Vaterpolisti tek u lutriji penala izborili Olimpijadu

Hrvatska vaterpolska reprezentacija je nakon nove drame peteraca, ovaj put sa sretnim završetkom nego u prethodnoj utakmici, pobijedila Rusiju i izborila nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju, a ždrijeb u Rotterdamu odredio je i skupine. Hrvatska će igrati u skupini B zajedno sa Španjolskom, Srbijom, Crnom Gorom, Australijom (koju vodi Elvis Fatović) te Kazahstanom.
Izabranici Ivice Tucka u odlučujućem susretu za plasman u Tokio nakon drame peteraca su svladali Rusiju 25:24 (11:11). Odluka je pala tek u 15. seriji peteraca. Prvo je Bijač obranio udarac Shepeleva, a zatim je Vrlić zabio za hrvatsko slavlje. Rusi su imali meč loptu u petoj seriji. Nakon što je Bukić pogodio gredu, Shepelev je imao priliku odvesti Rusije u Tokio, no njegov udarac zaustavio je Popadić.  Pojela nam je i ova utakmica živce, no za razliku od prethodne, u ovoj su naši vaterpolisti imali i sreću na svojoj strani. Malo za promjenu. Bravo, naši!
 

Beč, Pešta, fešta?

I dok je pažnja većine ljubitelja sporta u siječnju usmjerena prema rukometu i EURU koji je "kauboje" odveo u Graz, a sada i u Beč, u Budimpešti se igra i vaterpolski EURO. Najbolje hrvatske vaterpolistice, među kojima su dvije omišanke, Julija Božan i Tereza Balić, dok je naša dugoraćanka Leonarda Pavić ove godine prednost dala studentskim obvezama pred vaterpolom, nakon poraza protiv Mađarica i Grkinja, u srijedu su u rezultatski izjednačenom susretu pobjedile reprezentaciju Srbije rezultatom 9:8. te ih pobjeda nad Slovačkom dijeli od odlaska u četvrtfinale.
Njihove muške kolege u utorak su odlično počeli svoj turnir u A skupini EURA gdje su svladali Njemačku rezultatom 17:9.
Ajmo naše! Naprid naši! Beč, Pešta, sportska fešta!
 

VK Korenat - VK Omiš

U revijalnom vaterpolo susretu veterana lige "Starci Mora" 2019. u četvrtak, 22.08.2019. s početkom u 19 sati na vaterpolo igralištu pod Borićima u Omišu vaterpolo vještine odmjeriti će vječne nade, veterani VK Korenat i VK Omiš. Evo prilike da opet uživamo u vaterpolo vještinama naših i omiških vječnih mladića. A poslije utakmice, naravno, slijedi i okrjepa. Vidimo se večeras u Omišu. Ajmo naši!
 

Dica mora: VK Korenat - VK Okruk 10:20

U devetom kolu vaterpolo lige "Dica Mora" 2019. u ponedjeljak, 19.08.2019. s početkom u 19 sati na vaterpolo igralištu u portu Orija vaterpolo vještine odmjeriti će mlade nade VK Korenat i VK Okruk iz Okruga Gornjeg (Čiovo). Evo novog sportskog izazova pred našom djecom i njihovom mladom trenericom Leonardom Pavić, hrvatskom seniorskom vaterpolo reprezentativkom. Ajmo naši!
 

Dica mora: VK Omiš - VK Korenat

U osmom kolu vaterpolo lige "Dica Mora" 2019. u srijedu, 14.08.2019. s početkom u 19 sati na vaterpolo igralištu u Omišu vaterpolo vještine odmjeriti će mlade nade VK Korenat i VK Omiš. Evo novog sportskog izazova pred našom djecom i njihovom mladom trenericom Leonardom Pavić, hrvatskom seniorskom vaterpolo reprezentativkom. Ajmo naši!
 

Dica mora: VK Korenat - VK Zale (Igrane) 13:23

U sedmom kolu vaterpolo lige "Dica Mora" 2019. u ponedjeljak, 12.08.2019. s početkom u 18 sati na igralištu u portu Orija vaterpolo vještine odmjeriti će mlade nade VK Korenat i VK Zale iz Igrana. Evo novog sportskog izazova pred našom djecom i njihovom mladom trenericom Leonardom Pavić, hrvatskom seniorskom vaterpolo reprezentativkom. Poslije utakmice mladih nada usljediti malo druženje s zakuskom. Ajmo naši!
 

Dica mora: VK Podgora - VK Korenat 14:11

U petom kolu vaterpolo lige "Dica Mora" 2019. u četvrtak, 08.08.2019. s početkom u 19 sati na igralištu u Podgori vaterpolo vještine odmjeriti će mlade nade VK Korenat i VK Podgora. Nakon vaterpolo turnira na Čiovu evo novog sportskog izazova pred našom djecom i njihovom mladom trenericom Leonardom Pavić, hrvatskom seniorskom vaterpolo reprezentativkom. Poslije utakmice mladih nada usljediti će revijalna utakmica veterana Podgore i Korenta te malo druženje poslije nje. Autobus prema Podgori kreće s kolodvora ispred bivše tvornice u Dugom Ratu u 16:30 sati. Ajmo naši!
 

Dica Korenta na vaterpolo turniru na Čiovu

U intermezzu vaterpolo lige "Dica Mora" 2019. u olujni ponedjeljak, 5.8.2019. na igralištu u Okrugu Gornjem na Čiovu održati će se vaterpolo turnir mladih nada u kojem će uz domaćina, Franine "bebe" iz VK Okruk i ostale sudionike vaterpolo vještine predstaviti i naše mlade nade iz dugoratske škole vaterpola VK Korenat pod vodstvom mlade trenerice Leonarde Pavić. Ajmo naši!
 

Dica mora: VK Okruk - VK Korenat 20:6

U četvrtom kolu vaterpolo lige "Dica Mora" 2019. u četvrtak, 01.08.2019. s početkom u 19 sati na igralištu u Okrugu na Čiovu vaterpolo vještine odmjeriti će mlade nade VK Korenat i VK Okruk. Nakon vaterpolo utakmice mladih nada s Omišom, evo novog sportskog izazova pred našom djecom i njihovom mladom trenericom Leonardom Pavić, hrvatskom seniorskom vaterpolo reprezentativkom. Autobus prema Čiovu kreće s kolodvora ispred bivše tvornice u 16 sati. Ajmo naši!
 

Dica mora: VK Korenat - VK Omiš 14:18

U trećem kolu vaterpolo lige "Dica Mora" 2019. u utorak, 30.7.2019. s početkom u 19 sati na igralištu u portu Orija vaterpolo vještine odmjeriti će mlade nade VK Korenat i VK Omiš. Nakon vaterpolo utakmice mladih nada, u igralište će skočiti i veterani Korenta i Omiša i poslije dugo vremena odigrati derbi utakmicu bez nervoze, beštimanja suca i ikakvog rezultskog imperativa, osim, naravno, sportskog prestiža. Omiš dolazi, svi u utorak navečer na porat na Oriju!