Korenat - Omiš 6:14

VK KORENAT - VK OMIŠ 6:14 (0:3, 2:4, 2:4, 2:3). U revijalnoj utakmici mladih nada iz vaterpolo škola KORENAT i OMIŠ odigranoj u ponedjeljak, 26.07. u predvečernjim satima u portu Orij slavili su mladi Omišani. Bolje su krenuli u utakmicu, bolje plivali i otvarali se, tako da su odmah ovu revijalnu utakmicu odmah usmjerili na svoj mlin. Trgli su se malo dugoraćani u drugoj četvrtini, ali nisu uspjeli uhvatiti rezultatski priključak. Treneri Toni Bilić i Slavko Čalić dali su priliku svima da zaigraju i oduševe roditelje u Rive i po rivi uokolo porta. A poslije utakmice druženje, okrjepa i fešta. Mladim dugoraćanima uskoro sljedi i uzvrat u Omišu.. Eto velikog motiva za marljive jutarnje treninge u Portu Orija...
Za VK KORENAT su igrali: Ivan Ribičić (15'ak obrana), Antonio Tafra, Karlo Skender (1), Špiro Milavić (1 stativa), Slaven Turić, Roko Sudić, Ante Tokić, Roko Juričić, Roko Laušić, Ivano Tokić, Albin Ahmeti (4), Ivan Pocrnjić (1) i Rino Bradarić.
 

Korenat: škola vaterpola u portu Orij

U tijeku je nova vaterpolo sezona u Dugom Ratu. Škola je odavno gotova, učenici su već tjednima u moru, a od prije 10-ak dana opet je započela s radom i Škola vaterpola VK Korenat na vaterpolo igralištu u portu Orija, pa su jedva dočekali da aktivno ljeto počne i nastavi se s igrom, plivanjem i vaterpolo balunom.
Vaterpolo se opet vratio u porat Orija! Vaterpolo igralište je u portu, jutarnji treninzi su već u punom jeku, pliva se u svih 16, a uskoro će krenuti i prijateljske utakmice sa susjedima, Omišanima, Bračanima,... a za popodnevna vaterpolo uzbuđenja čeka se samo Marino (i Čapo junior) pa da u portu i u drugoj polovici vrućih ljetnih dana padnu osvježavajuće "viktorije" i glasnogovornički dvoboji "na guze"...
Svakodnevni vaterpolo treninzi za mlade na igralištu u portu Orij počinju u 9 sati, a sva djeca zainteresirana za upis u ljetnu škola vaterpola VK Korenat Dugi Rat trebaju doći (sama ili u pratnji roditelja) na porat Orija prije jutarnjeg treninga te potražiti trenera, Ivana Kadića Ćapu (juniora), predsjednika kluba i voditelja škole vaterpola.
U novim nastavcima priče s porta Orij saznati će te više o suživotu brodara i vaterpola, mladom nadarenom treneru i njegovim rasplivanim štićenicima, nadolazećim utakmicama i turnirima..
Eto toliko, zasad. Do plivanja. Pardon, do čitanja..
 

Vaterpolisti tek u lutriji penala izborili Olimpijadu

Hrvatska vaterpolska reprezentacija je nakon nove drame peteraca, ovaj put sa sretnim završetkom nego u prethodnoj utakmici, pobijedila Rusiju i izborila nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju, a ždrijeb u Rotterdamu odredio je i skupine. Hrvatska će igrati u skupini B zajedno sa Španjolskom, Srbijom, Crnom Gorom, Australijom (koju vodi Elvis Fatović) te Kazahstanom.
Izabranici Ivice Tucka u odlučujućem susretu za plasman u Tokio nakon drame peteraca su svladali Rusiju 25:24 (11:11). Odluka je pala tek u 15. seriji peteraca. Prvo je Bijač obranio udarac Shepeleva, a zatim je Vrlić zabio za hrvatsko slavlje. Rusi su imali meč loptu u petoj seriji. Nakon što je Bukić pogodio gredu, Shepelev je imao priliku odvesti Rusije u Tokio, no njegov udarac zaustavio je Popadić.  Pojela nam je i ova utakmica živce, no za razliku od prethodne, u ovoj su naši vaterpolisti imali i sreću na svojoj strani. Malo za promjenu. Bravo, naši!
 

Beč, Pešta, fešta?

I dok je pažnja većine ljubitelja sporta u siječnju usmjerena prema rukometu i EURU koji je "kauboje" odveo u Graz, a sada i u Beč, u Budimpešti se igra i vaterpolski EURO. Najbolje hrvatske vaterpolistice, među kojima su dvije omišanke, Julija Božan i Tereza Balić, dok je naša dugoraćanka Leonarda Pavić ove godine prednost dala studentskim obvezama pred vaterpolom, nakon poraza protiv Mađarica i Grkinja, u srijedu su u rezultatski izjednačenom susretu pobjedile reprezentaciju Srbije rezultatom 9:8. te ih pobjeda nad Slovačkom dijeli od odlaska u četvrtfinale.
Njihove muške kolege u utorak su odlično počeli svoj turnir u A skupini EURA gdje su svladali Njemačku rezultatom 17:9.
Ajmo naše! Naprid naši! Beč, Pešta, sportska fešta!
 

VK Korenat - VK Omiš

U revijalnom vaterpolo susretu veterana lige "Starci Mora" 2019. u četvrtak, 22.08.2019. s početkom u 19 sati na vaterpolo igralištu pod Borićima u Omišu vaterpolo vještine odmjeriti će vječne nade, veterani VK Korenat i VK Omiš. Evo prilike da opet uživamo u vaterpolo vještinama naših i omiških vječnih mladića. A poslije utakmice, naravno, slijedi i okrjepa. Vidimo se večeras u Omišu. Ajmo naši!
 

Dica mora: VK Korenat - VK Okruk 10:20

U devetom kolu vaterpolo lige "Dica Mora" 2019. u ponedjeljak, 19.08.2019. s početkom u 19 sati na vaterpolo igralištu u portu Orija vaterpolo vještine odmjeriti će mlade nade VK Korenat i VK Okruk iz Okruga Gornjeg (Čiovo). Evo novog sportskog izazova pred našom djecom i njihovom mladom trenericom Leonardom Pavić, hrvatskom seniorskom vaterpolo reprezentativkom. Ajmo naši!
 

Dica mora: VK Omiš - VK Korenat

U osmom kolu vaterpolo lige "Dica Mora" 2019. u srijedu, 14.08.2019. s početkom u 19 sati na vaterpolo igralištu u Omišu vaterpolo vještine odmjeriti će mlade nade VK Korenat i VK Omiš. Evo novog sportskog izazova pred našom djecom i njihovom mladom trenericom Leonardom Pavić, hrvatskom seniorskom vaterpolo reprezentativkom. Ajmo naši!
 

Dica mora: VK Korenat - VK Zale (Igrane) 13:23

U sedmom kolu vaterpolo lige "Dica Mora" 2019. u ponedjeljak, 12.08.2019. s početkom u 18 sati na igralištu u portu Orija vaterpolo vještine odmjeriti će mlade nade VK Korenat i VK Zale iz Igrana. Evo novog sportskog izazova pred našom djecom i njihovom mladom trenericom Leonardom Pavić, hrvatskom seniorskom vaterpolo reprezentativkom. Poslije utakmice mladih nada usljediti malo druženje s zakuskom. Ajmo naši!
 

Dica mora: VK Podgora - VK Korenat 14:11

U petom kolu vaterpolo lige "Dica Mora" 2019. u četvrtak, 08.08.2019. s početkom u 19 sati na igralištu u Podgori vaterpolo vještine odmjeriti će mlade nade VK Korenat i VK Podgora. Nakon vaterpolo turnira na Čiovu evo novog sportskog izazova pred našom djecom i njihovom mladom trenericom Leonardom Pavić, hrvatskom seniorskom vaterpolo reprezentativkom. Poslije utakmice mladih nada usljediti će revijalna utakmica veterana Podgore i Korenta te malo druženje poslije nje. Autobus prema Podgori kreće s kolodvora ispred bivše tvornice u Dugom Ratu u 16:30 sati. Ajmo naši!
 

Dica Korenta na vaterpolo turniru na Čiovu

U intermezzu vaterpolo lige "Dica Mora" 2019. u olujni ponedjeljak, 5.8.2019. na igralištu u Okrugu Gornjem na Čiovu održati će se vaterpolo turnir mladih nada u kojem će uz domaćina, Franine "bebe" iz VK Okruk i ostale sudionike vaterpolo vještine predstaviti i naše mlade nade iz dugoratske škole vaterpola VK Korenat pod vodstvom mlade trenerice Leonarde Pavić. Ajmo naši!