Peti FantaSTikon

FantaSTikon - Splitska konvencija fantastike, igre i znanstvene fantastike u organizaciji Udruga za fantastiku, igre i znanstvenu fantastiku F&ST se u ožujku (od 15.- 17.3.) 2019. vraća na FESB s mnogim zanimljivim gostima, predavanjima, radionicama i igrama koje možete potražiti na službenim web stranicama: fantastikon.com i udrugafst.hr. Podteme ovogodišnjeg FantaSTikona su "istraživanje svemira" i "Rusija". Ulaznice će se moći kupiti na ulazu na konvenciju po sljedećim cijenama:
3 dana - 75 kn (dostupno samo u petak), 2 dana - 70 kn (dostupno samo u subotu), petak ili nedjelja - 35 kn, subota - 55 kn, cosplayeri 3 dana -  50 kn, FESB-ovci, redovni članovi Udruge F&ST, osnovnoškolci i mlađi - besplatno. Program: petak: 20-24 h (ulaz od 19:00 h), subota: 13-23 h (ulaz od 12:30 h) i nedjelja: 12-19 h (ulaz od 11:30 h). Uskoro opširnije.
 

Dalmatinska večer komedije u Omišu

Ponajbolji splitski "stand-up" komičari se vraćaju u Omiš. Već 3 godine redovno nasmijavaju svoje sugrađane, a sada s istom misijom obilaze i ostatak Dalmacije. Svoje najbolje baze na pozornici nekadašnjeg Glagoljaškog sjemeništa na Priku u subotu, 2.2.2019, s početkom u 20 sati izvest će Tomislav Primorac, Ante Travizi i Vanja Dobrijević. Cijena ulaznice je 40 kn u pretprodaji (svakog dana u Caffe Bar Big Blue), odnosno 50 na ulazu. Vidimo se!
 

Splitski komičari opet na Priku

U subotu 9. ožujka 2019. u 20 sati se najbolji splitski stand-up komičari opet  vraćaju na Priko! Mora da su im se omilile Omišanke.. Svojim najnovijim bazama s pozornice nekadašnjeg Glagoljaškog sjemeništa pokušati će zabaviti i razveseliti zahtjevnu omišku publiku. Očekuje Vas novi show, nove baze i nova postava komičara: Ivica Lazaneo, Josip Škiljo i Ivo Musulin. Cijena ulaznica je 40 kn u pretprodaji (svakog dana u kafiću Big Blue), a 50 kn na ulazu pred show.
 

Pub Quiz: Gata sport specijal

U petak, 1.veljače 2019. u Gatima, u grill baru Maleni "KIPA", s početkom u 20:30 sati održati će se drugi izlet Pub Quiza Omiš u poljički kraj. Nakon zanimljivog Poljičkog kupa održanog u prosincu u Dugom Ratu, prvog dana veljače u Gatima eksperti za pitanja oz kaegorije sporta i rekreacije doći će na svoje.
Pub Quiz Omiš u suradnji sa ekipama "Kasarna" i "Trotters" organizira prvi sportski specijal na području drevne kneževine. Nakon Dugog Rata eto nam kviza u kafiću i u Gatima. Kotizacija nema, bogatih nagrada ima. Okupite ekipu (2-4 člana) i okušajte se u dobrom društvu sportskih znalaca. Provjerite svoje sportsko znanje i dobro se zabavite. Prijava ekipa na službenoj fejs stranici ili na licu mjesta. Sritno, sportski znalci!
 

WhatsApp foto i offline u Art Foto Omiš

U Dugom Ratu će te možda već pred ljeto moći iznajmiti "insta-momka", no već danas možete sve vaše šesne slike s mobitela poslati na izradu u papirnatom obliku, prije nego li vam crkne skupi mobitel, a i tada možete offline svratit do radnje Art Foto Omiš da Vas što šesnije uslikamo za instać, fejs,..
 

Sveti Nikola zakasn.. svratio u Dugi Rat

Nije mu bilo lako na poslu prethodnih dana, izronio je poklone dici Podstrane, slavio s dobrim malim i velikim Kriljanima u njihovoj maloj lučici, pa svratio u društvu lipe Snježne kraljice u posjet dici u Omišu, dici koja su se načikala uz "tortu" na pješčanoj plaži.. Razgalio je sveti Nikola svu dobru dicu s poklonima, ali nije zaboravio ni na dobre male Dugoraćane. Njima je zakasn.. , pardon, došao tek u svetu nedjelju, poslije druge svete mise podružiti se malo i podijeliti im prigodne darove.
Sveti Nikola je ove godine u Dugi Rat došao u "full opremi" sa novim biskupskim štapom, mitrom, prstenom, ta ipak su dobra djeca iz Dugog Rata zaslužila vidjeti sv. Nikolu u najboljem izdanju!
Hmm.. ni je nisam bio baš nešto prezločest ove godine.. idem si potražiti barenko Snježnu kraljicu po Dugom Ratu..
 
U ponedjeljak, 11. veljače 2019. navršava se točno 101. godina od smrti jeseničkog junaka Mate Brničevića, jednog od vođa pobune mornara u Boki Kotorskoj 1918. god. Pobunio se naš Mate protiv besmisla rata i nepravde i teških uvjeta života mornara, svojih kolega. Svojih 27 godina života položio je na oltar domovine, bez prava na obranu, strijeljan je s još troje mornara u Škaljarima. Rodni kraj mu je i do sada obilježavao velike godišnjice, lani s nizom manifestacija i okruglo stoljeće od njegove smrti, a i danas će ova ponosna jesenička postojbina mornara i brodara pokazati, makar prisjećanjem i polaganjem vijenaca na njegov grob na Sustipanu, groblju poviše Sumpetra u Jesenicama, da nije zaboravila svoje zaslužne i odvažne sinove...
 

Shooktoberfest 4