Koncert: Nina Kraljić u Omišu

U srijedu, 26.07., na platou iza Narodne knjižnice u Omišu s početkom u 21:30 sati, pred Omišanima i svim zainteresiranima Nina Kraljić će održati koncert etno glazbe. Nakon pobjede u prvoj sezoni TV showa "The Voice – Najljepši glas Hrvatske" i nastupa na Euroviziji, gdje je ušla u finale se pjesmom "Lighthouse“, Nina Kraljić povukla se u svoj stvaralački mir iz kojeg je proizašao njen album prvijenac "Samo", objavjen u rujnu 2016. Iste godine dobila je nagradu Porin za novog izvođača. - Nekome nesvakidašnje, nekome prirodno i logično, meni normalno jer fascinira me više kultura i world music glazba koja je sazdana od više stilova uključujući etno izričaj i imam poriv sve što jesam izvlačiti van, biti svoja. To ostaje onda i nakon tebe. Želim pomicati granice - rekla je Nina Kraljić svojedobno u razgovoru za portal Ziher.hr.
 

Promenada: I Bebek na Malom Ratu

U srijedu, 26.7. i popularni Željko Bebek svratiti će do Malog Rata popiti piće, dva na šanku Coco Bara i oko neke sitne ure krenuti će zapjevati prisutnoj moćnoj gomilici svoje brojne kafanske hitove, ali i one iz razdoblja kad je s kolegama iz banda Bijelo Dugme haračio dvoranama bivše države.. Zbog ovih drugih hitova valjalo bi se prošetati s najdražom/im put Malog Rata u srijedu navečer..
 

Koncert Radojke Šverko i dalmatinskih diva u Trogiru

U Trogiru u kuli Kamerlengo 3. kolovoza gala koncert održati će diva hrvatske glazbene scene Radojka Šverko uz pratnju orkestra. Uz Radojku Šverko na događaju nazvanom 'Ispod  kule Kamerlenga' nastupit će i dive klapske pjesme - pet najuspješnijih ženskih klapa laureata Omiškog festivala koje će upotpuniti ovaj gala koncert posebno u pjesmama koje je otpjevao Vinko Coce. Koncert počinje u 21 sat, a ulaznice su u prodaji u Turističkoj zajednici Trogira i u sustavu Croatia tickets.
 
Omiški mladi rock fosili vraćaju se na urbanu gradsku scenu! Nakon niza godina provedenih po podrumima, pirevima i gažama, zaboravljeni se vraćaju punom parom retro rokenrol i metal glazbi i velikoj, open-air sceni u gradiću na ušću Cetine. Navratite, očekuje vas mnoštvo glazbenih iznenađenja, naročito ako ste mlađi od 18 godina. Dođite i uvjerite se da omiške rock fosile godine nisu dotakle, i dalje sviraju i izgledaju jednako loše! Neke ćete više teško i prepoznati. Vidimo se u nedjelju kad padne noć iza glazbene škole..
 
Veliki koncerti na Dan pobjede i proslavu Oluje u Podstrani već su postali lijepa i odlično posjećena tradicija, a ove godine na 05.08. čeka nas možda i najveći koncert do sada u Podstrani. Na Dan pobjede zapjevati će nam legendarni Mišo Kovač i tradicionalni "Olujni domaćin" Miroslav Škoro.
 
U veličanstvenoj atmosferi omiškog Trga Sv. Mihovila, gdje na napučeni kameni trg nije više ni igla mogla stati, mnogobrojni posjetitelji uživali su u 51. završnici muških klapa Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2017. Svaka od deset klapa koje su izborile finale, redoslijedom: BOŠKET – Zagreb, PORAT – Lumbarda, KRUNIK – Kučine, FILIP DEVIĆ – Split, STINE – Zagreb, KORDA – Lumbarda, MUNITA – Zadar, PRASKA – Podstrana, BUNARI – Vodice i VINČACE – Novi Vinodolski otpjevala je po dvije pjesme, od kojih je zaista teško bilo izabrati najbolje, i reakcijom publike pokazale da u iskonsku klapsku pjesmu u modernim vremenima ima sve više zaljubljenika. Stručno povjerenstvo u sastavu: Mirko Barišić, mo. Mojmir Čačija, Mićo Friganović, prof. Rajmir Kraljević, dr. Marko Rogošić, dr. Ivana Tomić Ferić i prof. Velebit Veršić, odlučilo je Zlatni Štit dodijeliti klapi Vinčace iz Novog Vinodolskog, Srebrni štit pripao je klapi Bunari iz Vodica, dok je klapa Praska iz Podstrane zavrijedila brončani štit, te srebrni leut druga nagrada publike. Prvu nagradu publike i zlatni leut osvojila je klapa Stine iz Zagreba, dok je treća nagrada publike pripala klapi Korda iz Lumbarde. Klapa Vinčace tako je treći put za redom pobjednik Festivala dalmatinskih klapa Omiš!..
 
Ponukan herojstvom vatrogasaca i ostalih gasitelja paklenog požara u Poljicima i Splitu, popularni pjevač Dražen Zečić odlučio je sinoć besplatno zabaviti sve posjetitelje svojega, prvotno najavljivanog komercijalnog koncerta u Malom Ratu na plaži ispred popularnog kafića "Coco bar". Izvorna ideja je da vatrogasci koji su obranili Poljica imaju besplatni upad na koncert, no kasnije je Zečić odlučio za sve posjetitelje pjevati - besplatno! - Ma najvažnije je da nitko nije stradao. Ako žele doći i ako im to išta znači, da se malo opuste nakon svega što su proživjeti, bit će mi stvarno drago. To je najmanje što mogu napraviti, sve su to ljudi iz mojih krajeva - rekao je popularni pjevač, čest posjetitelj Dugog Rata i miljenik ovdašnje publike ali i dobrotvor za čije brojne donacije javnost i ne zna. - Hvala dragom Bogu, meni je najlakše napraviti besplatan koncert. I noćas, dok sam u tri ujutro razgovarao s vlasnikom "Coco bara", vraćao sam se jednog humanitarnog koncerta u Hercegovini - rekao je Dražen Zečić, piše Slobodna Dalmacija.
 

Večeri dalmatinske pisme u Kaštelima

Što nam donosi ovogodišnji VDP? Ukratko, koncert Četiri tenora (22.07.) i večer klapskog pop-a, Kaštelanski đir (23.07.). Tako je i ove godine događaj u Kambelovcu na poljani kraj Svetog Mihovila podijeljen u dvije večeri: prvu koncertnu i drugu natjecateljsku. U okviru ovogodišnje prve večeri održati će se veliki koncert Četiri tenora. Đani Stipaničev, Marko Škugor, Vladimir Garić i Marko Pecotić nastupiti će uz klavirsku pratnju maestra Jurice Karuze. Njihov repertoar i visoka razina pjevačkog umjeća obećava odličnu glazbenu večer. Biti će tu talijanskih kancona, domaćih standarda u bel canto maniri, ali i popularnih opernih arija. Druga večer je kao i proteklih godina posvećena klapama koje pjevaju pop. Klape će pjevati uz festivalski orkestar a među njima će biti: Cambi, Šufit, Sveti Florijan, Štorija, Sebenico, Munita, Bunari, Kaše, Raguza, Subrenum, Trogirski kanti i mnogi drugi. Ulaznice se već sada mogu kupiti online putem Croatia Ticketsa, na recepciji hotela Baletna Škola (Kaštel Kambelovac) i u caffe baru Gajo (Kaštel Stari).
 
U petak, 21. srpnja 2017. g na Trgu Sv. Mihovila u Omišu, pod okriljem tvrđave Mirabela, u svečanoj završnici ženskih klapa u programu Festivala dalmatinskih klapa Omiš, odzvanjala je pjesma najboljih deset ženskih klapa Hrvatske. Omiški Trg bio je popunjen do zadnjeg mjesta, a za one koji nisu  imali sreće da pribave ulaznice za najtraženije večeri Festivala, prijenos na video zidu bio je organiziran na nasipu Toreta, u Parku hrvatskih branitelja, u sklopu Omiš Summer Treat Festivala. Stručno ocjenjivačko povjerenstvo nije imalo niti malo lak posao, no ipak su nakon dugog žiriranja odlučili da su pobjednice klapa Orca iz Splita, koja je ujedno osvojila i drugu nagradu publike. Publika je najviše glasova dala klapi Ankora iz Podstrane, dok je treće mjesto po ocjeni publike zaslužila Oršulice iz Vodica..
 

Večeras na Malom Ratu... pokidat ću lancee sveeee..

Nakon popularnog Jole popularno mjesto s konobaricama i šankovima poviše maloratske plaže poziva Vas na još jednu noćnu ljetnu veselicu, na koncert jednog i jedinog, popularnijeg, pa čak i više  - Dražena Zečića! Ma pokidat ću lancee sveeee, što mee vežu za tebeeee... u petak, 21.7. u Coco Baru na Malom Ratu.