru Gajo (Kaštel Stari) te na ulazu u festival, ako ih još bude. Nakon festivala slijede i fešte na kambelovskom brcu gdje će vas u subotu zabavljati tamburaški sastav Gazde a u nedjelju klapa Trogirski kanti.
 

Djeco, prijavite se na festival Glas Poljica 2018.

Djeco, mlade pjevačice i pjevači, prijavite se na 17. Dječji festival Glas Poljica 2018. i to pozivom na mobitel organizatora festivala, Gorana Mladina, 098 749-788. Festival će se održati, kao i svake godine, na Poljičkom trgu u petak, 24.8.2018. Mala, raspjevana djeca, naši osnovci i srednjoškolci, odaberite jednu ili dvije pjesme koje bi željeli pjevati i šta prije nazovite Gorana Mladina radi selekcije i proba. Bit će to još jedno prekrasno iskustvo, uz pregršt zabave, veselja i nagrada!
 
Subota 21. srpnja dan je velike završnice 52. Festivala dalmatinskih klapa u Omišu. Na trgu Sv. Mihovila sa početkom u 21 sat, pred kamerama HRT u izravnom TV prijenosu za odličja natjecat će se 10 muških klapa koje su svoje mjesto izborile u izbornim večerima, i to  redoslijedom: Flumen – Rijeka, Oneum – Omiš, Bošket – Zagreb, Munita – Zadar, Praska – Podstrana, Grdelin – Zagreb , Kaše – Dubrovnik, Sebenico – Šibenik, Stine – Zagreb i Vinčace – Novi Vinodolski.
 
Festival dalmatinskih klapa u Omišu sa svojim programom ovog vikenda ulazi u završnicu. Naime, u petak i subotu  će se održati Završne večeri 52. Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2018. Nakon tri izborne večeri stručno ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu mo. Mojimir Čačija, Mićo Friganović, Vedran Ivanković, prof. Rajmir Kraljević, i dr.sc. Vladan Vuletin, ocjenilo je kojih deset ženskih i deset muških klapa će se boriti za nagrade..
 

FDK i popevke? Vojko kaže - ne može!

Hoćemo li najaviti subotnju večer kajkavske popevki u klapskom Omišu? Pristojno bi bilo za vjerno čitateljstvo pribilježiti da se u subotu, 14. srpnja, na najljepšem omiškom trgu u sklopu 52. Festivala dalmatinskih klapa opet održava tradicionalni koncert Grad Zagreb Gradu Omišu pod nazivom ‘Kajkavske popevke Dalmaciji‘. Riječ je o koncertu koji se, pod pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba, održava već 23 godine, donoseći na omiški trg kajkavsku pjesmu isprepletenu s daškom bave Dalmacije..

Ali Vojko V. se ne slaže. Vojko kaže - Ne može!
 

Omiš: Labyrinth Open festival

Nakon prošlogodišnjeg prvog izdanja, Labyrinth Open festival se vratio u Omiš, u kamp Galeb gdje će se spektakl održati od 11. do 14. srpnja. Novi festivalski brend je prošlog ljeta u Hrvatskoj ugostio brojna imena svjetske elektroničke scene, kao što su Pan-Pot, Stephan Bodzin, Boris Brejcha, Kollektiv Turmstrasse, Hernan Cattaneo, Guy Mantzur i mnogi drugi, a ove se godine neki od DJ-a ponovno vraćaju na dućku i omišku pješčanu plažu. Izdvojimo dio ovogodišnjeg line-upa: Hernan Cattaneu, Amelie Lens i Len Faki, Joris Voorn, Stephan Hinz, Kollektiv Turmstrasse, Matthias Tanzmann, Stephan Bodzin, Emanuel Satie, Dubfire i mnogi drugi, dok će od regionalnih DJ-eva na Labyrinthu nastupiti Marina Karamarko, DJ Jock, Aney F, Jolly Joke, Damir Hoffman, Ilija Djoković, Alex Ranerro i mnogi drugi. Na Mixmag pozornici nastupiti će Luna Semara, DJ Jock, Jolly Joke, Maxim Lani, Tofke te Tolstoi b2b Andsan. Zaljubljenike u elektronsku plesnu glazbu očekuju i dnevni i pool partiji, te četiri bezbrižna dana na plaži, uz mjesto za kampiranje, ili smještaj u bungalovima raznih kategorija. Puni line-up za Labyrinth Open 2018. pogledajte ovdje.
 

San sustipanske noći 2018.

Mnogima omiljena splitska glazbena manifestacija, na pozornicu na nekadašnjem groblju, među stoljetnim borovima, 12. srpnja dovodi Nenu Belana uz pratnju Mediteran Orchestra, a 13. srpnja stiže Maksim Mrvica uz kompletan bend koji ga prati na svjetskoj turneji. Ulaznice za ove glazbene senzacije na Sustipanu do 1. srpnja mogu se kupiti po povoljnijoj cijeni u restoranu Corto Maltese freestyle food. Organizatori su otkrili i kako će uoči nastupa Nene Belana publiku zagrijati splitski duo Sara i Jappa koji na svoj način izvode jazz standarde, a drugi dan će VoiSa festival za DJ pultom predstaviti Kid Va. Nastup u Splitu na otvorenom glazbena je poslastica koja će se zasigurno dugo pamtiti..

12.07. Neno Belan – ulaznica 130 kuna
13.07. Maksim Mrvica – ulaznica 220 kuna
 

Odgođen Coco koncert: Ivan Zak na Malom Ratu

NAJNOVIJE: Koncert je odgođen i održati će se 8.8. Kupljene karte mogu se vratiti u bar ili iskoristiti na koncertu 8.8.

U petak, 13.7. navečer popularni zabavljač Ivan Zak nastupa na ljetnoj pozornici popularnog Coco Bara na Malom Ratu, tik do plaže koja je svako malo i po danu u novinama. U vrućoj ljetnoj noći, ovaj put bez nogometa, ljubitelji slatkog života i ovakvog vida zabave naći će se uokolo šanka popularnog kafića gdje će oko neke večernje ure krenuti pjesma radišnog mladog glazbenika iz Jastrebarskog, koji će zapjevati prisutnoj moćnoj gomilici svoje brojne hitove te tako nastaviti nisku ljetnih koncerata u organizaciji poduzetnog voditelja popularnog kafića Coco Bar, smještenog tik do sve ljepše maloratske plaže. Stol možete rezervirati na mob. 091/5442058 i 099/3230331.