Iz Regije..

Živku Strižiću i Gordani Krstić Nagrada grada Omiša za životno djelo

Gordana KrstićŽivko Strižić, profesor sa zagrebačkom adresom i korijenima duboko uraslima u omišku Zagoru, te Gordana Krstić, predsjednica Udruge roditelja poginulih branitelja, dobitnici su ovogodišnjih nagrada grada Omiša za životno djelo. Nagrade će im biti uručene na današnjoj svečanoj sjednici Gradskoga vijeća kao vrhunac proslave Dana grada i blagdana omiškoga patrona svetog Ivana Nepomuka. Živko Strižić nagradu će primiti, kako stoji u obrazloženju, zbog dugogodišnjega rada na očuvanju hrvatske baštine, te pronalaska nekoliko tisuća rijetkih i vrijednih antikvarnih knjiga od kojih su neke bile i inkunabule. Gordana Krstić, pak, primit će priznanje za volonterski rad posvećen očuvanju uspomene na poginule omiške branitelje u Domovinskome ratu, te za rad na ostvarivanju prava roditelja poginulih branitelja...

FEŠTA NA UŠĆU CETINE

Živku Strižiću i Gordani Krstić Nagrada za životno djelo

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Foto: Ante Čizmić / Cropix
Izvor: Slobodna Dalmacija


Osobne nagrade grada Omiša za 2012. godinu zaslužili su Branko Bačić (za doprinos izgradnji i napretku Omiša) i Ante Crnković (za volonterski i humanitarni 25-godišnji rad u Matici umirovljenika), dok su skupne pripale Košarkaškome klubu “Omiš Galeb” povodom 40. obljetnice djelovanja i Udruzi za očuvanje hrvatskoga folklora povodom 20. godišnjice osnutka.


Galerija zaslužnih

Plakete grada Omiša zavrijedili su Udruga “Paićuša” za uspjehe u promicanju i razvoju maslinarstva, Borko Gunjača za dugogodišnje skupljanje i arhiviranje foto i videodokumentacije vezane uz Omiš i okolicu, te za promicanje postulata katoličke vjere kao načina života, Filip Tomasović-Šitin za uporan rad na unapređenju kvalitete života u Nemiri i Ravnicama, uredništvo internetske stranice www.kucice.hr za volontersko i kvalitetno informiranje građana, te omiška podružnica Sindikata umirovljenika Hrvatske za rad na ostvarivanju prava i interesa umirovljenika.

gordana krstić


Nagrade već primili najbolji učenici i sportaši

Svi će se oni danas izredati pred omiškim gradskim ocima kako bi primili zaslužena priznanja, a neki su to već i učinili. Prije svih najbolji učenici, koji su na školskim natjecanjima osvojili jedno od prva tri mjesta u pjedinačnoj konkurenciji na razini županije ili države.

To su Ivan Jerčić, Petra Jurjević, Jelena Mimica, Lucija Mušac, Dora Tkalec, Olivia Vjekoslava Tomasović, Dora Mekinić, Matea Mrčelić, Ena Bajić, Ivan Banović, Laura Ćoso, Tina Družić, Tina Jurjević, Ivana Kovačević, Jelena Lelas, Marin Marasović, Karla Rogošić, Lorena Nevena Rubić, Marta Vukasović, Josip Jerolim Banović, Ante Džin, Katarina Kovačević, Marijana Raboteg, Marko Radovčić, Sandra Ramljak i Tea Tavrić.

Za svoje uspjehe nagrađeni su i sportaši, a košarkaš “Galeba” Josip Grizelj pritom je proglašen najboljim omiškim sportašem u 2012. godini. Najbolja sportašica je košarkašica “Studenca” Milena Dinčić, dok je najuspješniji trener Ante Tonči Jurjević iz Boćarskoga kluba “Gorčina”. Najbolja sportska udruga je KK “Studenac”, a najperspektivniji sportaš je košarkaš “Galeba” Mate Kalajžić.