Posljednji ispraćaji na Sustipanu

Sustipansko grobljedon Nenad Čondić i donačelnik Domagoj VukovićS malim zakašnjenjem dobili smo prilog g. Davora Grgata o blagoslovu nove kapelice na Sustupanu, mrtvačnice i prostorije s frižiderom koje su odnedavno sastavni dio Sustipanskog groblja. Dogodilo se to povodom nedavnog blagdana Svih svetih i Dušnog dana, kada se na mjesnom groblju Sustipan u Jesenicama na svetim misama i u odavanju počasti svojim najmilijima okupio velik broj vjernika ...

Posljednji ispraćaji na Sustipanu

Tekst i slike: Davor Grgat

Misno  slavlje sa nadahnutom propovijedi predvodio je župnik don Nenad Čondić, koji je ovom prilikom blagoslovio novu kapelicu, mrtvačnicu i prostoriju sa frižiderom kao sastavni dio ovoga groblja, za koje je financijska sredstva osigurala Općina Dugi Rat.  

Sustipansko groblje

U ime Općine Dugi Rat, prisutnima se tada obratio donačelnik Domagoj Vuković, koji je kazao kako se mukotrpnim radom došlo do uređenja ovih prostorija  koje će omogućiti da se ubuduće sprovodi ne održavaju u crkvi Sv. Petra uz samu magistralu u Sumpetru, a potom se procesijom išlo do groblja, već da će se taj obred ubuduće održavati na samom groblju Sustipan.

Sustipansko groblje

Time će se izbjeći i velike prometne gužve, na relaciji crkva-groblje na Sumpetru.

Na slikama: Prilikom svete mise na jeseničkom groblju Sustipan ... 

Sustipansko groblje

Povezani članci

Who's Online

We have 153 guests and no members online