Dan muškaraca

Danas je Dan muškaraca i vjerujem da Vam nitko nije čestitao pa ni vlastite žene, zaručnice, cure, a mi se ubijamo za Dan žena smisliti sve da im ugodimo.. Eto, koja je to nepravda i zato: SRETAN NAM DAN MUŠKARACA!
I zato digni glavu ti koji si krajnje obespravljen.
Ti koji trpiš česte prolaske kraj TV-a dok gledaš utakmicu Lige prvaka.
Ti koji moraš poslije treće litre vina doma i to baš kada ti se otvori dizna.
Ti koji si nepravedno optužen da gledaš zgodne žene.
Ti koji proživljavaš noćne more njenog PMS-a.
Ti čije se kartice peglaju u svih 16.
Ti koji moraš izmišljati opravdanja kad ne dođeš kući dva dana.
Sretan Vam naš dan!

FB Imocki crnjaci
 

Živija 1. svibnja! Živija praznik rada!

Svitu, sritan Vam praznik rada! Čestitam Vam i blagdan Sv. Josipa radnika, najveći praznik radnog čovjeka! Praznik čestitam i svim ženama na vrhu Mosora. Našim krizmanicima u župi Svetog Josipa. I svim curama na livadama Radmanovim. I našem neponovljivom, jednom i jedinom, predsjedniku udruge "Korito". I ekipi na višefaznom kominu poviše dugoratske savane koja se divi pola lešom, a pola pečenom kralju životinja...   Sritan Vam Prvi Svibnja, praznik rada!  

Feštu nastavljamo uz prigodni članak neponovljivog i legendarnog Ćiće! U prvomajskom izdanju. Pročitajte u nastavku. Suvišno je išta više reć ...
 

Gdje večeras?

Jest, sve je poskupjelo, a pogotovo nama u Dalmaciji. Kao da nije mali utjecaj sve veće inflacije u svijetu, usljed pandemije i akutnih problema transporta u svjetskoj trgovini, na to se sve još lipo svojom ovećom "pinkom" nadovezala naša rasipna država, jerbo netko mora i platiti sav taj naš glomazni javnodržavni aparat, da bi nas na našem plavom Jadranu sasvim dokusurili naši gramzivi veletrgovci. Jerbo sezona je i moraju i oni ekstra ćoknit. Pa je sve s litom još više krešilo! Otišlo u svih šesnest! U nebesa! I ne misle krenit dolje...

Samo su cijene ručka i večere i u novoj akciji Tjedan restorana - koja se održaava od 15.10. do 24.10.2021.  - ostale iste! Kako im je to uspjelo? Je li Vlada štogod sufinancira? Europa? Ne znam. (Naravno da nije.)  Ali bravo ugostitelji i organizatori!  Jer cilj akcije je omogućiti što većem broju građana posjet restoranima, promocija restoranske kulture, poticanje interakcije ugostitelja i posjetitelja, domaćeg gosta te oživljavanje gastro scene Hrvatske.
Najbolje je da ne pričamo više o cijenama, već da posjetitimo omiljeni restoran već ovog vikenda, a idućih deset dana i još poneki, jerbo imamo priliku uživati s dragim ljudima uz čašicu razgovora i lipe bokune u kompletnim menijima po cijeni od 100 i 125 kuna.
Dobar Vam tek! Vidimo se..
 

Nova e-Liga kreće bez Hajduka?

Hrvatski Telekom e-Liga dokaz je da je i interes za esport u Hrvatskoj velik. Prošle jeseni naš "omiljeni" monopolist, Hrvatski Telekom, organizirao je e-Ligu, natjecanje u FIFA-i u kojem su se prvi put našla četiri najveća hrvatska kluba Dinamo, Hajduk, Osijek i Rijeka. Pobjedio je, naravno, Hajduk, odnosno mladi Stjepan Brstilo iz Omiša, koji je branio boje splitskog kluba.
U prvom polufinalu Brstilo, odnosno Hajduk je s 2:0 u pobjedama prošao Osijek, a u drugom polufinalu Dinamo je izbacio drugog predstavnika Hajduka s 2:0. U vrlo dramatičnom finalu slavio je Stjepan Brstilo protiv predstavnika zagrebačkih modrih s 2:0. Na prvu Hrvatski Telekom e-Ligu prijavilo se gotovo 900 igrača, a rekordi su padali i u gledanosti, više od 400 tisuća navijača pratilo je cijelu sezonu i humanitarnu utakmicu putem YouTubea i Facebook kanala.
U novoj sezoni ove godine sudjeluje devet klubova: Dinamo, Osijek, Rijeka, Gorica, Istra, Lokomotiva, Šibenik, Varaždin i Slaven Belupo. Primjećujete da nema prvaka, Hajduka. Zašto, Julija? Otvorena su 1.024 mjesta za prijavu igrača, polovica njih igrat će za nositelje (momčadi koje su sudjelovale u prvoj sezoni e-Lige), a druga polovica za nove izazivače. Igrati će se, naravno, FIFA 21, i to na konzolama PlayStation 4 i 5. Prijave za sudjelovanje traju do 3. travnja..
 

Loš Dugi Rat

I National Geographics Hrvatska se raspisao o našoj eko-nevolji ?!
Novi broj National Geographica se bavi jednom od gorućih tema - ratom u Afganistanu, njegovim utjecajem na ekonomiju i položaj žena. Uz naslovu temu, u rujanskom broju možete pronaći i priče o krivolovu geparda u Somalilandu, najvišoj meteorološkoj postaji u Andama te priču što se sve skriva u Zemljinom susjedstvu u Sunčevu sustav.
Tko zna, možda u nekom idućem broju bude i priča iz našeg dugog rata za zdraviji, kvalitetniji i potencijalno puno prosperitetniji život na ovim od vlade zaboravljenim obalama...
 

Maškare: proslavimo Nježni dan!

Pa tko kaže da pozicija i opozicija ne mogu bit u ljubavi? Evo friškog dugoratskog primjera... Na samo Valentinovo u Dugom Ratu u općinskoj vijećnici došlo je do miroljubive smjene vlasti po čehoslovačkom principu (nama Čehinje, vama Slovakinje).
Tomo, Veliki Meštar Dugoračkih Virtualnih Maškara, postao je novi načelnik općine čiji su maškarani nevijećnici odmah nevično udarnički krenuli sa neradom. Moramo istaknuti da su bivši načelnik i stara vlast gubitak svih pozicija moći i pad u duboku opoziciju podnjeli stoički. Neupućenom promatraču moglo se činiti da im je čak i laknulo kad je meštar o' maškara preuzeo teške ključe Općine.
Novi meštar od svih općinskih poslova odmah je donio i svoju prvu odluku, proglasio je Dane blagostanja u Općini Dugi Rat, dane koji će u svekolikom neradu, bančenju i veselju kulminirati u nedjelju, na Valentinovo, kada je u Općini proglašen i Nježni dan. Središnja i ove godine samo virtualna karnevalska svečanost održati će se popodne na pokladni utorak uz live prijenos na Jubitu, uz bogati virtualni program i glazbenu potporu DJ Ghosta, a očekuje se i svečano potpisivanje ugovora za izgradnju dugoračke i jeseničke kanalizacije i velika bakljada na malom Sinaju. Najbolje plesače i maske očekuju pak i vrijedne vrtualne nagrade (koje možete konzumirati preko reda u Stožerovoj cjepionici) i atraktivna prekooceanska putovanja.
Dugorački vritualni karneval svi zainteresirani moći će popratiti live na Jubitu putem svojih mobitela, tableta, računala, a sažetak ide na čistu srijedu na TvDR i ranije po dugoratskim zidićima.
 

Krizma u župi svetog Josipa (i jedno vjenčanje)

Jučer se na blagdan Svetog Josipa radnika u našoj dugoratskoj župi posvećenom ovom svecu, zaštitniku radnika i obitelji, održala podjela svete krizme našim krizmanicima, od  kojih su neki na ovaj svoj svečan dan čekali i godinu dana. U dvije svete mise, na vjerskim svečanostima primjerenim ovom vremenu velepošasti, djevojke i mladići su od svog župnika dobili svetu potvrdu i krenuli kao odrasle osobe u život... Poželimo im sve najbolje... sritno, mladosti!

Eh da, jučer se oženio moj dragi susjed i vjeroučitelj Marko Vrkić. Puno mi je drago da nije odolio svojoj Anamariji, s kojom je jučer uplovio i u bračnu luku. Sritno, mladenci!
 

Romantika? Što je to?

Romantika? Što je to? Izgubili ste ju negdje po putu ili ju nikada niste imali? Bilo da ste na početku veze ili 25 godina u braku, svi imate određeni pojam što je to romantika. Romantika može predstavljati samo mirnu večer ili šetnju, do neke posebne prigode s romantičnom večerom uz svijeće ili putovanje. No, ono što je najvažnije zapamtiti da romantike ima i u najmanjim svakodnevnim stvarima. Vrijeme o kojem je pisala Jane Austen je odavno prošlo, ali nije loše da se ponekad prepustite osjećajima, naravno onim „ljubavnim“. Na žalost, ako i na početku veze ima romantike, kasnije se često izgubi te ju često zamjenjujemo ili poistovjećujemo s nečim što ona nije. Zbog toga, s portala zena.hr smo "posudili" (ne brinite, vratit ćemo to nekoj pripadnici ženskog roda :-) za Vas 10 najčešćih zabluda o tome što je neki misle da je romantika ili što je potrebno da budete romantični ...