Vlade Zemunik otvorio trezor

"U domu 60-godišnjeg Vlade Zemunika iz Sumpetra skriva se pravi muzej o Hajduku, ovakvo svjedočanstvo ljubavi nemaju ni najgorljiviji, sve nam je pokazao", piše Joško Dadić, novinar Slobodne Dalmacije u posjetu Vladinom "kućnom trezoru" koji je, vjerujemo, a sada konačno i znamo, pun, i to ne samo memorablija o splitskim bilima.
Pravo kulturno blago i danas već arhivsko svjedočanstvo o brojnim događajima, ljepoti i životu ovog našeg kraja je Vladina bogata foto-arhiva nastala u njegovoj dugoj karijeri fotoreportera, suradnika brojnih medija, počevši od "Tvorničkog lista" pa do Slobodne Dalmacije, te brojni dokumenti koje će kolekcionari znati cijeniti, a i mi ćemo, jednog dana. Valjda.
Vlade je 2020. na prijedlog Festivala dalmatinskih klapa Omiš, čiji je dugogodišnji suradnik, nagrađen i Nagradom Grada Omiša za životno djelo.
2021. je objavio monografiju "Tin je bio prvi" u nakladi udruge Tvornica, povodom 30. godišnjice izlaska prvog ratnog transportera "Tin" iz tvornice “Dalmacija” u Dugom Ratu, projektu u kojem je bio jedan od pokretača.
Drž'se Vlade, i vidimo se na bevandi dočim prođe ova sezona gripe...

MB, foto: FDK.hrPovezani članci

Who's Online

We have 69 guests and no members online