Nagrada Oneuma 2019.

U nedjelju, 13.10.2019. na velikom parkingu na Priku održati će se Nagrada Oneuma 2019 u organizaciji AK Oneum. Slijedi nam pregršt utrka: utrka u disciplini karting kronometar - 2. Memorijal Mario Beović, utrka koja se boduje za Prvenstvo Hrvatske - Regija Jug (startnina 100 kn), utrka u disciplini automobili kronometar - 8. Memorijal Darko Kekez te utrka koja se boduje za Prvenstvo Hrvatske - Regija Jug (startnina 250 kn). No to nije sve, promotivno natjecanje grada Omiša (vozači koji posjeduju vozačku dozvolu najmanje B kategorije i jednodnevu policu osiguranja u iznosu od 100.000 kn u slučaju smrti i 50.000 kn u slučaju trajnog invaliditeta, startnina 250 kn). Zaineresirani (i) vozači ukoliko imate pitanja u vezi natjecanja slobodno se obratite super Antoniju na mobitel: 091/195-1491.
 

Kozjački Satarluk Evi i Sanjinu

Treće izdanje utrke Kozjački Satarluk, posljednje utrka Dalmatinske trail lige, održano je u subotu, 28. rujna, u organizaciji HPD Mosor i Općine Klis. Na lijepom i sunčanom danu 240 trkača je trčalo po Kozjaku i okolici. Najbolji su bili, i to uz rekorde staze u ženskoj i muškoj konkurenciji, Eva Tušar Suhadolc (4:44:35) i Sanjin Vučan (4:02:24!). O kojem je uspjehu riječ najbolje govri podatak da planinarsku turu od 34 km koju laici obično pređu u dva dana, najbolji pretrče od doručka do ručka. Na drugom mjestu našli su se Nikola Smolić i Ivana Vrvilo, a na trećem Nikola Jurić i Petra Kulić Domitrović.
 

3. Nagrada Brnistre

Odavno ljubitelji autosporta iz Omiša i Poljica tvrde kako je Brnistra (cesta D70 Omiš - Gata) jedna od najljepših staza na našim prostorima za autosport i jedna boljih reklama Dalmaciji i njenim običajima kao što su dišpet, upornost i tvrdoglavost. Treću godinu zaredom ti naši lokalni zaljubljenici u brzinu, automobile i sigurnost na cesti organiziraju utrku "Nagradu Brnistre", koje se boduje u disciplini autoslaloma kao Prvenstvo Hrvatske, regija Jug, te natjecanje Formula Driver. Prve dvije godine su prošle uspješno a treća će, nadaju se u AMK Oneum Omiš, biti još brojnija i atraktivnija. Očekuje se 70 automobila na stazi ukupne dužine 3300 m sa 6 šikana. Start utke je u Zakučcu pokraj ulaza u "Grom", a cilj prije tunela pokraj skretanja za Vodovod. I da, važna obavjest za lokalno stanovništvo, cesta D70 će zbog natjecanja biti zatvorena za promet u nedjelju, 9.6.2019. od 9 do 19 sati.
 

BMW na Cvjetnicu na Priku

BMW autoklub Dalmacija nakon prošlotjedne odgode ove je nedjelje organizirao svoj već tradicionalni skup pod nazivom “BMW meet Dalmacija”. Druženje ljubitelja bavarskih automobila održalo se na Priku, na velikom parkingu. Cjelodnevni program obuhvatio je mnoštvo natjecanja zanimljivosti kao što su natjecanje u driftu, taxi drift, izbor za najljepše auto po kategorijama (Oldschool style, OEM style, LOW style), nagrade, hranu i piće, DJ-a i hostese.. 4. BMW meet Dalmacija bio je humanitarnog karaktera jer će sva prikupljena sredstva biti uplaćena na račun udruge Kolibrići iz Omiša.
 
Naši enduro bajkeri pozivaju Vas na treću utrku zimsko/proljetne KRŠne lige 2018/19. Utrka Micro Avalanche održati će se u subotu, 16.3. na "brdsko-planinskom" području općine Dugi Rat. Okvirna dužina dionice je 5.5 km. Svi zahtjevniji elementi mogu se zaobići, kažu marljivi organizatori Krešo & Pere i ostali iz Croatia Coast Ridersa. Okvirni raspored i sve detalje utrke potražite u nastavku članka..
 

Dugi rat: Na Vruji osvojio najteži smjer u državi

Na Silvestrovo, prvak svijeta u sportskom penjanju, slovenac Jernej Kruder uspio je nakon 63 puta popeti najteži sportsko penjački smjer u Hrvatskoj, nazvan "Dugi rat". Čestitke Jerneju na ovako velikom postignuću. Ivan Kuvačić iz planinarskog društva Imber Omiš i Jernej su skupa napravili smjer prije tri godine na Vruji, a ocjena smjera je 9a+ i spada među najteže smjerove na svijetu. Sportsko penjanje je aktivnost u kojem je penjač uvijek osiguran konopon i ostalom penjačkom opremom, dok se za penjanje koristi samo stijenom i hvatištima koje ona pruža. Sportsko penjanje 2020. godine postaje Olimpijski sport, a to što je najbolji svjetski penjač Jernej Kruder prepoznao potencijal Omiša kao penjačke destinacije može služiti samo na čast Omišu i planinarskom društvu Imber, te koristiti u daljnjoj promociji sportskog penjanja i ostalih adrenalinskih aktivnosti u našem kraju. I Slobodna Dalmacija donosi lijep članak o Jerneju i njgovom podvigu.
 

Enduro Perun 2018.

U subotu, 3.11.2018. se na brdu Perun u okolici Dugog Rata i Omiša uspješno održala prva rekreativna brdsko-biciklistička utrka Enduro Perun 2018. u organizaciji zaljubljenika u mountain biking, našim biciklistima iz tima Coast Riders. Ciljevi utrke: druženje, upoznavanje i zabava, itekako su ostvareni. Biciklistički entuzijasti enduro formata "preletjeli" su tri "stagea". Rezultate možete pronaći ovdje. Pobjednici utrke u seniorskoj kategoriji su: (1) Lovel Matijaš, (2) Marin Bareta i (3) Ivan Petošić, dok su pobjednici utrke u juniorskoj kategoriji: (1) Marko Vuković, (2) Ljubomir Paro i (3) Roko Đukić, koji su osvojili vrijedne nagrade Mufflon Bicycles Bikes & Travel. Čestitamo pobjednicima, ali i svim sudionicima prvog Enduro Perun! A kad već spominjemo perun, vozači su se tijekom vožnji mogli osvježiti u feed zoni pripremljenoj od strane trgovine zdrave hrane Refužo, dok je nakon utrke organiziran ručak u Blagajni za sve sudionike. No to nije sve. Za sve željne (i žedne) osvježenja nakon utrke, dugoratska craft pivovara Barilo ponudila je svoja izvrsna osvježenja, craft piva Mila i Malduk!
Marljivi organizatori se zahvaljuju volonterima bez kojih bi događaj bio neizvediv, HGSS ispostavi Omiš što su brinuli da sve prođe u najboljem redu, sponzorima događaja te svim vozačima što su sudjelovali i pridonijeli pozitivnoj atmosferi!
 

Nagrada Oneuma u nedjelju na Priku

Automobilističko natjecanje "Nagrada Oneuma 2018. - 7. Memorijal Darko Kekez", kronometar utrka automobila i Prvenstvo Hrvatske - Regija Jug održati će se u nedjelju, 14. listopada na velikom parkingu na Priku u organizaciji AK Oneum Omiš. Zbog velikog broja upita od strane nelicenciranih vozača naglašavamo da je vaše samo da pošaljete svoje podatke, osiguranje rješava organizator, a vozači nemaju dodatnog troška, sve je uračunato u 200 kn članarine za utrku.
Kronometar utrka kartinga, memorijal "Mario Beović", promotivno je natjecanje grada Omiša koje će se održati u subotu, 13.10. i u kojem mogu sudjelovati vozači koji posjeduju vozačku dozvolu najmanje B kategorije i jednodnevnu policu osiguranja te uplaćenu startninu.
Za utrku Prvenstva Hrvatske - Regija Jug, nakon verifikacije i tehničkog pregleda u 7 h, te treninga održati će se prva utrka. Kao i prošle godine, tri najbolja vozača u ukupnom poretku će uz pehare dobiti novčane nagrade: 1. mjesto 600 kn, 2. mjesto 400 kn i 3. mjesto 200 kn.
Za sva pitanja i dodatne informacije zainteresirani se mogu obratiti organizatoru AK ONEUM iz Omiša na kontakt telefon 091/195-1491 (Brzi Antonio). Vidimo se u iduću nedjelju "na pisti" na Priku..
 

Naša sportska heroina

Naša sportska heroina, daljinska plivačica, maratonka, Dina Levačić, nažalost jučer nije uspjela ponoviti uspjeh legendarnog Veljka Rogošića i otplivati 54 kilometra od Visa do Splita. Dina je morala odustati na svega tri kilometra prije Splitske rive gdje su je čekale tisuće sugrađana. Jake morske struje i jaki kurenat u splitskom kanalu isrpili su našu plivačicu zbog kojih je njeno napredovanje prema cilju bilo usporeno, piše Dalmacija Danas.
- Malo sam razočarana, ali dala sam sve od sebe. Tu iza Brača je bila struja i bila sam problema s disanjem i stala u mistu cilo vrime. Oni koji me znaju znaju da nikad neodustajem, ali sad sam stvarno morala. Iznenađena sam i počašćena ovakvim dočekom. Meni bavljenje daljinskim plivanjem nije za osobnu samopromociju nego za promociju sporta i humanitarni aspekt – rekla je Dina Levačić pri dolasku na Rivu i dodala kako joj ova dionica puno znači. Njena majka je dodala kako je ona na kraju presudila da izađe iz mora i ne nastavi dalje s plivanjem u teškim uvjetima..
 

25. Omiški plivački maraton

Dvadeset peto prvenstvo dalmacije u daljinskom plivanju - Omiški maraton 2018, 16. Državno prvenstvo na 10.000 metara, Cro – cup 2018., održati će se u subotu, 28. srpnja 2018. godine u Omišu. Pliva se dionica od 10 kilometara, te Mali rekreacijski maraton na 1.501 metara. Početak natjecanja je u 9 sati sa startom na Mulu u Omiškoj gradskoj luci. Pozivamo plivačice i plivače s licencom HSDP-a za 2018. te ostale plivače i rekreativce, da sudjeluju na službenoj dionici od 10.000 metara. Svi plivači (10 km i 1501 m) moraju imati uvjerenje liječnika o zdravstvenoj sposobnosti. U slučaju neposjedovanja iste plivačima se neće dozvoliti nastup. Svaki plivač koji u zadanom vremenu ispliva zadanu dionicu dobiva Priznanje, službenu majicu maratona, a najbolji pehare, medalje i nagradni fond...