Splitsko sveučilište surađuje s sveučilištem St. Peterburga

St. PeterburgRektor Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Ivan Pavić i rektor najstarijega ruskog sveučilišta St. Peterburga potpisali su u utorak ugovor o suradnji. Sveučilište St. Peterburg osnovano je 1724. godine u vrijeme cara Petra i ima oko 30 tisuća studenata i sedam nobelovaca. Sporazum će omogućiti suradnju dvaju sveučilišta na zajedničkim istraživanjima, a jedno takvo već je započeto u području medicine, odnosno rehabilitacije invalida ...


ZNANSTVENA SURADNJA

Splićani surađuju s ruskim sveučilištem

Piše: Diana Barbarić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


− Nakon što su hrvatsko i rusko resorno ministarstvo u lipnju potpisali sporazum o suradnji u znanosti i obrazovanju, Sveučilište u Splitu prvo je u Hrvatskoj koje će surađivati s prestižnim Sveučilištem St. Peterburg iz Rusije − izvijestila je Antonija Žaja iz Ureda za odnose s javnošću Splitskog sveučilišta.

S obzirom na to da se na sveučilištu St. Peterburg provodi bolonjski sustav studiranja, također se, ističe Žaja, otvara mogućnost razmjene splitskih i ruskih studenata te profesora.

St. Peterburg

Sveučilište St. Peterburg osnovano je 1724. godine u vrijeme cara Petra i ima oko 30 tisuća studenata. Na njemu su studirali mnogi svjetski poznati književnici, umjetnici, znanstvenici i državnici, poput Turgenjeva, Stravinskog, Mendeljeva, Lenjina, Putina i Medvedeva.

Sedam profesora Sveučilišta St. Peterburg dobitnici su Nobelove nagrade iz različitih područja, a među njima su Wassily Leontief i Leonid Kantorovič, nobelovci iz područja ekonomije.

Povezani članci

Who's Online

We have 78 guests and no members online