Najava: Gradski zbor Brodosplit u Dugom Ratu

Gradski zbor Brodosplit, međunarodni promicatelj hrvatske kulturne baštine i osvajač najvrjednijih svjetskih nagrada u zbornom pjevanju uskoro će gostovati i u Dugom Ratu. Pažljiviji ljubitelji glazbe još se sjećaju njihovog izvrsnog koncerta u crkvi na Dućama. Evo im lijepe prilike da osvježe uspomene, a dugoraćanima i svim zainteresiranim de u nadolazećem adventskom vremenu uživaju u odličnom koncertu koji će se održati 12.12.2018. u dvorani legendarnog kina "Dalmacija" u Dugom Ratu, u organizaciji Tvornice, dugoratske udruge "opće prakse", koja ove godine obilježava prvih 10 godina djelovanja u zajednici, i OŠ "Jesenice" Dugi Rat koja ove godine nizom događanja proslavlja 150 godina školstva u ovom našem lijepom poljičkom kraju. Uskoro opširnije..
 

Plavi Orkestar u Spaladium areni

Legendarni bend Plavi Orkestar gostuje u Splitu. Velik koncert održati će u Spaladium Areni u petak, 16.11.2018. Sarajevska koncertna atrakcija iz prošlosti izazvala je zanimanje ljubitelja njihovog prepoznatljivog zvuka i pjesama, te je i pokazala da je bend bez obzira na godine svirača i sviranja još uvijek pun mladenačke energije. Ulaznice za koncert mogu se kupiti u sustavu Adriaticket i Croatia Tickets.
 
 

Mišo Kovač pred Božić u Spaladium areni

Mišo Kovač, 'prvi brk estrade', odnosno jedan od najpoznatijih pjevača na ovim prostorima, razveselit će svoju mnogobrojnu publiku velikim koncertom u Spaladium areni.. Koncert pod nazivom 'Samo nas nebo rastavit može' održat će se 22. prosinca, a karte su od danas u prodaji putem sustava Croatia Tickets i Eventim. Miši će se na pozornici ovog velikog koncerta pridružiti i glazbeni gosti - kćer Ivana Kovač, klapa Rišpet te gost iznenađenja.
Otišao nam je Vice, Arsen, Oliver, ostala je samo vjerna dalmatinska publika. I Mišo. Koji ne mora ništa ni otpivat, neka samo digne ruke prema publici... ona će!
Ajte ljudi na koncert. Da imate sutra što pričat unucima za toplih večeri u Studenom..
 
U organizaciji Franjevačkog instituta za kulturu mira u subotu, 10. studenoga, u Velikoj dvorani Gripe, s početkom u 20 sati, održat će se humanitarni koncert duhovne glazbe pod nazivom "Najmanjima od najmanjih". Na Gripama za bolesnu djecu korisnike Caritasa Nadbiskupije Split (njima je namjenjen sav prihod od prodaje ulaznica) nastupaju: Marija Husar Rimac, Ivana Husar Mlinac, Alan Hržica, Petar Buljan, fra Marin Karačić, zbor Mihovil, Skac bend Split, Vis Aurora. Voditeljica programa je Danira Matijaca.
Ukoliko niste u mogućnosti prisustvovati Koncertu, a želite podržati ovu plemenitu akciju, svoj doprinos možete uplatiti na račun otvoren kod Splitske banke, a glasi na Franjevački institut za kulturu mira, IBAN HR7523300031545046751, s naznakom Donacija za humanitarnu akciju Najmanjima od najmanjih. U pozivu na broj staviti datum uplate.
 

Dani klasične gitare u Splitu

Koncertom splitskog gitarista Srđana Bulata u utorak 30.10. u Splitu počinje međunarodni gitaristički festival Dani klasične gitare. Na koncertu koji započinje u 20h u Sveučilišnoj galeriji Vasko Lipovac u sveučilišnoj knjižnici, Bulat će se predstaviti raznovrsnim programom sastavljenim od skladbi Regondia, Rodriga, Poncea, Stravinskog, ali i hrvatskih skladatelja Juranića i Šipuša. Ulaz na koncert je besplatan.
 

Život nije siv

Mlada kantautorica Mia Dimšić najavila je svoj prvi samostalni koncert u Splitu. Koncert će se održati u subotu, 20. listopada u dvorani ŠC “Gripe” s početkom u 19 sati.
– Jako mi puno znači što ću prvi put nastupiti u Splitu jer me uz taj grad vežu nevjerojatne uspomene. Svoju prvu autorsku pjesmu ‘Život nije siv’ izvela sam 2016. na Splitskom festivalu, a iduću godinu vratila sam se s pjesmom ‘Sunce, oblak, vjetar’ i osvojila 3 nagrade. Festival je toliko pridonio mojoj glazbenoj priči, otvorio mi hrpu novih vrata i tu sam sklopila neka od najljepših prijateljstava. Dva puta sam imala i čast nastupiti u Spaladium areni na dodjelama Porina i uz svaku me vežu uspomene za cijeli život, posebno posljednju na kojoj smo moj tim i ja osvojili 6 Porina. Ovo je najmanje što mogu učiniti za sve što mi je taj grad pružio i jako se veselim koncertu – rekla je Mia.
 

Koncert: Jazz Orkestar Hrvatske vojske u srijedu u Lori

Orkestar Hrvatske ratne mornarice priređuje svečani koncert povodom otvorenja svoje koncertne sezone 2018./2019. na kojem gostuju Jazz Orkestar Hrvatske vojske, Klapa Sveti Juraj HRM i solisti Ana Opačak, Saša Jakelić i Adalbert Turner Juci pod dirigentskim vodstvom Tonća Ćićerića i Davora Dropuljića. Koncert će se održati u Splitu, u Domu Hrvatske vojske “General Ivo Jelić” u Lori, u srijedu, 17. listopada 2018., s početkom u 20 sati. Na programu je zabavna i big band glazba hrvatskih i inozemnih autora. Ulaz je slobodan, a ni izlaz se ne naplaćuje.
 

Ultra Europe: Počela kupnja ulaznica

Ako se i dogodine vidite na Poljudu na festivalu Ultra Europe 2019. među prvima osigurajte ulaznice za veliki glazbeni spektakl. Već sedmo izdanje festivala održati će se od 11. do 17. srpnja 2019. u Splitu, na Braču, Hvaru i Visu. Nakon rasprodanog prvog kontingenta ulaznica otvorena je registracija za povoljniju kupnju ulaznica u fazi TIER 2, a prodaja će započeti 9. listopada 2018. godine na službenoj stranici www.ultraeurope.com. Četiri lokacije, deset pozornica, stotine izvođača, tisuće mladih opijenih glazbom i milijuni uspomena – provjereni je to recept zbog kojeg Hrvatska postaje najomiljenija lokacija brojnim mladim ljudima iz cijelog svijeta, ali i iz Hrvatske, svakog ljeta.
 

Susret s povodom: Ćakula o maestru Ljubi

U povodu 80-te godišnjice rođenja maestra Ljube Stipišića Delmate u petak 28. rujna u dvorani nekadašnjeg Glagoljaškog sjemeništa na Priku će se u organizaciji Festivala dalmatinskih klapa Omiš i Zaklade Ljubo Stipišić Delmata održati tribina pod nazivom “Ćakula o maestru Ljubi”. O maestru Delmati, njegovom neizbrisivom znamenu na klapsko pjevanje i na omiški Festival ćakulat će: Leonard Pivčević, jedan od utemeljitelja FDK Omiš, dr. sc. Mirjana Siriščević, suradnica FDK Omiš, Jure Benić, član okteta “Dalmacijacement”, Zdenko Burnač, član “Vokalista Salone” i Dušan Šarac, umjetnički ravnatelj FDK Omiš. Moderator ćakule je prof. Mijo Stanić, ravnatelj FDK Omiš. Program će upotpuniti pjevačka skupina "Vokalisti Salone". U okviru tribine održati će se promocija orkestralne verzije Ljubine skladbe “Dalmatino povišću pritrujena.”
 

Koncert: Phoenix Lights u subotu na Priku

U subotu, 8.9. s početkom u 20 h u dvorani nekadašnjeg Glagoljaškog sjemeništa na Priku održati će se koncert Phoneix Lights, nizozemskog dua glazbenika koji u Omišu započinju svoju hrvatsku turneju. Sandra i Lauren pokušati će nas u subotu navečer na sat, dva otrgnuti iz naše radničko-turističke svakodnevnice te "uvući" načas u svoj glazbeni art-rock svijet...
Meni dosta. Vidimo se u subotu na Priku.