Natjecanje učenika 'Ponos domovine' u subotu u Omišu

Natjecanje učenikaNatjecanje u formi kviza za polaznike srednjoškolskih programa kojim se provjerava znanje vezano uz Domovinski rat i odgoj, hrvatsku povijest i zemljopis, ekologiju, religiju, moral, etiku i sl.. te sportsko natjecanje, okupit će u subotu u Omišu osam ekipa sa po tri učenika. Učenici Srednje škole "Jure Kaštelan" iz Omiša, ot kojih je nekolicina iz Dugog Rata, koji će nas predstavljati na natjecanju uz mentorice profesoricu povijesti Silviju Mrkonjić i pedagoginju Terezu Srdelić su: Matej Mimica, Josip Kovačević, Josip Bauk, Marin Tomić, Marko Juričić i Lidija Tošić. Svečano otvorenje polufinalnog natjecanja 27. travnja 2013. u 9.30 sati održat će se u kongresnoj dvorani hotela "Plaža, Omiš. Program natjecanja pogledajte ovdje ...

NATJCANJE UČENIKA

"Ponos domovine" u Omišu

Izvor: SŠ Jure Kaptelan, Omis.hr

Udruga „Ponos domovine“ pokrenula je projekt „Ponos domovine“, natjecanje u formi kviza za polaznike srednjoškolskih programa kojim se provjerava znanje vezano uz Domovinski rat i odgoj, hrvatsku povijest i zemljopis, ekologiju, religiju, moral, etiku i sl.. te sportsko natjecanje.

Nakon eliminacijskog natjecanja, detaljnih provjera testova, u polufinalu su se našli učenici s postignutim rez ultatom od 95% i više. Polufinalna natjecanja održat će se u Omišu, Krku, Županji i Varaždinu.

U Omišu će se okupiti 8 ekipa sa po tri učenika. Učenici Srednje škole „Jure Kaštelan“ iz Omiša koji će nas predstavljati na natjecanju uz mentorice profesoricu povijesti Silviju Mrkonjić i pedagoginju Terezu Srdelić su: Matej Mimica, Josip Kovačević, Josip Bauk, Marin Tomić, Marko Juričić i Lidija Tošić.

Tri prvoplasirane ekipe iz Varaždina, po dvije iz Krka i Omiša te jedna iz Županje stječe pravo sudjelovanja u finalu. Finalisti će tijekom trodnevnog boravka u Zagrebu 2. - 4. svibnja posjetiti ZB Pleso, Hrvatski memorijalno - dokumentacijski centar Domovinskog rata i poslušati predavanje dr.sc. Ante Nazora, ravnatelja centra.

Planira se obilazak znamenitosti Gornje g grada (crkva sv.Marka, Sabor, Banski dvori, kula Lotršćak, Kamenita vrata) te posjet Družbi „Braće hrvatskog zmaja“ i posjet riznici Zagrebačke katedrale. Na prijem u Ured Predsjednika RH gosp. Ive Josipovića bit će pozvani svi sudionici finalnog natjecanja.

Povezani članci

Who's Online

We have 580 guests and no members online