Spomenik ankori u Krilu

U ovo novo normalno doba kada se i vandaliziraju i uništavaju spomenici koji su naše prošle generacije postavile u onom vremenu i ovom prostoru u počast ljudima svog vremena i za opomenu i na ponos nama koji živimo u ovom vremenu i dalje baštinimo njihov rad, znanje, vještinu ili pak hrabrost, lijepo je znati da još ima onih među nama koji žele ostavljati nove tragove u vremenu, za nas i za nove generacije koje dolaze, u čast svima onima koji su izgradili sve ovo okolo nas i oplemenili ili barenko na ovim obalama život učinili podnošljivijim. I ljepšim.
Spomenik ankori, sidru, postavljen u Krilu Jesenice jedan je od takvih naših simbola koji duboko ukorjenjen u našu sadašnjosti (i ako bude pameti i u svijetlu budućnost) još više nas povezuje s našom prošlošću s kojom se s pravom ponosimo. Spomen je to na sve jeseničke ribare, mornare, na sve jedrenjake, pjeskare, brodare, male od palube i naše kapetane... 
Bravo autoru-ima i svima onima uključenima u realizaciju projekta ovog novog spomenika u Krilu. Bravo!

Kamo sreće da i druge naše male sredine počnu ili nastave promišljati i kvalitetno raditi na kulturnom oplemenjivanu (preostalog) javnog prostora.... bez obzira što će se uvijek naći neki (uhljeb)ćato koji za to neće imati razumjevanja, neki (kato)liban koji će pijan naposljetnu sve to vandalizirati ili hosoizirati, neki malomišćanski glasnogovornik koji će naglas progrintati i sve poslati u PM.. Čemu ovo? Što je ovo? Di su pare? 

Svijet je pun neshvaćenih umjetnika.

I svih onih koji su mogli... ali nisu.

Povezani članci

Who's Online

We have 200 guests and no members online