Kviz: Učenici omiške škole brane prvo mjesto

U organizaciji udruge "Ponos domovine" i uz pokroviteljstvo Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, ove je subote u Omišu održano polufinalno natjecanje kviza "Ponos domovine". Nakon svečanog dijela u kojem su zvijezde bili prošlogodišnji pobjednici natjecanja, ekipa "Galebova" iz SŠ “Jure Kaštelan" te njihova mentorica Silvija Mrkonjić , u prostorijama omiške srednje škole održano je i polufinale kviza u kojem se natjecalo dvanaest tročlanih timova iz četiriju dalmatinskih škola koje su odmjeravale znanje o Domovinskom ratu. hrvatskoj povijesti, zemljopisu, ekologiji, religiji, moralu i etici. Osim kviza, natjecatelji su se u polufinalu sučelili u nekoliko sportskih disciplina (skok u dalj, kolutovi, slobodna bacanja, pikado, medicinka, sprint na 25 metara), a sudionici velikog trodnevnog finala koje će se održati u Zagrebu biti će poznati nakon završetka svih polufinalnih natjecanja koja se, osim u Omišu, održavaju i u Varaždinu, Đakovu te otoku Krku...

PONOS DOMOVINE

Omišani brane prvo mjesto

Piše: Marin Katušić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Na samom početku izaslanica Ministarstva Adriana Masterlić ravnateljici omiške srednje Škole "Jure Kaštelan" uručila je i posebno priznanje zbog osvojenog prvog mjesta na prošlogodišnjem izdanju kviza, dok su okupljene pozdravili omiški dogradonačelnik Ivo Tomasović te izaslanici nekoliko branitejjskih udruga.

No, prave zvijezde okupljanja u kongresnoj dvorani hotela "Plaža" bili su prošlogodišnji pobjednici natjecanja, ekipa "Galebova" iz SŠ “Jure Kaštelan" te njihova mentorica Silvija Mrkonjić koji su nagrađeni gromoglasnim pljeskom.

Who's Online

We have 428 guests and one member online

  • admin