Prvenstvo Hrvatske u kickboxingu u Omišu

U subotu 1. lipnja 2019. u organizaciji HKBS i KBK Sv. Jure Gata u Omišu se održava zadnji dio prvenstva Hrvatske u kickboxingu za 2019 godinu, i to u disciplinama: Full contact - juniori, seniori; Kick light - stariji kadeti i Point fighting - djeca, juniori. Očekuje nas dolazak natjecatelja iz svih dijelova Hrvatske iz pedesetak klubova. Svi ljubitelji kickboxinga moći će uživati u borbama koje će se održavati u dvorani na Ribnjaku tijekom cijeloga dana. Posebno zanimljivi biti će nastupi seniora u full contactu gdje stižu borci iz najboljih Hrvatskih klubova, a među njima neki od osvajača medalja sa europskih i svjetskih prvenstava.
 

Mario Ravlić prvak Hrvatske u kategoriji do 74 kg

U Opatiji je u subotu održano Prvenstvo Hrvatske za seniore i juniore u full i light contactu. Na porvenstvu su sudjelovali i naši mladi sportaši iz KickBoxing kluba "Dalmacija" Dugi Rat. Mario Ravlić je nakon četiri teška meča postao prvak Hrvatske u kategoriji do 74 kg. Ravlić je tako opravdao očekivanja, kako svoja tako i trenera u klubu, te se radujemo njegovim budućim mečevima. Sean Šturbej, borac kojeg trenira Stipe Glavica i koji je na PH nastupio braneći boje dugoratskog kick-boxing kluba, tijesno je izgubio u četvrtfinalu od iskusnog Ante Verunice. No ovo je tek početak Šturbejevog sportskog uspona i od njega njegovi treneri puno očekuju u budućnosti. Niska uspjeha članova KBK Dalmacija Dugi Rat se nastavlja. Čestitamo!
 
U Slunju je održano posljednji turnir Prvenstva Hrvatske za ovu godinu i to za seniore i juniore u disciplinama full i light kontakt, te u kick lightu za starije kadete. Iz Dugog Rata su u full kontaktu nastupili Zvonimir Čikotić u superteškoj kategoriji +91kg, te junior Mario Ravlić u kategoriji -71kg. Zvonimir Čikotić je postao novi državni prvak u full contactu pobijedivši u finalu Hrvoja Ujevića iz splitskog Mornara. Mario Ravlić pobjeđuje u borbi u osmini finala, ali nažalost gubi dvoboj u četvrtfinalu te ostaje bez medalje. Čestitamo obojici boraca poniklih u našem klubu, KBK Dalmacija Dugi Rat i njihovim trenerima.
 
U subotu je u Benkovcu održan treći ciklus državnih kickboxing prvenstava u tatami disciplinama light contact za starije kadete, point fighting i kick light za juniore, te ring disciplini low kick za seniore. Sudjelovalo je ukupno 318 natjecatelja iz 62 kickboxing kluba. Na prvenstvu su u svojim dsciplinama nastupila i tri dugoraćana. Dino Sudić i Tomislav Čikotić u low kicku te junior Leo Brčina u kick lightu. Tomislav Čikotić je u polufinalu kategorije +91kg  nokautom u drugoj rundi pobijedio Petra Drežnjaka iz splitskog Mornara, a u finalu je pobijedio Antu Širića iz Spartan gym-a te tako obranio naslov državnog prvaka u low kicku. Dino Sudić je postao državni prvak u kategoriji do 60kg pobijedivši u finalu Kristiana Kolaja iz Opatije. Mladi junior Leo Brčina je izgubio prvu borbu. Čestitamo našim borcima na izvrsnim sportskim rezultatima! No to nije sve, na državnom natjecanju održanom prije dva tjedna u Opatiji dugoraćani su također ostvarili mizvrsne rezultate. Josip Vrkić je u disciplini kick light za seniore do 84 kg osvoji izvrsno 2. mjesto, Karlo Tomić u disciplini kick light za seniore do 84kg 3.mjesto, a juniori Leo Brčina i Mario Ravlić su nastupili u diciplini low kick u kategoriji do 71kg ali su ostali bez osvojenih medalja.
 
Proteklog vikenda održana su najtecanja Hrvatskog kickboxing prvenstva u Osijeku. U odličnoj organizacija kluba domaćina KBK "Sveti Duh" iz Osijeka pod vodstvom Tomislava Bilandžića na prvenstvu je sudjelovalo 299 natjecatelja iz 58 klubova – članova Hrvatskog kickboxing saveza. Već tradiconalno, dugoratski borci ponikli u Kickboxing klubu "Dalmacija" Dugi Rat, a koji sada treniraju i nastupaju za KBK "Ameno" iz Splita, vratili su se kućama s novim uspjesima, novim naslovima i medaljama. Tomislav Čikotić u K-1 +91 kg seniorskoj kategoriji osvojio je prvo mjesto. Isti uspjeh, prvo mjesto i naslov seniorskog državnog prvaka, osvojio je i Dino Sudić u kategoriji -60kg. Čestitamo našim sumještanima i na ovom sportskom uspjehu.
 

Dino Sudić odličan na WAKO Grand Prix BiH

U subotu je održan deseti po redu WAKO Grand Prix BiH u Ilidži kod Sarajeva. Na kickboxing natjecanju je sudjelovalo oko 500 natjecatelja iz 5 država. Boje Dugog Rata branio je mladi Dino Sudić, koji je na turiru bio s kolegama iz splitskog Ameno gyma pod vodstvom trenera Milivoja Bajića. Dino Sudić, seniroski prvak Hrvatske u K-1, na WAKO turiniru se natjecao u disciplini K1 low kick u kategoriji -60kg seniori te je nakon kvalifikacija u finalu pobjedio domaćeg borca Anesa Dizdara (BiH). Ostale Sudićeve kolege iz Ameno gyma, Sandro Marković -63.5kg junior, Raul Sunara -71kg junior, Ivan Pobrić -75kg junior, Borna Manojlović -75kg junior, izgubili su u prvim borbama i svi su osvojili 3.mjesto, dok je Marko Baković -67kg junior nakon 3 pobjede zastao tek u finalu i osvajio 2.mjesto, a Dino Taći -75kg senior nakon pobjede u četvrtfinalu gubi dvoboj u polufinalu i osvaja 3.mjesto. Čestitke našem mladom dugoraćaninu Dinu Sudiću i na ovom velikom uspjehu! Bravo, Dino!
 

Stipe Miočić treći put obranio naslov UFC prvaka

Bila je to noć iz snova za hrvatskog UFC borca! Stipe Miočić treći put zaredom obranio je pojas, ali i postao prvi borac u UFC-ovoj teškoj kategoriji koji je to uspio. Iako mu kladionice nisu bile naklonjene, a specijalizirane web stranice najavljivale su pobjedu Francisa Ngannoua, "favorit" je poražen i pretučen, a prvak je ostao prvak. Francis je u Bostonu primio više od 200 Stipinih udaraca, uvjerljivo je poražen u svih pet rundi, te je zabilježio drugi profesionalni poraz. Čestitamo Stipi na obrani pojasa i na skoroj prinovi u obitelji!
 
Proteklog vikenda u Zagrebu se održao jaki Međunarodni kickboxing turnir Croatia Open na kojemu su naši dugoraćani ostvarili izvrsne rezultate. Dino Sudić osvojio je prvo mjesto u seniorskoj kategoriji do 63 kg, Karlo Tomić je osvojio prvo mjesto u seniorskoj kategoriji do 79 kg, a Leo Brčina treće mjesto u juniorskoj kategoriji do 71 kg. Čestitamo našim sportašima i njihovim trenerima iz Kickboxing kluba "Dalmacija" Dugi Rat i poželimo im puno zdravlja, treninga, natjecanja i sportskih uspjeha i u Novoj 2018.
 

Posljednji pozdrav borcu i treneru

Vijest da nas je napustio jedan od istinskih heroja Domovinskog rata Davor Jović odjeknula je cijelom Hrvatskom, a posebno su pogođeni ostali njegovi Vrgorčani. Koliko je volio ovu zemlju govori činjenica da je nakon drugog ranjavanja, nakon čega mu je određen 80-postotni invaliditet i mirovina, nagovorio liječnike da mu upišu "samo" 50-postotni kako bi se mogao vratiti na bojište. 1997. godine proglašen je najboljim vojnikom Oružanih snaga, a 2003. godine umirovljen je u činu bojnika Hrvatske vojske. Nakon umirovljenja 2003. u Vrgorcu je pokrenuo Kickboxing klub "Sveti Jure" kroz koji je prošlo 300 mladih ljudi koje je sklanjao sa ulice i poticao na sport, a s kojim je često gostovao i na kickbox turnirima u Dugom Ratu. Neka mu je laka hrvatska zemlja.
 
Kako se ponašati u slučaju terorističkog napada? Gdje se skriti pred opasnom plavušom? Kamo bježati? Kako se zaštititi u slučaju napada vozilom? Kako evakuirati sebe i osobe koje se nađu u našoj blizini? Koje zaklone odabrati i kako ih koristiti? Kako se zaštititi od stampeda? Kako pomoći djeci i nemoćnim osobama?.. Sve su to učili (i nadamo se naučili) Splićani i ostali zainteresirani na seminaru održanom u nedjelju, 12.11. uz Poljud, u organizaciji udruge Krav maga i njenih instruktora, od kojih ističemo naše Dugoraćane, Ivana Kujundžića i Danielu Čulić. Krav maga je, ako niste znali, naziv vrlo učinkovite izraelske vještine samoobrane, koju naši dugoraćani, između ostalih, već godinama treniraju te kao instruktori i podučavaju zainteresirane.
- Kaos i stampedo često znaju imati veće posljedice od direktnog metka tijekom terorostičkog napada. Zato osim ponašanja u tim kriznim situacijama, tijekom napada, učimo kako izbjeći masovna guranja, ali i kako pružiti pomoć unesrećenima – kazuje Ivan Kujundžić, voditelj Krav maga centra u Splitu, zadovoljan i ovom vježbom, budući da su prije godinu dana u Spaladium Areni imali demonstraciju upada terorista među publiku, opasnost od potencijalnog ubojice u zatvorenom prostoru.
- Uvijek treba naći izlaz iz mase, što više se udaljiti od mnoštva jer terorist ima samo jedan cilj: u što kraćem vremenu ubiti što više ljudi. A kada vidite bombu uvijek se okrenite nogama prema njoj da budete što manja meta. Znači, bacite se na pod prsima, sklopite pete te stisnite laktove, začepite uši i s glavom na podu govorite "aaaaaa" sve do iza detonacije – čule su se upute Rake i ostalih iskusnih predavača, dok je skupina prisutnih spremno izvršavala njihove naredbe, bacala se po podu, mumljala "aaaaa", stiskala uši, trčala iza automobila, tražeći gdje je bomba...
Eh da, na kraju je terorist svladan, a instruktori su s organizatorima potom konačno mogli otići na više nego zasluženu janjetinu u "Perlice".