Najbolja obiteljska turistička atrakcija u Europi - Božićno Selo u Docu Gornjem sija jače nego ikad prije i uskoro opet otvara svoja vrata

Ove godine, u podmosorskom kraju, svjetlost Božića sjajit će više nego ikad prije. Naime, Božićno selo obitelji Lučić, smještenom u Docu Gornjem u zaselku Nart, sad je već tradicionalno, pet godina zaredom, omiljeno odredište Poljičana i ostalih Dalmatinaca u adventsko vrijeme. Ovo čarobno mjesto podno Mosora, obasjano s milijunima lampica koje krasi preko tisuću drveća na prostoru od četrdeset tisuća kvadratnih metara, postala je najbolja obiteljska turistička destinacija u Europi. I to službeno! Prestižna nagrada za najbolju obiteljsku  atrakciju, koju dodjeljuje tvrtka 'Corporate Livewire' sa sjedištem u Velikoj Britaniji stigla je ravno u Zamosorje. Ocjenjivački sud svoju odluku temelji na izvrsnosti i kvaliteti usluge, inovativnoj praksi, vrijednosti, etičkim i održivim metodama rada te dosljednosti i izvedbi. A nakon što je prošle godine nagradu dobio Nin, ove godine su odlučili da je zaslužuje Božićno selo u Docu Gornjem. Obitelj Lučić se istaknula među tristotinjak nominiranih malih i srednjih tvrtki, a njihovo mosorsko božićno čudo i službeno je potvrđeno najboljim. Stoga je ekipa portala Dalmacije Danas posjetila najbolju obiteljsku turističku destinaciju u Europi i doznala sve detalje ovogodišnjeg otvaranja.
Uz dobro nam poznatog vlasnika Tihu Lučića, tamo ih je dočekao i njegov sin Ante Nikola koji je zajedno sa svojom majkom, ocem i ostatkom vrijedne Dolačke ekipe posljednjih nekoliko mjeseci uređivao ovaj komad mosorskog krša kojeg su opet pretvorili u adventski raj...

NAJBOLJA OBITELJSKA TURISTIČKA ATRAKCIJA U EUROPI !

Božićno Selo u Docu Gornjem

Piše: Tina Gotovac / Dalmacija Danas
Foto: Igor Jakšić
Izvor: Dalmacija Danas


nagrada za najbolju europsku obiteljsku atrakciju

Lučići govore kako su iznimno ponosni na osvojenu nagradu koju ni najmanje nisu očekivali.

- "Iznenadila nas je i nominacija, a kamoli osvojena nagrada. Ovo je pokazatelj da se sve što smo radili u konačnici isplatilo" - kazuje 19-godišnji Ante Nikola, koji je krenuo očevim stopama, a jednog dana namjerava voditi samostalno obiteljski posao. Unatoč prestižnoj europskoj nagradi, otkriva da ih je nominacija na državnoj razini poprilično razočarala.

- "Svake godine povećavamo broj lampica, ali Božić nije samo o blještavilu. Važno mi je da svaki posjetitelj osjeti duh zajedništva, obitelji i veselja. Možemo ukrasiti selo s milijun lampica, ali ako ljudi ne odlaze s osmijehom, onda su te lampice beskorisne" - ističe Ante Nikola Lučić.

Ante Nikola Lučić

Svojim čarobnim ugođajem Lučići oduševljavaju Poljica, Dalmaciju, ali i šire, a čini se kako jednak plan imaju i za ovu godinu od 2. prosinca do 6. siječnja. Tradicija se nastavlja pa će tako djeca iz centra Juraj Bonaći i ove godine paljenjem lampica otvoriti program Božićnog sela.

Ukrašene staze prate cijelo imanje obitelji Lučić, a s vrha se pruža prekrasan panoramski pogled, stvarajući još jednu atraktivnu poziciju za fotografiranje. No, ove godine, klasični foto kutak bit će zamijenjen popularnim 360 o video photo boothom, dodajući novi doživljaj i interaktivnost.

Gastronomska ponuda kako i dolikuje Poljicima obiluje isključivo domaćim delicijama poput soparnika, kobasica, fritula, palačinki, uštipaka i domaćeg kuhanog vina, pružajući posjetiteljima pravu gastro poslasticu.

Cijene ulaznica ostati će nepromijenjene unatoč inflaciji.

- "Cijena ulaznice iznosi 6 eura, s besplatnim ulazom za sve štićenike udruga i djecu mlađu od sedam godina. Želimo osigurati da trošak posjeta bude razuman, posebice za višečlanu obitelj" - naglašava mladi Ante Nikola čija obitelj, koja cijele godine brine o selu i priprema ga za mjesec dana intenzivnog šušura, planira zaposliti 25 djelatnika tijekom adventa.Uz žive jaslice, najmlađi posjetitelji bit će oduševljeni dolaskom Djeda Božićnjaka, koji srdačno prima djecu u svoje krilo dok mu s radošću iznose svoje božićne želje. Tradicionalno, mališane će dočekati i omiljeni likovi Olaf i Grinch iz dugoračkog Pino bara, stvarajući tako veseli i čaroban doživljaj za najmlađe posjetitelje, dok će se oni stariji zabavljati uz muziku uživo koju planiraju oragnizirati svakog vikenda.

Spomenik za sve poginule domoljube

Od novosti iz Božićnog sela spomenimo Spomenik za sve poginule domoljube, spomen obilježje za sve hrvatske stradalnike od stoljeća sedmog, rad kipara Ivana Pavića Mrguda, kojeg je Tiho Lučić kod njega naručio i ove godine postavio na svojoj rodnoj grudi.

Spomenik za sve poginule domoljube

Humanitarna aukcija

Nekoliko dana prije nego što se vrata Adventa otvore (2. prosinca u 17 sati), 26. studenog će se održati još jedan lijepi humanitarni događaj, humanitarna aukcija radova s prve Međunarodne likovne kolonije u Gornjim Poljicima. Neke od radova koji su tamo nastali, a pričamo o slikama, moći će se kupii u humanitarnoj aukciji. Sve se te slike mogu vidjeti na Instagram i Facebook stranicama Božićnog sela. Sva prikupljena sredstva se direktno uplaćuju udruzi Prijatelji iz Omiša ili dječjem domu Maestral u Splitu, a nama će kupci doći s potvrdom u uplati“,  objašnjava proceduru Nikola Lučić.

Vidimo se od 2. prosinca u Božićnom selu u Docu Gornjem!


Povezani članci

Who's Online

We have 284 guests and no members online