Branko Cikatić dobio je dostojanstven spomenar. Njegova obitelj dovršila je autorsku knjigu 'King of the ring' koju je 'Hrvatski tigar' počeo pisati 2013. godine, ali tri godine poslije zaustavila ga je teška bolest. Pravo životno djelo obećala je nastaviti njegova supruga Ivana uz pomoć djece Lucije i Bruna, piše Josip Grčić na stranicama portala Dalmacija News.
I bi tako. Knjiga 'King of the ring' kao vječna uspomena na Branka Cikatića, čovjeka koji je svojim borilačkim vještinama stigao do zvijezda, a tajlandskim boksom zadužio cijelu Dalmaciju predastavljena je u Splitu uoči godišnjice smrti ovog velikana hrvatskog borilačkog sporta. Na 170 stranica opisana je povijest tajlandskog boksa sve do današnjih dana, Brankova karijera uz posebno detaljan opis povijesne 1993. godine kada se u Japanu okitio titulom pobjednika turnira K-1 Grand Prix te Europskog prvenstva koje je doveo u Split.
Uz članove njegove obitelji, koautore knjige, riječi hvale za Branka imali su i predstavnici grada Splita i Solina te županije. - Branko je čovjek koji će zlatnim slovima biti upisan u povijest borilačkog sporta u svijetu i sporta u cijeloj Hrvatskoj. Poznavao sam Branka, kao mladić sam svojevremeno trenirao i u njegovom klubu. Vidio sam koliki je imao utjecaja, jer su s njim trenirati dolazili iz cijelog svijeta. Ova knjiga i druge će biti još jedan dokaz kolika je Branko bio veličina ovog čovjeka. On je pronio svoju domovinu diljem svijeta - istaknuo je Tomislav Đonlić, pročelnik za prosvjetu naše županije.
- Život je borba, a ja sam se naučio boriti - rečenica je urezana u prikazanom kratkom videu Brankova života. Rečenica koja bi trebala postati 'moto' svakog čovjeka na ovoj planeti.
 

Stipu Miočića čekaju spektakularne borbe u 2021.

Pobjednik meča Stipe Miočić - Francis Ngannou, koji će se održati 27. ožujka na UFC-u 260, borit će se s Jonom Jonesom u drugoj polovici godine. Jones je nedavno prešao u tešku diviziju nakon što je poharao polutešku. Mnogi ga smatraju ponajboljim borcem u povijesti.
- "Stipe, on je najveći teškaš svih vremena. On drži sve statistike i ostvarenja koja to dokazuju. A Francis je jednostavno zvijer kada pogledamo njegovu nokautersku moć, ali i činjenicu da konstantno napreduje. Obje te borbe predstavljaju gigantske izazove, ali po to sam i došao u ovoj fazi svoje karijere", rekao je Jones. No prije željenog dvoboja s Jonesom, Miočić treba još jednom pobjediti opasnog kamerunskog nokautera Francisa Ngannou.
 
Nakon puno godina bio je to pravi spektakl tajlandskog boksa. Na 19. prvenstvu Hrvatske održanom u Zadru, u odličnoj organizaciji Sv. Zoila, sudjelovalo je stotinjak boraca iz petnaestak klubova iz cijele Hrvatske što je svojevrsni rekord po brojnosti. Naravno, u Zadru je bila i skupina naših mladih boraca, članova kick-boxing kluba "Dalmacija" Dugi Rat. Samo natjecanje, koje je trajalo nekih sedam sati i bilo je u prijenosu uživo, ponudilo je vrhunske borbe, uzbuđenja... Uz natjecatelje ništa lakši posao nije imala Stručna komisija u odabiru najboljih pojedinaca. Ukupno najbolji klub je KTB FLASH iz Splita. Borci dugoratskog kluba opet su ostvarili zapažene rezultatena prvenstvu Hrvatske:
VLATKA KOVAČEVIĆ, 1. mjesto!
MATEJ KOVAČEVIĆ, 2. mjesto
LEO BRČINA, 3. mjesto
ALBIN AHMETI, 3. mjesto
Čestitamo našim mladim sportašima i njihovim trenerima!
 
Ove se subote u Omišu održalo državno prvenstvo u kickboxingu na kojem je prijavljeno 326 natjecatelja iz 48 klubova. Natjecanje je održano u sportskoj dvorani Ribnjak u organizaciji Kickboxing kluba "Sveti Jure" - Gata. Natjecalo se u disciplinama PF (Km), LC (Ks), KL (Jun), LK (sen), bez gledatelja zbog strogih epidemioloških mjera usljed pandemije koronavirusa. U dvorani je tako smijelo biti samo sto osoba, no sva borbe mogle su se popratiti putem YouTube kanala CroRing.
Dugorački sportaši okupljeni u KBK Dalmacija Dugi Rat ostvaril su odlične rezultate na prvenstu:
VLATKA KOVAČEVIĆ, 1. mjesto u kategoriji Kick light - Juniorke-60, državna prvakinja u ovoj kategoriji!
LEO BRČINA, 2. mjesto u kategoriji Kick light - juniori-79
MATEJ KOVAČEVIĆ, 3. mjesto u kategoriji Kick light - juniori-74
ALBIN AHMETI, 3. mjesto u kategoriji Light contact - stariji kadeti+69.
Čestitamo našim mladim sportašima i njihovim trenerima!
 

Josipu Čikotiću nagrada za životno djelo HKBS-a

Josip Čikotić, uspješni sportaš, dugogodišnji voditelj i trener kickboxing kluba "Dalmacija" Dugi Rat, bivši izbornik hrvatske kickboxing reprezentacije za kick light, otac i trener uspješnih sportaša Tomislava i Zvonimira Čikotića.. nagrađen je Nagradom za životno djelo od strane Hrvatskog kickboxing saveza za vrhunske postignute rezultate te veliki doprinos i dugogodišnji rad u HKBS-u. Čestitamo i mi! Bravo!
 

Upisi u dugoratsku školu kick-boxinga

U tijeku su upisi u dugoratsku školu kick-boxinga. Iskustvo trenera KBK Dalmacija Dugi Rat garancija je izvrsne rekreacije zainteresiranih mještana i sportskih uspjeha za najradišnije i najupornije članove kluba.
 

Rekreiraj se uz kick-boxing u Dugom Ratu

 

Prvenstvo Hrvatske u kickboxingu u Omišu

U subotu 1. lipnja 2019. u organizaciji HKBS i KBK Sv. Jure Gata u Omišu se održava zadnji dio prvenstva Hrvatske u kickboxingu za 2019 godinu, i to u disciplinama: Full contact - juniori, seniori; Kick light - stariji kadeti i Point fighting - djeca, juniori. Očekuje nas dolazak natjecatelja iz svih dijelova Hrvatske iz pedesetak klubova. Svi ljubitelji kickboxinga moći će uživati u borbama koje će se održavati u dvorani na Ribnjaku tijekom cijeloga dana. Posebno zanimljivi biti će nastupi seniora u full contactu gdje stižu borci iz najboljih Hrvatskih klubova, a među njima neki od osvajača medalja sa europskih i svjetskih prvenstava.
 

Mario Ravlić prvak Hrvatske u kategoriji do 74 kg

U Opatiji je u subotu održano Prvenstvo Hrvatske za seniore i juniore u full i light contactu. Na porvenstvu su sudjelovali i naši mladi sportaši iz KickBoxing kluba "Dalmacija" Dugi Rat. Mario Ravlić je nakon četiri teška meča postao prvak Hrvatske u kategoriji do 74 kg. Ravlić je tako opravdao očekivanja, kako svoja tako i trenera u klubu, te se radujemo njegovim budućim mečevima. Sean Šturbej, borac kojeg trenira Stipe Glavica i koji je na PH nastupio braneći boje dugoratskog kick-boxing kluba, tijesno je izgubio u četvrtfinalu od iskusnog Ante Verunice. No ovo je tek početak Šturbejevog sportskog uspona i od njega njegovi treneri puno očekuju u budućnosti. Niska uspjeha članova KBK Dalmacija Dugi Rat se nastavlja. Čestitamo!
 
U Slunju je održano posljednji turnir Prvenstva Hrvatske za ovu godinu i to za seniore i juniore u disciplinama full i light kontakt, te u kick lightu za starije kadete. Iz Dugog Rata su u full kontaktu nastupili Zvonimir Čikotić u superteškoj kategoriji +91kg, te junior Mario Ravlić u kategoriji -71kg. Zvonimir Čikotić je postao novi državni prvak u full contactu pobijedivši u finalu Hrvoja Ujevića iz splitskog Mornara. Mario Ravlić pobjeđuje u borbi u osmini finala, ali nažalost gubi dvoboj u četvrtfinalu te ostaje bez medalje. Čestitamo obojici boraca poniklih u našem klubu, KBK Dalmacija Dugi Rat i njihovim trenerima.