Otvoreno pismo građanima Općine Dugi Rat

dugi ratZaprimili smo "Otvoreno pismo građanima Općine Dugi Rat" od jednog, očito dobro upućenog mještanina Općine Dugi Rat, pismo koje smo u svrhu informiranja javnosti odlučili objaviti na ovim dugoratskim stranicama. Nije nam ovim namjera "zavaravati" javnosti svojom "objektivnošću" prešućujući ovo što smo maloprije pročitali ili ne daj bože "prozivati" i "napadati" nekoga, iako će neki ovo upravo tako i shvatiti, ali čitajući sve navedeno u "otvorenom pismu" kojeg i Vi možete pročitati u nastavku teksta, kao zainteresirani mještani Općine Dugi Rat voljeli bi da mjerodavni provjere i utvrde vjerodostojnost iznesenog u tekstu, te ih ovim putem pozivamo da nakon provjere o potvrđenim činjenicama obavjeste dugoratska javnost. Unaprijed hvala! ...

Otvoreno pismo građanima Općine Dugi Rat

Piše: Ivo Ivić

Općinsko poglavarstvo Općine Dugi Rat pod predsjedanjem, sada bivšeg, načelnika Domagoja Vukovića, na 66. sjednici održanoj 26. lipnja 2007. godine na prijedlog Josipa Banovića iz HDZ-a (sic!!) donosi Zaključak kojim se određuje da Općina Dugi Rat načelniku Domagoju Vukoviću plati neiskorištenih 28 dana godišnjeg odmora za 2006. godinu, što iznosi 16.685,76 kn bruto.

Začuđeni ovakvom odlukom iz razloga što je Zakonom o radu propisano da je ništavan sporazum o odricanju prava na godišnji odmor, odnosno o isplati naknade umjesto korištenja godišnjeg odmora, kao i činjenicom da je imenovani to znao ili morao znati, kao što je znao ili morao znati i točan broj dana koji mu pripadaju na ime godišnjeg odmora, a taj broj je zasigurno manji od 28, pitamo se kako je moguće da netko tko je prisegnuo da će poštivati pravni poredak RH donosi odluke protivne Ustavu RH, Zakonu i podzakonskim aktima?

Ovo tim više što je svima znano da gosp. Domagoj Vuković za vrijeme obnašanja dužnosti općinskog načelnika gotovo niti jedan radni dan u dvije godine nije došao na posao u 7,00 sati, kada općinska uprava započima s radom, što i njega obvezuje...

Navedeno ne bi bilo toliko sablasno da ne egzistira činjenica da je poneke službenike i namještenike sankcionirao, i to bez poštivanja pravne procedure, za nekoliko minuta zakašnjenja, dok ih je istodobno počesto podosta zadržavao izvan radnog vremena, uskraćivao pravo na godišnji odmor i dane plaćenog dopusta kada su na iste imali pravo, a i putni trošak isplaćivao im je protivno Pravilniku o radu na način da je svakog mjesečno zakidao za iznos od cca 200,00 kn, pa kad su djelatnici pismeno zatražili od Poglavarstva ispravku, zaprijetio im je da im uopće neće plaćati isti.

Stoga se pozivaju svi građani s područja Općine Dugi Rat, a posebno članovi političkih stranaka zastupljenih u Općinskom vijeću, da putem svojih predstavnika u Općinskom vijeću zahtijevaju da se ova problematika raspravi na posebnoj sjednici i da se na istoj iznađu zakonska i pravična rješenja, a sve radi boljitka naše lokalne zajednice u cjelini.

U očekivanju reakcija na ovo pismo mole se svi građani da se ne opterećuju pitanjem: Tko je autor teksta?, a za informacije potrebne za potvrđivanje vjerodostojnosti napisanog predlaže se zatražiti dokumentaciju u općinskoj upravi.

Uz malo sreće postoji mogućnost da istu i dobijete.

 

Povezani članci

Who's Online

We have 308 guests and no members online